PREBEN BLOGGEN


Senaste nyförvärvet ut i skaran är Eric Hörnell som ansluter inför avslutningen på säsongen. Hör Erics första ord till de rödvita supportrarna.

Tjena Eric och varmt välkommen till Preben!

Vill du inleda med att berätta lite om dig själv? Vem är Eric?

- Hej! Yes, jag heter Eric Hörnell och är 28 år gammal och jag flyttade hit till Stockholm för cirka tre veckor sen. Ursprungligen är jag från Uppsala men har tillbringat de senast åren i Växjö där jag senast kommer från med en Civilekonomexamen i bagaget. Annars är jag en glad & positiv kille som gillar tugget och gemenskapen i ett lag & hoppas att jag kan bidra både där och på planen.


Du är den tredje i raden av nyförvärv där sportchef Godén ligger bakom. Kan du berätta om processen bakom denna övergång?

- Godén, Henrik & Anton är kompisar från min tid i Uppsala så det kändes rätt självklart att haka på till Preben när Godén ställde frågan. Det verkade vara ett skönt gäng när jag hakade på på en träning och då var det som sagt ett enkelt beslut.

Det var många besvikna Prebenultras som såg fram emot att se dig debutera mot Högalid redan för 1.5 vecka sedan men när laguppställningen presenterades var ditt namn borta, vad var det som hände egentligen?

- Anledningen vet nog bara SvFF själva. De tyckte inte att det räckte med att jag skrev att jag gärna ville byta från mitt div 2-lag nere i Växjö till Preben i Stockholm, utan de ville ha intyg från hela världen kändes det som. Allt i från min arbetsgivare till hyresvärd och när exakt jag flyttade upp. Men det löste sig till slut, där får jag tacka både Preben och min arbetsgivare.

Efter haveriet hos förbundet så blev det tillslut debut i den rödvita tröjan mot Gimonäs. Vad kan du säga om premiären?

- Det kändes som att vi hängde med rätt stora delar av matchen tycker jag. Bra defensiv struktur & jobb, där vi dessvärre släppte till två fasta situationer och där kändes det lite som att luften gick ur oss. Men det är bara att ta nya tag i nästkommande matcher.

Vi fick se dig som central mittfältare i första matchen, är det där du ser dig själv hålla till?

- Så är det ju. Startade min karriär som central mittfältare för att därefter göra ett par säsonger i Sirius som anfallare. Men på senare dagar så sjunker jag längre och längre tillbaka i banan & trivs nog allra bäst som defensiv mittfältare.

Vad gör du när du inte spelar boll på Hägerstensåsen?

- Jag jobbar på Visma SPCS och tillbringar övrig tid med polare & en hel del träning. Som alla andra så har jag under detta år blivit en stor padel-torsk och spelar så mycket jag bara kan..

Du är nyinflyttad i Stockholm, har du hunnit hitta någon favoritbar att spendera helgerna på ännu?

- Har varit på en del trevliga, men letandet efter en ny favoritbar fortsätter.

Slutligen, tre matcher återstår av säsongen. Hur går det för Preben i avslutningen?

- Spetsar vi till lite smådetaljer i det offensiva spelet så tror jag att vi har alla möjligheter att på egen hand fixa ett nytt kontrakt!

Tack för stunden Eric och stort lycka till under resten av säsongen!

107 visningarTjenare Anton och varmt välkommen till Sveriges danskaste förening! Hur står det till?

- Tack. Det är bra, små skavanker men det börjar ordna sig.


Du kom in hastigt och lustigt under sommarfönstret efter ett gediget jobb av Godén. Kan du berätta närmre om hur du hamnade hos Preben?

- Godén låg på i början av året. Berättade om ett roligt gäng som spelade fotboll nära där jag bor. Han vet att jag blir bekväm och lyckades trycka på närheten till träningen. Sedan när korpensäsongen kom igång i år fick jag upp suget igen. Då lade han in sista stöten och fick mig att signa direkt.


Berätta lite om din bakgrund som fotbollsspelare, hur har karriären sett ut innan du hamnade hos de rödvita?

- Jag har spelat mina flesta åren i Uppsala. Började i Sunnersta AIF, en sväng i Sirius som junis, innan jag flyttade till Göteborg och spelade med Lerum och Jonsered på seniornivå. Det blev några år där innan jag slutade 2016 pga en längre skada. Efter det har det blivit några korta inhopp i fotbollen, spelade bland annat några matcher förra året i Gamla Karlbergare.


Du har under samtliga framträdanden hittills huserat i mittlåset. Är det där du helst huserar?

- Har spelat till mittback sedan juniornivån, med några korta inspel som okreativ innermitt. Så känner mig mest hemma i mittlåset.


Vilka ser du som dina styrkor som spelare?

- Ses nog som en lugn och relativt klok spelare, utan spetsegenskap.


När inte du pendlar till och från Preben träningarna vad lägger du då tiden på?

- Jobb som ingenjör som tar mycket tid under veckorna. Annars blir det en del träning, letar närmsta vattenhål på fredagar och letar mig ut i naturen när det finns tillfälle.


Fredag och öl ska drickas, vart går du?

- Gärna hem till en polare. Annars blir det söder.


Efter idel förluster kom så äntligen den förlösande segern mot Högalid. Hur ser du på avslutningen av säsongen?

- Kort säsong, ännu kortare för mig som kom in sent. Hade gärna tränat lite mer, men vi får försöka spela ihop oss under de sista matcherna och se till att missa nedflyttning.


Tack för stunden Anton och stort lycka till med säsongsavslutningen!

- Tack själv!

75 visningar

Hej Henrik och välkommen till Preben! Du är en av de senaste tillskotten i Prebens trupp, för alla prebenfans där ute som är nyfikna, vem är Henrik?

Jag är 29 år gammal, född och uppvuxen i Uppsala där jag även pluggat ekonomi innan jag flyttade till Sthlm. Nu bor jag sedan 3 år tillbaka på Gärdet tillsammans med min flickvän. När jag inte hänger i Hägerstensåsen spelar jag troligen padel eller gråter över att Arsenal förlorat...igen.

Du kom till Preben via Johan Godén som på senare tid tagit på sig sportschefskavajen. Det är nog fler än redaktionen som är nyfikna på hans hisspitch. Berätta om din väg till Preben.

Jag har tidigare spelat med både Uller och Godén i Uppsala och när jag fick höra att det fanns en öppning i Preben var det inget att tveka på. En sån här chans får man bara en gång i livet!!

Du har gjort några träningar och matcher redan i prebentröjan. Vad har du för känsla av laget så här långt?

Ett gäng riktigt sköna (läs törstiga) grabbar med mycket boll i sig! Trots lite knackiga resultat har det varit grym stämning i laget och alla har verkligen välkomnat mig på ett bra sätt.


Du gjorde det förlösande 3-2 målet som innebar att Preben tog sin första seger i seriespelet och tillresta supportar blev lyriska! Vad har du för känsla inför resterande matcher den här säsongen?

Vi har haft det tungt resultatmässigt än så länge men känslan i laget är trots det på topp och vi har mycket mer att ge. Vi hör inte hemma i lägre divisioner och ska göra allt för att säkra kontraktet till nästa säsong!


Du har huserat i ”hålet” strax bakom vår centrala anfallare i de matcher du spelat. Är det där du helst spelar/var trivs du bäst på planen?

Jag trivs mycket bra i den rollen! Jag brukar oftast hålla till på innermittfältet i olika konstellationer, antingen som sittande eller offensiv.


Vem är din danska inspiration på fotbollsplanen?

Får man säga 2? Jag tänker mig en merge av Lord Bendtner och Gravesen!


Efter segermatchen var det öl som stod på schemat. Vem är Henrik efter några öl innanför controller-västen?

Hmm svårt! Jag är nog en ganska enkel och glad grabb som gillar högt i tak. Stannar gärna kvar och tar den där onödiga sista ölen 5 minuter innan stället stänger!

Några snabba danska:

Bästa danska öl? Sticker ut hakan och säger Carlsberg!

Favoritdansk? Lord Bendtner

Bästa danska sång? Fly on the wings of love!


65 visningar
  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln