PREBEN BLOGGEN

Den frejdige mittfältaren har flutit fram på Åsen hela våren, nu är Aron klar för Preben och redaktionen har fått en trivsam sittning med nyförvärvet!


Tjena Aron! Hur är känslan efter påskrivet kontrakt och premiären avklarad?

- Hallå! Känslan är på topp, känns bra att få vara del av detta glada gäng även på pappret. Premiären lämnade en del att önska men att till slut lämna Vårberg med 3 pinnar får man väl ändå vara nöjd över. Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

- Jag började spela i Ängelholms FF i tidig ålder och hängde kvar där tills jag var 17. Därefter gick jag till Skäldervikens IF där jag spelade flitigt i 3 säsonger för att sedan bli mer av en hangaround då jag flyttade från Skåne.Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

- Skulle vilja påstå att jag har bra blick för spelet, besitter en skaplig teknik- och passningsfot. Mina lungor brukar även vara en tillgång. Svagheterna ligger i det fysiska och i luftrummet. Jag är väl inte heller den svåraste att psyka. Berätta lite om din bakgrund och hur du tog dig till huvudstaden?

- Född och uppväxt i Ängelholm, Skåne. När jag fyllde 20 gick flyttlasset till Växjö för att plugga där jag stannade i 4år för att fullfölja min civilekonomexamen. Dagens efter att examen var avklarad, ganska så exakt 1 år sedan, flyttade jag till Stockholm för att börja jobba på Rocket Padel och där är jag kvar ännu. Har du hunnit hitta någon favoritbar? Vart tar du vägen när det ska drickas bärs en fredagskväll?

- The Liffey, gamla stan, tycker jag är djävulusisk trevlig att börja kvällen på med lite allsång och research i det irländska barskåpet. Därefter har jag trillat in på Soap de få utekvällarna jag hunnit ha i Sthlm pg.a. kontakter.


Hur ser livet på fritiden ut?

- Jag jobbar för mycket, försöker pricka in några helger om året nere i Skåne med familj och gamla vänner. Dricker alldeles för mkt öl på helgerna med polarna och spelar en del padel. That’s me.Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

- Ojj, nej inte alltför mycket att skryta om faktiskt. Är överrörlig i armarna, roligare än så blir det inte. Berätta om dina klubbsympatier i fotbollsvärlden, vilka lag ligger dig närmst om hjärtat?

- Manchester United är det enda laget jag verkligen sympatiserar med. I Sverige håller jag mig till Göteborg men är inte alltför brydd. Har du ett danskt favoritlandslag och någon/några spelare du gillar extra mycket?


- Efter lördagens EM match, Danmark - Finland. Så är det utan tvekan 2021 års upplaga och EM-truppen as we speak. Simon Kjaer, Kasper Schmeicel och Eriksen är ju omöjliga att inte känna lite extra för just nu.


Har du hunnit bekanta dig något med årets motståndare och vad tror du om lagets chanser i serien?

- Mjaee det har jag väl inte men jag har förstått att materialet som Preben besitter just nu är alldeles för bra för att härja i 6an så jag tror chanserna är väldigt goda och jag ser det som högst troligt att det blir en serieseger. Superjinxen?! Vad har du för målsättningar för säsongen?

- Landa på 5+5 och en serieseger. Allt annat är skandal! 5 snabba! H.C Andersen eller Selma Lagerlöf?

- Selma LagerlöfOlsen brothers eller Triple & Touch?

- Olsen BrothersKebab eller pølse?

- pølse Under bron eller Bron?

- Under bron Dansk Fadøl eller Norrlands Guld?

- Dansk Fadøl, överlägsen….


Tack för pratstunden Aron och stort lycka till med säsongen!

31 visningar

Sakta men säkert har han ökat tempot under försäsongen och redan i premiären så slog han till med första målet, möt Kevin!


Hallå Kevin hur går tankarna efter att kontraktet är påskrivet?

- Det känns bra! Jag är taggad inför säsong start och ser framemot att börja lira igen. Preben är ett skönt lag, bra stämning på träningarna, jag börjar känna mig lite dansk efter ett tag.

Målskytt i premiären! Vad tycker du om matchen såhär i efterhand?

- Vi krigade verkligen för den segern men den var också väl förtjänt, det är alltid kul att göra mål ska bara fortsätta skjuta så kommer man göra några mål tillslut. Fortfarande förvånade att de inte finns linje domare hahah.

Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

-Jag spelade i England förut, lite hög nivå när jag var yngre sen tog jag paus från fotbollen då det inte gick såsom jag hade förväntat mig. Jag spelade några år med buckingham fc i non-league innan jag återvände till Sverige vart jag prov spelade för några lag. Tillslut landade jag i Järfälla FK och vann serien med dem. Efter en kort paus från fotbollen så blev jag bjuden av Christian från jobbet att träna med Preben. Jag tänkte varför inte det blir kul att hålla igång och tillslut så blev det Preben kontrakt.

The End

Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

- Styrkor: Snabbhet. Gillar driva in i mitten från kanten. Inlägg från kanten. Intensitet när jag väl har boll. Löpning in bakom.

Svagheter: Kondisen ibland, beror på hur mycket jag har käkat. Min glidtackling är noll i rating.

Berätta lite om din bakgrund och hur du tog dig till huvudstaden?

- Stockholm city beautiful in the summer, f****** cold in the winter. Jag är uppväxt i England och bodde där i 13 år, jag flyttade tillbaks till Stockholm för några år sen pga jag var färdig med gymnasiet och ville plugga vidare men var osäker. Det började med ett sabbatsår i Stockholm och sen dess har jag varit kvar.

Vad har du för dig när du inte rullar boll på åsen? Berätta om livet utanför fotbollsplanen: - Jag jobbar som visuell designer på reklambyrån Volt (Rep Rep) så jag sitter och jobbar med varumärkens utveckling grafiskt och digitalt. Jag har varit där i över ett halv år och brinner verkligen för design allmänt. På sidan designar jag kläder också; klädesmärket heter piecesatelier om jag inte gör det så skissar jag eller målar.

Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

- Hmm inget att dela just nu grabbar

Du har varit tydlig med dina känslor för Chelsea, har du hunnit smälta CL-titeln? Och har du några andra lag som hjärtat slår lite extra för? - Jag hade snackat om segern i nästan en vecka efter matchen. Men inget slår CL finalen av 2012. Jag gillar Leicester asså de är riktigt bra och dortmund mest för deras unga talanger.

Du har p.g.a din ringa ålder missat en del goa danska landslag genom åren, har du trots det ett danskt favoritlandslag och någon/några spelare du gillar extra mycket?

- Jag har inget favorit dansktlag men favorit spelare är nog C.Eriksen han är en class above the rest. Sen har vi ju Bendtner meme king men helt okej spelare för Arsenal.

Har du hunnit bekanta dig något med årets motståndare och vad tror du om lagets chanser i serien? - Nej har inte tagit tag i de men jag gillar mest att bara komma till plan och spela fotboll, tänker inte så mycket på motståndaren tills vi är på plan.

Vad är dina målsättningar för säsongen? - Mycket mål mycket assist

5 snabba!

H.C Andersen eller Selma Lagerlöf? - Selma

Olsen brothers eller Triple & Touch? - Triple touch

Kebab eller pølse? - Kebab

Under bron eller Bron? - Under bron

Dansk Fadøl eller Norrlands Guld? - Dansk fadöl


Stort tack för stunden Kevin, lycka till under säsongen!

36 visningar

Uppdaterad: jun 15

En av de flitigaste deltagarna på samtliga träningspass under försäsongen, nu är Oscar Sellhed officiellt klar för Preben!


Tjena Sellhed, hur är läget?

- Hejhej! Jo men med segerns sötma fortfarande i gommen efter första matchen så får man ju ändå påstå att allt är på topp.


Du gjorde nyligen debut i den rödvita tröjan, hur känns det efter första matchen?

- Ja, det blev kanske inte drömdebuten, inhopp en bit in i andra men hade innan dess hunnit sträcka framsida lår när det slogs lite bollar under halvtidsvilan, matchen gick ändå att genomföra även om man kanske inte kunde visa hela registret. Sen var ju matchen klassunderhållning med 5 mål framåt och vinst, så länge vi gör många mål och vinner då är jag nöjd.

Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

- Liten brokig skara klubbar som har betats av, de mest nämnvärda är kanske IFK Göteborg, Greensboro Pride, IFK Umeå, Fässbergs IF och nu då Preben, som jag halkade in på av en slump, stötte på en av vad jag förmodar är en levande Preben legend i Ole Andersson på en svensexa insåg att jag bodde nära laget och kände att det var värt att se om kroppen höll trots några års uppehåll.

Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

- Jo men huvudet får väll gillas som en styrka, inte nickandet då, utan jävlaranamma och sedan har jag under åren insett att jag har en hyfsad förmåga att träffa lagkamraternas huvuden i straffområdet om jag har en bra dag. Högerfoten har dock aldrig varit något att hänga i den berömda granen.

Berätta lite om din bakgrund?

- Som många andra i Preben, inflyttad i Stockholm för något år sedan. Tidigare klubbar avslöjar även lite andra platser jag bott på i livet. Fotbollen har varit med så länge jag kan minnas och annars så har jag även i ett tidigare liv spelat en del trumpet.

Vad har du för intressen utanför fotbollsplanen, berätta om en dag i Oscars liv?

- Jobba måste man har jag blivit tillsagd, så det gör jag, annars spenderas en del tid i aspuddens skogar med hunden Elsa och får jag önska fritt får dagen gärna sluta med några billiga pilsner och trevliga vänner.

Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

- När jag la ner fotbollen för några år sedan började jag med Capoiera istället, så om det hängs någon balja iår kanske det kan bjudas på något från min ack så korta men lärorika period under Mestre Edson.

Berätta om dina klubbsympatier i fotbollsvärlden, vilka lag ligger dig närmst om hjärtat?

- Staden och laget i hjärtat är Valencia, framförallt då uppväxtens hjälte Pablo Aimar gjorde några fina år i klubben, sedan var jag fast.

Har du trots det ett danskt favoritlag och någon/några spelare du gillar extra mycket?

- Mannen som måste spelat på mest positioner i europeisk toppfotboll, Daniel Wass ligger en valencianista varmt om hjärtat då han har sin hemvistelse för tillfället i just Valencia, annars är jag svag för Midtjylland i danska super ligan framförallt för att de plockade in van der vaart för några år sedan.

Har du hunnit bekanta dig något med årets motståndare och vad tror du om lagets chanser i serien?

- Så länge vi gör vårt så vinner vi serien, inget snack!

Vad har du för målsättningar för säsongen?

- Fler vinster än gula, det borde räcka till en serieseger.

5 snabba!

H.C Andersen eller Selma Lagerlöf?

- H.C


Olsen brothers eller Triple & Touch?

- Här sviks dansken, givet T&T


Kebab eller pølse?

- Pølse i alla dess former

Under bron eller Bron?

- Se på Bron på Under bron?

Dansk Fadøl eller Norrlands Guld?

- Givetvis den glade dansken!

Vi tackar Oscar för pratstunden och önskar stort lycka till under säsongen!

47 visningar
  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln