top of page

PREBEN BLOGGENOmgång sex av Div5 södra tog Preben till ett soligt Solberga IP där värdarna Viña del Mar IF stod för motståndet. En match där båda lagen spelade om tre viktiga poäng. Efter matchen hade Prebens festkommitté bjudit in till galej, mer om det senare…


På plats för dagen fanns en bakfull ordförande Karlsson, som ryktades hade festat med domaren dagen innan. Avspark och första tio minuterna inleder Preben med mycket boll där hemmalaget försöker sig på kontringar utan att få vidare någon utdelning.


Efter ca 30 min väggar Ole sig fram via Ekman på vänsterkanten och får iväg ett skott som målvakten får några fingrar på och styr ut till hörna. Preben får lite tryck och på en efterföljande hörna så skruvar Lindén in bollen rätt i mål och Preben har 0–1.


Kort därefter är Lindén, som för dagen är överallt på plan, framme och har både ett friläge och en nick som målvakten parerar och 0–1 står sig i halvtid.

Tio minuter in i andra halvlek kommer Ekman i friläge men blir dragen i tröjan. Domaren blåser frispark och delar inte ut något kort – vilket får Coach Loebbert att bli vansinnig.

På efterföljande frispark sätter Lindén bollen fint i nätmaskorna för 0–2. Fem minuter senare har han också hunnit med att göra sitt andra hattrick för året när Preben får straff som förvaltas väl. 0–3.

I det varma vädret börjar det roteras på flera positioner och Preben kommer lite ur balans, vilket hemmalaget utnyttjar och inom loppet av tre minuter står det 2–3. Dansken rycker upp sig något och en spelare i hemmalaget lyckas dra på sig sitt andra gula kort för dagen och dansken spelar nu med en man mer.


I matchminut 84, utökar också Preben ledningen till 2–4 genom kapten Ole, ett mål som kommer att visa sig viktigt.I matchminut 89 får en till spelare i hemmalaget syna sitt andra gula kort och dansken spelar således med två spelares övertag. I de sista minuterna får hemmalaget en straff, som resulterar i att slutresultatet skrivs till 3–4 till fördel Preben.


Och så då till festkommitténs anordnade galej, där Ekman öppnat dörrarna till sin lägenhet och bokat brf:ens takterrass.

En takterrass vars romantiska utsikt och solnedgång över Stockholm alla sambos fick ta del av via bilder och videos. En takterrass där vuxna män gjorde saker tillsammans, där pojkar ville och killar kunde. En lägenhet där det sjöngs Smuk Som Et Stjerneskud med Olsen Brothers. En säker hamn, där ordförande Karlsson, likt en pastor, fick utrymme att predika kring vad det egentligen innebär med att spela i Preben och där spelarna lyssnade noga på varje ord och nickade i samförstånd innan man gav sig ut i stockholmsnatten – det är Preben BoIS.

Framåt dansken!

115 visningar


Med en erfaren centrallinje (två 70-talister i startelvan!) som till och med fick Prebens startelva att se ungdomlig ut skulle Stureby denna kväll visa att gammal är äldst.


Med en stark och fokuserad uppvärmning kom Preben BoIS till spel fyllda med självförtroende från förra veckans starka andra halvlek mot Tullinge. Coach Loebbert manade på och berömde, ”ta nu med det här fokuset ut på plan och ta tag i taktpinnen direkt från start!”.


Sagt och gjort, Preben visade under de första minuterna varför de inför matchen hade en högre tabell-placering än besökarna från Stureby. Ett rappt passningsspel och bra intensitet i presspelet låg till grund för det spelövertag som etablerade danskarna på motståndarhalvan mest hela tiden, med halvchanser och fasta situationer som resultat.

Med tio minuter på klockan vann Preben en hörna som tillförordnade hörnläggare Eric Hörnell lunkade ut för att slå. Med Lindén, Prebens ordinarie ”dead ball specialist” stämbands-inflammerad så fick andra kliva fram i hans ställe och Hörnells leveranser landade för det mesta på rätt yta och det osade hett i det Sturebyska straffområdet vid flera tillfällen. Just denna gick i bakre ytan där Widén plöjde sig fram likt en skördetröska och lyckades få pannan på bollen, Sturebys rutinerade målis (född 1979!) dök som en panter och lyckades mota första försöket men då var han där igen, Johan Ekman, förra veckans frälsare, och tryckte in 1-0.


Med 1-0 i ryggen fortsatte Dansken att trumma på. Ole, Gibba och Filip hade alla tre varsitt bra läge att utöka ledningen. Man flyttade fram många spelare i banan, vilket i och för sig ledde till sporadiska kontrings-framstötar från gästerna men på det stora hela kändes det tryggt och känslan att 2-0 skulle komma gjorde att Sturebys kvittering till 1-1 precis innan halvtidsvilan kändes både onödig och snöplig.

Ett anfall på deras vänstersida och ett Preben som inte var tillräckligt aggressivt, en passning in i mitten och ett förvisso tamt men välriktat och studsande skott letade sig in i bortre målgaveln.


I halvtidspausen var tugget trots det bittra baklängesmålet positivt, stort bollinnehav och mycket spel på motståndarhalvan ingav en känsla av att Stureby inte skulle orka att hålla uppe sitt aggressiva försvarsspel i 90 minuter.


Andra halvlekens start präglades av mindre ordnat spel, ställningskrig och halvchanser i båda riktningarna. Aningen mer bollinnehav för Dansken men inga klara chanser skapades. Stureby å sin sida kändes farliga på sina fasta situationer och fortsatte komma i omställningslägen som såg lovande ut men oftast avvärjdes av Preben-försvaret eller försvann ut i intet på grund av en slarvig passning eller ett felbeslut.


I 65:e minuten var Stureby-skärpan dock på topp, en lös boll på mitten plockades upp av det forna Italienska ungdomsproffset Lorenzo Muzzillo som drev fram och strax utanför straffområdet skickade iväg en projektil som fick nätmaskorna i målburen att stå som en strut. Ett vackert mål och en ordentlig kalldusch för hemmaspelarna.

Kommande halvtimme blev med Danska ögon en av de mer frustrerande på länge. Stureby låg med så gott som hela laget på rätt sida boll och med 2-1 i ryggen så avtog inget av deras aggressivitet och de bjöd ingalunda på något. Preben trummade på men forceringen kändes rörig och man kom sällan till 100%-iga chanser, även om det definitivt vaskades fram tillräckligt för ett kvitteringsmål, bland annat två avslut i överliggaren, det ena från Niels och det andra från Godén som deltog i mängder av anfall.


Även om Muzzillos mål var en pärla så måste vi lyfta fram Niels rabona som matchens delikatess, från utkanten av straffområdet piskade han in ett väl avvägt inlägg som letade sig fram till Filip som inte fick dit bollen. Även Kamil och Tersmann bjöd på fina inlägg men avsluten som inte landade i den alltid lika pålitlige Henrik Stengårds famn träffade antingen täckande försvarare eller staketet bakom mål.

När slutsignalen ljöd, efter domarens snåla tillägg, var frustrationen påtaglig, dock utan några sura miner eller dåligt sportsmanship. Det var snarare en självrannsakan och besvikelse som präglade det rödvita manskapet, tydligast av Kapten Jahrens primala vårskrik som ekade över Åsen. En talande bild för en av årets första fina vår-kvällar där solen strålade för Stureby.

95 visningar


Årets fjärde match i div5 södra väntade när ett slagkraftigt Preben tog sig ut på ett regnigt Hägerstensåsen. Dagen till ära gick Erik Widén, nyförvärvet från div1-klubben Ängelholms FF rakt in på Stockholms kanske bästa ljugarbänk (?) och tog en bänkplats. Filip Samuelsson gör också sina första minuter i tävlingssammanhang för dansken.


Raz the flash


Godén - Filip - Anton - Olé


Ekman - Kamil - Hörnell


Aron - Gibba - NielsBänk: Erik, Svensson, Amir, Teich


Avspark och Tullinge inleder direkt med en långboll. I Prebens WhatsApp-grupp påtalar Oscar Sellhed att Tullinge visar på "noll ambition". Det får snart ätas upp, då Tullinge kort där efter tar kommandot i matchen med högt tempo och hög press.

Preben ligger allt som oftast rätt och första riktigt farliga målchansen kommer via ett stenhårt långskott från Tullinge som tar i stolpen som Raz slänger sig efter. Returen går rakt ut till en Tullingespelare som skjuter på ett. Men Raz the flash är snabbt uppe och lyckas parera skottet.


Preben jobbar sig in i matchen och hittar bollar in mellan gästernas lagdelar, där stora ytor skapas, men skärpan i sista tredjedelen lämnar en del att önska. Efter en bitvis bättre period av Preben kommer kallduschen när gästernas Tobias Brasileiro Reyes utifrån straffområdet skickar iväg en otagbar boll som studsar i det snabba blöta konstgräset och in i mål. 0-1 i halvtid.


I andra halvlek tar Preben och äter sig bit efter bit in i matchen och flyttar sina positioner högre och högre upp. Det lämnar också möjligheten till kontringar, vilket är nära att i slutet resultera i 2-0 när gästerna kommer till ett bra läge efter en kontring - men det var inte gästerna som skulle få sista ordet denna måndagskväll...


Nyförvärvet Erik hade tidigare i veckan presenterats på Prebenbois.se och delade då följande citat "Det svåraste med det bytet (från högre seriesystem till div 5) är att man numera kommer behöva vara på sin vakt hela tiden, Johan Oremo är kanske den mest förutsägbara spelaren man kan hitta medan Ekman är på helt andra sidan av spektrat."


Siaren har sett. Siaren har talat. I matchens sista minuter pumpar Preben in bollar på offensiv planhalva och via en andraboll i matchminut 92 bröstar den oförutsägbara Ekman ner bollen och slår till på volley från utanför straffområdet - drömmål! Otagbart för målvakten. I eufori plockar han fram favoritsuperhjälten Spiderman som målgest och skjuter nät på den tvåsiffriga publiken (12 personer).


Oförutsägbare Ekman rekonstruerar sin målgestFramåt dansken!

54 visningar
  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page