top of page

PREBEN BLOGGEN

Det var ett sargat Preben som möttes upp på Mälarhöjdens IP för en tung match mot gamla div 6 bekantskapen, KIF Söderort, denna bitiga söndagskväll. Då föregående match gett smakprov på potentialen som finns i truppen var siktet inställt på säsongens första 3a.

Ett gäng skador, sjukdomar och utlandsresor gjorde att både tränare Loebbert, ordförande Karlsson och klubblegendar Runesson tog plats i truppen.

Bänk: Elias, Martin Karlsson, Victor Loebbert

Preben började med att ligga lågt för att känna på Söderort. Snabbt kunde man identifiera att det största hotet för dagen fanns i ett par känsliga fötter hos Söderorts skånske vänstermittback. Efter bara några minuters böljande spel når Ali högst på boll från Prebens backlinje och lyckas skarva vidare till en djupledsspringande Aron. Chansen är god men målvakten parerar avslutet kontrollerat. Fåtalet minuter senare lyckas Söderort bryta ett uppspel från dansken och spelar kvickt förbi en icke samlad backlinje för att rulla in 1-0.

Matchen fortleder och Söderort har tydligt kommando över matchen men kommer inte till särskilt farliga lägen. Tendenser till bra spel finns hos Preben men det lossnar inte och skärpan är inte med oss för dagen. 31 minuter in bryter Söderort återigen ett uppspel från dansken och hittar snabbt framåtlöpande fötter inom laget för att rulla in 2-0. Strax innan halvlek byts Aron ut för debuterande Elias, välkommen Elias!

Halvlek blåses och i omklädningsrummet manar Coach Loebbert till att hitta ett lugn och självförtroende att matchen kan och SKA vändas. Kvalitén finns men inställning saknas.

Andra halvlek blåses igång och det fortsätter där det slutade, Söderort vill mer och Preben har svårt att etablera sitt spel. 5 minuter in försöker Lindén plocka ner en hög boll med högerfoten och man ser snabbt att något inte stämmer. Lindén signalerar omgående på byte och mycket riktigt... gubbvad. Victor Loebbert in.

Strax därefter får Söderort en hörna och efter en tilltrasslad situation lyckas de även peta in 3–0. Ridå.

Resterande del av matchen har Söderort fortsatt kontroll och Preben svårt att etablera kontrollerat spel. När domaren till slut sätter pipan i munnen och 90 minuter har passerat kan Preben konstatera att det är en undermålig prestation där man inte kommer upp i nivå. Det finns tendenser till något bra men inställning och spelglädje saknas.

Detta i kombination med dåliga förutsättningar för dagen, åker man ifrån Mälarhöjden missnöjda men fast beslutna om att vända trenden redan kommande måndag mot Atletic Blåsut.

Forza Preben!

23 visningar

Evighetsmaskinen från Växjö klar för Preben, läs Samuels första ord om övergången till dansken!

Första pinnen för Preben är säkrad, en av bidragande faktorerna till detta är Prebens nyförvärv Samuel Hultgren som gjorde sina första 90minuter. För de som följt laget under försäsongen har man knappast missat denna slitvargs entré i de rödvita.

Hej Samuel!

Kontraktet signerat. Första frågan är givetvis, hur är känslan?

Känslan är bra tycker jag. Grabbarna är väldigt välkomnande så det känns fantastiskt kul och jag är taggad på framtiden i Preben.

Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

Spelat division 5 och 6 i Växjö tidigare. Senast i en klubb som heter Wexiö FK. Kom i kontakt med Preben genom att jag spelat fotboll tidigare med Casper i Växjö.

Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

Vet inte hur mycket man vill avslöja här (hehe) men snabbheten skulle jag säga är en styrka.

Berätta lite om din bakgrund och hur du tog dig till huvudstaden?

25år gammal kommer från Växjö som sagt. Jobbar i byggbranschen. Flyttade till Stockholm för kärleken och bor nu här tillsammans med flickvän.

Du åkte vasaloppet i år, något som är föga förvånande att du orkade ta dig igenom för de som känner till din arbetskapacitet, hur kommer det sig och är det något som kommer göras igen?

Ja men precis det gjorde jag, det var en tuff resa men jag tog mig i mål så det är jag nöjd med. Att åka var något som bestämdes på en ångestfylld bakfylla har jag för mig…

Inte omöjligt att jag kommer åka igen men inget som står på agendan inför nästa år iallafall.

Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

Har ingen dold talang tyvärr, talanglös helt enkelt.

Hur ser det ut med klubbsympatierna?

Östers IF

Du har p.g.a. din ringa ålder missat en del goa danska landslag genom åren, har du trots det ett danskt favoritlandslag och någon/några spelare du gillar extra mycket?

Då säger jag Henrik Larsen!

Vad tycker du om Prebens trupp och lagets chanser i år?

Jag tycker det ser bra ut, ser ingen annat än positivt på säsongen.

Fadøl

Stort tack för pratstunden och lycka till med resterande del av säsongen!

45 visningar

Ni kan historien vi det här laget. Säsongspremiären är glömd och begravd.

Coach Loebbert valde att agera på insatsen med ett extra pass för dansken.

Och spelarna valde att svara med säsongens kanske bästa prestation och plockade årets första poäng på nya "hemmaplanen" Mälarhöjdens IP.

Spelarna samlades på den kyliga måndagskvällen redo att steppa upp ordentligt. För motståndet stod ett Tyresö som dansken inte hade mycket på inför men som inlett sin säsong med en seger.

En tydlig förändring till matchen var nyförvärvet Patrik som fick ta klivet ner från sin offensiva position under försäsongen till att ligga som sexa framför backlinjen. Följande elva formerades:

Nutte

Godén - Filip - Widén - Ole (C)

Patrik

Aron - Ali - Samuel

Bänk: Kamil, Liam, Moje, von Heijne

Matchen inleddes och även om Preben skapade en hyfsad chans efter bara några minuter så hade man svårt att få fatt i bollen och motståndaren. När man väl fick det gick man fram lite väl snabbt vilket ledde till ensamma offensiva spelare som hade svårt att få något uträttat mot ett samlat försvar.

Spelet från Tyresö lovade å andra sidan inte mycket utan det var hyfsat chansfattigt. De chanser som trots allt dök upp stoppade backlinjen tillsammans med Nutte med bravur.

Höjdpunkten från sidan under matchens inledning blev istället Cappes undervisning i zerokulturens intåg i läskbranschen i allmänhet och aspartam i synnerhet. Niels och AMP fortsatt tveksamma trots långt predikande.

Tillbaka till matchen vars spel böljade utan nämnvärda chanser fram till första halvlekens slutskede när Preben äntligen började få kontroll på bollen. Trion Lindén, Patrik och Ekman började vårda och hålla bollen en passning extra vilket skapade mer tryck framåt och understöd för anfallstrion.

Första farliga chansen fick Lindén med ett skott strax utanför efter ca 40 min spelade. Andra chansen gick till Filip som gick på utflykt från sin mittbacksplats, hans vänsterskott smet dock över ribban.

Men Preben skulle tillslut få utdelning för ett spel som blev bättre och bättre.

En djupledsboll från mittfält till Ali som hann före en utrusande målvakt. Ali kunde sen med precision sätta ett inlägg till Lindén som på volley skickar in 1-0 med bara minuten kvar av första halvlek. Stort stort jubel bland de tillresta Prebenanhängarna!

I halvtid handlar snacket om lugn, klara anstormningen från ett missnöjt motståndarlag. Men också att våga fortsätta göra som under slutet av första halvlek, hålla i bollen och få med hela laget i anfallen.

Andra halvlek börjar och en anstormning är precis vad Tyresö bjuder på.

Redan efter fem spelade minuter har två stabila chanser radats upp men en smiter utanför och den andra nyper Nutte som verkligen ska få jobba för den icke existerande lönen.

Preben har väldigt svårt att få fatt i bollen och därefter få till anfall eller ens vila med den och vid sidan av planen konstateras det att det ser ut att bli en lång halvlek.

Dansken börjar roterar in spelare från sidan och klarar första kvarten och även första tjugo minuterna men till slut står man inte längre pall.

Tyresö dominerar matchen och kommer tillslut runt på högerkanten med ett inspel som hittar över på bortre stolpen där en Tyresögubbe enkelt kan stöta in kvitteringen. 1-1 på tavlan och 25 minuter att spela på.

Tyresö hämtar bollen och signalerar att man går för segern nu. Man skapar en del chanser men ännu en gång så löser Nutte och danskens backlinje anstormningen.

Istället börjar Preben hitta tillbaka till spelet från slutet på första halvlek, dock saknas tydliga målchanser.

Sista kvarten blir ett ställningskrig, två långa lag som inte riktigt orkar i alla dueller vilket leder till att en del kort delas ut för både sena tacklingar men också gnäll på domaren.

Klockan tickar mot sitt slut och båda lagen ska få varsin chans till innan matchen är över. Preben genom en soloräd från Filip som driver bollen från egen planhalva till motståndarens straffområde där han blir nedriven och ordnar en frispark. Hoppet tänds - och ett inspel når Widén som nickar i stolpen (eller om slipsen tar den?) innan Tyresö försöker kontra och stoppas smart av dansken.

Och det är på den frisparken Tyresös och matchens sista chans ska komma.

En långboll skickas mot Prebens straffområde där en anfallare suger med sig bollen och avslutar i mer eller mindre samma rörelse. Bollen skickas i borte krysset och jubel utbryter vid sidan.

Men linjemannen har höjt sin flagga, offside och inget mål.

Lika stort jubel igen från de tillresta och domaren blåser av tillställningen.

Oavgjort i en match som kunde slutat hursomhelst men en insats som trots allt är ett fall framåt för dansken och säsongens första poäng är hemma.

Nästa möte står KIF Söderort för nu på söndag på Mälarhöjdens IP, 18.00.