PREBEN BLOGGENEn stark inledning mot Fullersta där slutresultatet skrevs till 4-0 men tillräckligt med chanser fanns för att göra minst ett år mål till skulle följas upp med en fredagsmatch mot Camdija. Sjukfrånvaro och ett antal spelare bortresta gjorde att det var en bräcklig trupp som tog sig till bortamatchen på hemmaplanen nere vid Hägerstensåsen.

Följande lag formerade den spelsugne och ombytte coach Niels:


Nutte

Kamil - Anton -Axel - Sellhed

Friis - Lindén (C) - Aron - Amir

Henke

AMP


Bänk: Niels, Wahlström, Reza, Tersman


Matchen inleddes och det var märkbart att Preben mötte ett starkare lag denna fredagskväll. Camdija var bollskickliga och överbelastade snabbt Prebens innermittfält där de lyckades ta sig igenom innan bollar ofta serverades ut på kanterna. Det var också en mer fysisk kamp denna match med tuffa dueller från båda lag över hela planen där domaren ofta valde att fria hellre än fälla. Några dueller var dock hårda nog för att domaren skulle visa gult kort åt båda håll.

Chanser saknades och första halvlek slutade 0-0. I slutet av halvleken fälldes dock den inhoppande Wahlström i straffområdet efter att han hunnit ta avslut, Preben ropade efter straff vilket domaren bestämt viftade undan samtidigt som Wahlström haltade av och hade spelat färdigt färdigt för dagen.


Den fysiska formen lyste med sin frånvaro hos vissa spelare och Niels gjorde ett par byten i halvtid för att få in fräscha ben. Det gav resultat spelmässigt då Preben rivstartade andra halvlek och parkerade på offensiv planhalva första 15 minuterna.

Dessvärre gav det inte utdelning. Bästa chansen hade Lindén som slog en låg frispark under muren, målvakten räddade knappt före en framrusande Aron som är centimeter från att peta in bollen.

Strax därefter skulle tyvärr Camdija ta ledningen. Det var den för dagen duktige centrala mittfältaren med nummer 12 på ryggen som fick bollen strax utanför straffområdet och på halvvolley smällde in bollen bakom Nutte.

Efter målet återstod 20 minuter där Preben lyfte laget och försökte slå långt men det räckte inte.

Niels bytte in sig själv för en comeback efter nästan ett års frånvaro, Reza kom in och var pigg på kanten. Det var också Reza som letade fram Prebens farligaste chans för kvittering när han från vänster vände och vred sig in och stack in bollen mot mål där AMP var centimeter från att peta in bollen.

Matchen slutade dessvärre i säsongens första förlust. Nya tag nästa måndag!


Matchfakta

Gula kort: Oscar Sellhed, Axel Thålin

Danska skallar:

3 skallar: Anton

2 skallar: Axel

1 skalle: Reza

56 visningar

Upptakten emot Fullersta startade i vanlig Prebenstil. Ett mindre fel i kommunikationen gjorde att man hade lite kort om shorts. Loebbert spelade i korta badshorts och Nordzell fick värma upp i vadderade målvaktsshorts.


Laget för dagen (4-4-1-1)

Nutte

Kamil - Loebbert - Godén - Svensson

Ole - Lindén - Hörnell - Gibba

Aron

AMP


Bänk: Sellhed, Amir, Nordzell, Wahlström

Fokus inför matchen var just att hålla fokus och visa vinnarskalle och detta skulle Preben visa sig lyckas med till 50%.

Preben inledde bra, hade mycket boll och kom fram till flera bra avslut. Första målet kom efter ett bra inlägg från Gibba som Aron, i vanlig Jon Dahl Tomasson-stil, lyckades nudda 2mm innan den gick i mål. Han tog själv målet och Gibba fick nöja sig med en assist.


Flera spelare visade framfötterna och offensiven med AMP, Gibba, Ole, Aron kom ständigt till chanser men skärpan saknades lite i avsluten.


Om Gibba blev trött på att se möjligheter missas är oklart, men han tog saken i egna händer och Prebens andra mål för dagen kom efter en ofarlig situation till vänster där Gibba tog emot bollen, gick ned i tempo och sedan placerade bollen i det bortre hörnet med en hård bredsida som självaste Thierry Henry skulle ha varit nöjd med.


I första halvlek gjorde Preben en solid offensiv insats, medans de defensivt kunde ha hållit ihop laget bättre.

Fullersta kom inte till många möjligheter i första halvlek och deras starka anfallare agerade i ensamhet, men lyckades ändå hålla i bollen bra och pressa Prebens försvar ett par gånger.

Kort in i andra halvlek fick Gibba bollen när han tog en löpning i djupled. Denna gången kom ett avslutet med vänstern som tog i stolpen och återigen i vanlig Jon Dahl Tomasson-stil gjorde en fullföljande löpning från Amir att han kunde sätta returen i ett tomt mål.


Tilläggas bör är att i andra halvlek gjorde Preben en del byten, vilket resulterade i ett lite mera osammanhängande lag defensivt och ett Fullersta som fick mer boll på offensiv planhalva vilket resulterade i några farliga avslut.


Sista målet skulle dock göras av Prebens Johan Wahlström som noterade, vilket flera från Preben gjort, att Fullerstas målvakt vid flera tillfällen stått en bra bit ut från målet. Wahlström visade att gammal är äldst och chippade från långt håll över målvakten och satte 4-0 som också blev slutresultatet för dagen.


En bra insats i premiärmatchen från Preben där samtliga spelare visade framfötterna.


Danska skallar:

3: Gibba

2: Hörnell

1: Godén

96 visningar

Den frejdige mittfältaren har flutit fram på Åsen hela våren, nu är Aron klar för Preben och redaktionen har fått en trivsam sittning med nyförvärvet!


Tjena Aron! Hur är känslan efter påskrivet kontrakt och premiären avklarad?

- Hallå! Känslan är på topp, känns bra att få vara del av detta glada gäng även på pappret. Premiären lämnade en del att önska men att till slut lämna Vårberg med 3 pinnar får man väl ändå vara nöjd över. Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

- Jag började spela i Ängelholms FF i tidig ålder och hängde kvar där tills jag var 17. Därefter gick jag till Skäldervikens IF där jag spelade flitigt i 3 säsonger för att sedan bli mer av en hangaround då jag flyttade från Skåne.Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

- Skulle vilja påstå att jag har bra blick för spelet, besitter en skaplig teknik- och passningsfot. Mina lungor brukar även vara en tillgång. Svagheterna ligger i det fysiska och i luftrummet. Jag är väl inte heller den svåraste att psyka. Berätta lite om din bakgrund och hur du tog dig till huvudstaden?

- Född och uppväxt i Ängelholm, Skåne. När jag fyllde 20 gick flyttlasset till Växjö för att plugga där jag stannade i 4år för att fullfölja min civilekonomexamen. Dagens efter att examen var avklarad, ganska så exakt 1 år sedan, flyttade jag till Stockholm för att börja jobba på Rocket Padel och där är jag kvar ännu. Har du hunnit hitta någon favoritbar? Vart tar du vägen när det ska drickas bärs en fredagskväll?

- The Liffey, gamla stan, tycker jag är djävulusisk trevlig att börja kvällen på med lite allsång och research i det irländska barskåpet. Därefter har jag trillat in på Soap de få utekvällarna jag hunnit ha i Sthlm pg.a. kontakter.


Hur ser livet på fritiden ut?

- Jag jobbar för mycket, försöker pricka in några helger om året nere i Skåne med familj och gamla vänner. Dricker alldeles för mkt öl på helgerna med polarna och spelar en del padel. That’s me.Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

- Ojj, nej inte alltför mycket att skryta om faktiskt. Är överrörlig i armarna, roligare än så blir det inte. Berätta om dina klubbsympatier i fotbollsvärlden, vilka lag ligger dig närmst om hjärtat?

- Manchester United är det enda laget jag verkligen sympatiserar med. I Sverige håller jag mig till Göteborg men är inte alltför brydd. Har du ett danskt favoritlandslag och någon/några spelare du gillar extra mycket?


- Efter lördagens EM match, Danmark - Finland. Så är det utan tvekan 2021 års upplaga och EM-truppen as we speak. Simon Kjaer, Kasper Schmeicel och Eriksen är ju omöjliga att inte känna lite extra för just nu.


Har du hunnit bekanta dig något med årets motståndare och vad tror du om lagets chanser i serien?

- Mjaee det har jag väl inte men jag har förstått att materialet som Preben besitter just nu är alldeles för bra för att härja i 6an så jag tror chanserna är väldigt goda och jag ser det som högst troligt att det blir en serieseger. Superjinxen?! Vad har du för målsättningar för säsongen?

- Landa på 5+5 och en serieseger. Allt annat är skandal! 5 snabba! H.C Andersen eller Selma Lagerlöf?

- Selma LagerlöfOlsen brothers eller Triple & Touch?

- Olsen BrothersKebab eller pølse?

- pølse Under bron eller Bron?

- Under bron Dansk Fadøl eller Norrlands Guld?

- Dansk Fadøl, överlägsen….


Tack för pratstunden Aron och stort lycka till med säsongen!

50 visningar
  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln