PREBEN BLOGGENTjenare (Johan) Godén och försenat hjärtligt välkommen till Preben!

Tjenare! Tack, trevligt att vara här!

Mycket annat i dessa tider roterar runt Corona, men du känns ju alltid bra skyddat med klädseln. Som en brasilian i Shaktar Donetsk. Vilka spelare har varit din spelmässiga inspiration?

Har väl alltid varit Puyol, men på senare dagar så har väl vettet gått ur en och vattenskallen växt lite och gjort så att man aspirerat på att spela lite mer tekniskt som fina Xavi och Iniesta

Du anlände ju till Preben i Ullers bil, var det primärt för bekväma skjutsen du valde Preben eller hur hittade du hit?

Ja, det var väl rena tillfälligheter egentligen att han råkade köra mig till en träning när han skulle visa hur bekväm bilen var. Ingenting jag ångrar idag

Uller är ju glad i FoU och Rose på Stureplan när det gäller utgång, är det också där i VIP’en du föredrar eller är det Åbro på Dovas som gäller för dig?

Mycket publife för min del! Tjoget och Storstad är två favoriter

Nu vi snackar fest. Vilken dansk låt lyssnar du helst på för:

Häng i baren? Vi er røde, vi er hvide

På dansgolvet? Vi er røde, vi er hvide

I taxin hem? Fly on the wings of love (Kommer inte på någon mer dansk låt, blir det lag-fest snart så man kan få lite inspiration?)

Du har ju redan ditt första mål för Preben, rörde du faktiskt bollen där eller var det faktiskt Niels mål?

Magiskt mål! Var det en skottfint mot målvakten och en nätt touch med klacken? Jag minns inte detaljerna men skönt var det.

När inte du pendlar till och från Preben träningarna vad lägger du då tiden på?

Dricker öl, tränar och sorterar strumpor. Kommer nog bli en del golf framöver

Du har ju spelat en del matchar för Preben på försäsongen nu. Hur är magkänslan inför Prebens säsong?

Det kommer bli en rolig säsong, ett mycket härligt gäng. Forza Preben!

Tack för snacket och stort lycka till med säsongen!

68 visningar

Tjenare Micke,

En ovanlig nyförvärvs-intervju av två anledningar; dels är du inte ny utan bara nygammal som efter två säsonger är tillbaka, dessutom så jobbar du inom vården och att inte börja i den änden skulle kännas märkligt. Berätta gärna lite om ditt liv just nu?Känns ganska oundvikligt att inte prata om Covid-19 i dessa tider. Men ska försöka hålla mig kort. Avdelningen jag jobbar på har ställt om från att vårda äldre multisjuka till enbart äldre Covid-19 positiva patienter. En stor omställning trots att man redan jobbar inom vården. Jag väljer att fokusera på det positiva: vi på min avdelning har friskförklarat och skrivit ut flertalet patienter som varit över 80 år gamla som burit på viruset. Något ljus i tunneln finns det trots allt.


Mitt liv just nu?

Mitt liv har ändrats lite sedan min senaste sejour i Preben. Då var jag en fattig, singel och studerande kille som satt i en liten andrahandslägenhet. Nu har jag fast anställning på Nacka sjukhus, har köpt lägenhet och skaffat mig en flickvän sedan några månader tillbaka. Ett ord kan beskriva mitt liv just nu och det ordet är stabilt.


Hur är läget i allmänhet och för dig som sjukvårdspersonal i synnerhet?

Läget består i princip av 24h stress då det aldrig går att undvika corona-skiten. Njöt mycket mer av Corona på min semester i Mexico i vintras än vad jag gör i dagens läge kan man säga.


Vad ser du mest fram emot ”bortom Corona”?

Åka till London för att se Arsenal förlora. Aldrig längtat efter en förlust så mycket.


Efter två säsongers paus är du nu tillbaka hos oss i Dansken, riktigt skoj! Vad har du haft för dig de här åren?

Som tidigare nämnt har jag blivit utbildad sjuksköterska. Annars har jag legat på latsidan. Hoppat in och spelat någon enstaka match för min moderklubb Väddö IF utanför Norrtälje. Utöver detta sänkt en och annan Dansk Fadøl i gott sällskap.


Berätta lite om din bakgrund, var är du uppväxt och vilka har du spelat med innan?

Uppväxt utanför Norrtälje. Spelat fotboll sedan 6 års ålder med Väddö IF, BKV Norrtälje, Mälarhöjden och givetvis Preben.


Hur ser du på den kommande säsongen? Någon gång ska den dra igång, vad har du för målsättning själv och för Preben?

Målsättningen är simpel. Det är att vinna matcher och fira med en kall efter varje match i duschen.


Vi minns dig som en rivig och lojal ytter med fin teknik, är det fortsatt ”samma gamla Micke”? Eller har du hittat nya sidor av dig själv i frånvaron från Preben?

I stort sett är det nog ”samma gamla Micke” med undantaget att rivigheten och tekniken fått sig en törn nu när jag legat på latsidan. Tror dock att jag kan jobba upp detta snabbt och bli en bidragande faktor i ett välfungerande spel.


Vilket är ditt bästa minne från din förra sejour i Preben-tröjan?

Mitt bästa minne är när vi med en knapp startelva piskade dit Hägersten med 2-1 i en träningsmatch under min andra säsong. Ett Hägersten som storsatsade med uppemot 300-400% mer träningar än oss varje vecka. Det visar vilket hjärta Prebenspelarna alltid tar med sig ut på plan, trots omständigheterna.


Tack för den här pratstunden Micke och framförallt stort tack för det jobbet du och dina kollegor utför dag ut och dag in, särskilt i dessa tider!!🏻


Lycka till med säsongen!

52 visningar

Rådande tider till trots. Försäsongen närmar sig sitt slut där Preben till helgen genrepar mot Rotebro borta i Sollentuna innan serien förhoppningsvis drar igång. Vad passar då bättre än en god genomgång av säsongens motståndare. Mycket nöje!Cassi

Tog steget upp som tvåa Div.6D där man fick se sig besegrad i toppen av Nacka United. Tämligen ålderstiget lag med mycket rutin där Damir Maglic blev förra säsongens bästa målskytt. Dessvärre hittar vi ingen info om resultat i träningsmatcher (förutom en mot Nacka United, 2-2) då man inte har någon hemsida. Så allt kring Cassi får lämnas till en förstagångenupplevelse. Kommer troligtvis få kämpa på undre halvan.


Fisksätra

Klarade med nöd och näppe kontraktet i serien förra året där man genom en stark höst tog sig förbi Kransen i sista matchen. Ungt lag som blandar och ger. För att undvika träsket i år kommer man behövt förstärka i leden. Hittills har det blivit fem träningsmatcher, samt fem förluster. Risk för att vinden viner starkare ute på Saltsjöbadens IP i år. Vi tror på nedflyttningsplatserna.


Gimonäs

Vi tippade dem i toppen förra säsongen men dessvärre så uppfylldes inte förväntningarna. Ett bollskickligt lag med många fina spelare. Men att döma av mittenplaceringen förra säsongen så är frågan om motivationen är där. Återstår att se hur dem står sig rustade till i år. Av den info vi fått fram har man lirat fyra matcher varav resultat från två där man vunnit en, torskat en. Borde parkera sig i topp i år om man inte tappat allt för bra spelare.


Högalids IF

Också ett lag för toppen. Svårspelat gäng med några riktiga toppar. Landade på samma poäng som Preben förra säsongen där man vann varsin match. I år har vi ingen aning hur dem spelar då inga resultat rapporterats in. Av en anledning eller mörkar man en vass form? Ett lag för övre halvan helt klart.


IF Lokomotiv Blackeberg

Ett av dem skönaste namnen helt klart. Gick upp som tvåa i Div 6B där Fredrik Ohlin stod för 11 strutar. Ett lag vi aldrig stött på tidigare. Man har kommit till spel i fyra matcher än så länge där man vunnit en och förlorat tre. Vad vi har förstått så består truppen av idel nya spelare vilket gör startsträckan lite längre. Frågan är om laget hinner lyfta i år eller om en eventuell bottenstrid hägrar?! Vi tror även Blackeberg kommer befinna sig på undre halvan men kan eventuellt komma starkt i höst.

Ingarö IF

Nykomling från södra femman. Åkte ur Div 4 med buller och brak säsongen innan och bygger nu ett helt nytt lag. Varit iväg på träningsläger under försäsongen och återstår att se vilken effekt det givit. Har blandat och gett på försäsongen. Kan eventuellt ha någon form av hemmaplansfördel i år då man ska ut en bit på öarna. Viktor Åberg som provspelade för Preben hittar vi i Ingarö. Vi tror på en placering strax under mitten för Ingarö, ungefär samma plats som förra säsongen i Div 5 Södra.

Ljungbackens IF

Ett lag vi precis stiftat bekantskap med då vi i helgen gick segrandes med 4-2 ute på Bosön. Både vi och dem saknade ett par pjäser men Preben kändes tyngre och hade ett mer klart lysande spel. Men dem trevliga grabbarna i Gulblått är starka på fasta situationer. Mötet med oss var också försäsongspremiären och förhoppningsvis får dem in en match till innan premiären. Vann sin Div 6 förra säsongen tämligen ohotat och med mer spets så tror vi att Ljungbacken parkerar sig ovanför nedflyttning.


Nacka United

Nykomling även här från Div 6 som man vann. Ungt lag på pappret och ett gäng man håller på att svetsa samman med flera juniorspelare. Även här knapphändig information om träningsmatcher. Spelade 2-2 mot Cassi och åkte på torsk mot Vasastan med 4-2. Vi tror att det finns mer att ge i Nacka och tror dem återfinns i mitten när allt kommer omkring i oktober(augusti?)


Norrtulls SK

Trillade ur Div 4 Mellersta efter att året innan vunnit serien man halkar ner till. Borde vara ett topplag men samtidigt kan man ha tappat bra spelare i och med nedflytten. Kommer dock med ett annat tempo och kommer att vara laget alla vill slå i år. Mötte Div 3-laget Rågsved i Sthlm Cup i februari som slutade med 3-5-torsk. Vittnar om att det finns kvalitet i gänget. Övrig info om träningsmatcher hittar vi inte. Men vi vågar sticka ut hakan att man direkt siktar på ett avancemang och tar på sig rollen som potentiell ligasegrare.


Preben BoIS

Kommer med ett starkt lag i år trots tunga tapp från fjolåret. Landade i mitten efter alldeles för många oavgjorda matcher förra året. Fått in en helt annat kontinuitet vilket man visat på försäsongen. Oavgjort mot nyuppflyttade Div 4-gänget Stuvsta där Preben borde vunnit efter brända frilägen. Torsk mot ett bra Hägersten(Div 4)med uddamålet och sen överkörning med 11-0 mot Polonia Falcons(Div 6) som sedan följdes upp med seger i helgen mot seriekonkurrenten Ljungbacken. Det finns mycket positivt i Preben i år. Vi tror på en klar förbättring från förra säsongen och ska landa en topp-3-placering. Kapaciteten finns där i år utan tvekan.


Vasastan BK

Ett tungt lag att möta där Preben spelade en oavgjord och vann den andra. Hamnade förra året strax efter Preben i tabellen vilket sågs som en missräkning i de egna leden då man siktat på tabelltoppen. Knappt någon info om hur man spelat hittills förutom segern mot Nacka. Verkar dock kört tung fys under vintern. Vi tror på att Vasastan tar sig uppåt i tabellen den här säsongen, då styrkan och skickligheten finns där. Rasim Reiz är en nyckelspelare som har en otrolig högstanivå.


Wollmars FF

När vi pratar tunga lag att möta borde Wollmars vara det tyngsta. Ett lag man verkligen ska undvika fasta situationer mot. Janne Tauers fina fot hittar oftast in på något fyrtorn som cementerar lädret. Inledde förra säsongen strålande och var länge med i toppen, dock en svagare höst som gjorde att man halkade ner lite men säsongen borde varit en godkänd sådan i de egna lägren. Vi tror Wollmars som värvat spets i år blir ett lag för toppen även i år. Ett bra lag att ta en bärs med.


Tabelltips Divison 5 Mellersta

1. Norrtull

2. Wollmars

3. Preben

4. Högalid

5. Gimonäs

6. Vasastan

7. Ingarö

8. Ljungbacken

9. Nacka United

10. Lokomotiv Blackeberg

11. Cassi

12. Fisksätra

206 visningar
  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter

© 2019 by Preben BoIS