top of page

PREBEN BLOGGEN

Evighetsmaskinen från Växjö klar för Preben, läs Samuels första ord om övergången till dansken!

Första pinnen för Preben är säkrad, en av bidragande faktorerna till detta är Prebens nyförvärv Samuel Hultgren som gjorde sina första 90minuter. För de som följt laget under försäsongen har man knappast missat denna slitvargs entré i de rödvita. 

 

Hej Samuel! 

Kontraktet signerat. Första frågan är givetvis, hur är känslan?

Känslan är bra tycker jag. Grabbarna är väldigt välkomnande så det känns fantastiskt kul och jag är taggad på framtiden i Preben.
Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

Spelat division 5 och 6 i Växjö tidigare. Senast i en klubb som heter Wexiö FK. Kom i kontakt med Preben genom att jag spelat fotboll tidigare med Casper i Växjö.


Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

Vet inte hur mycket man vill avslöja här (hehe) men snabbheten skulle jag säga är en styrka.

Berätta lite om din bakgrund och hur du tog dig till huvudstaden?

25år gammal kommer från Växjö som sagt. Jobbar i byggbranschen. Flyttade till Stockholm för kärleken och bor nu här tillsammans med flickvän.


Du åkte vasaloppet i år, något som är föga förvånande att du orkade ta dig igenom för de som känner till din arbetskapacitet, hur kommer det sig och är det något som kommer göras igen? 

Ja men precis det gjorde jag, det var en tuff resa men jag tog mig i mål så det är jag nöjd med. Att åka var något som bestämdes på en ångestfylld bakfylla har jag för mig… 

Inte omöjligt att jag kommer åka igen men inget som står på agendan inför nästa år iallafall.


Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

Har ingen dold talang tyvärr, talanglös helt enkelt.


Hur ser det ut med klubbsympatierna?

Östers IF


Du har p.g.a. din ringa ålder missat en del goa danska landslag genom åren, har du trots det ett danskt favoritlandslag och någon/några spelare du gillar extra mycket?

Då säger jag Henrik Larsen!


Vad tycker du om Prebens trupp och lagets chanser i år?

Jag tycker det ser bra ut, ser ingen annat än positivt på säsongen.


5 snabba!

H.C Andersen eller Selma Lagerlöf?

H.C Andersen

Olsen brothers eller Triple & Touch?

Olsen 

Kebab eller pølse?

Kebab

Under bron eller Bron?

Bron

Dansk Fadøl eller Norrlands Guld?

Fadøl


Stort tack för pratstunden och lycka till med resterande del av säsongen! 

38 visningar

Ni kan historien vi det här laget. Säsongspremiären är glömd och begravd.

Coach Loebbert valde att agera på insatsen med ett extra pass för dansken.

Och spelarna valde att svara med säsongens kanske bästa prestation och plockade årets första poäng på nya "hemmaplanen" Mälarhöjdens IP.


Spelarna samlades på den kyliga måndagskvällen redo att steppa upp ordentligt. För motståndet stod ett Tyresö som dansken inte hade mycket på inför men som inlett sin säsong med en seger.

En tydlig förändring till matchen var nyförvärvet Patrik som fick ta klivet ner från sin offensiva position under försäsongen till att ligga som sexa framför backlinjen. Följande elva formerades:


Nutte

Godén - Filip - Widén - Ole (C)

Patrik

Lindén - Ekman

Aron - Ali - Samuel


Bänk: Kamil, Liam, Moje, von Heijne


Matchen inleddes och även om Preben skapade en hyfsad chans efter bara några minuter så hade man svårt att få fatt i bollen och motståndaren. När man väl fick det gick man fram lite väl snabbt vilket ledde till ensamma offensiva spelare som hade svårt att få något uträttat mot ett samlat försvar.

Spelet från Tyresö lovade å andra sidan inte mycket utan det var hyfsat chansfattigt. De chanser som trots allt dök upp stoppade backlinjen tillsammans med Nutte med bravur.


Höjdpunkten från sidan under matchens inledning blev istället Cappes undervisning i zerokulturens intåg i läskbranschen i allmänhet och aspartam i synnerhet. Niels och AMP fortsatt tveksamma trots långt predikande.


Tillbaka till matchen vars spel böljade utan nämnvärda chanser fram till första halvlekens slutskede när Preben äntligen började få kontroll på bollen. Trion Lindén, Patrik och Ekman började vårda och hålla bollen en passning extra vilket skapade mer tryck framåt och understöd för anfallstrion.

Första farliga chansen fick Lindén med ett skott strax utanför efter ca 40 min spelade. Andra chansen gick till Filip som gick på utflykt från sin mittbacksplats, hans vänsterskott smet dock över ribban.

Men Preben skulle tillslut få utdelning för ett spel som blev bättre och bättre.

En djupledsboll från mittfält till Ali som hann före en utrusande målvakt. Ali kunde sen med precision sätta ett inlägg till Lindén som på volley skickar in 1-0 med bara minuten kvar av första halvlek. Stort stort jubel bland de tillresta Prebenanhängarna!


I halvtid handlar snacket om lugn, klara anstormningen från ett missnöjt motståndarlag. Men också att våga fortsätta göra som under slutet av första halvlek, hålla i bollen och få med hela laget i anfallen.


Andra halvlek börjar och en anstormning är precis vad Tyresö bjuder på.

Redan efter fem spelade minuter har två stabila chanser radats upp men en smiter utanför och den andra nyper Nutte som verkligen ska få jobba för den icke existerande lönen.

Preben har väldigt svårt att få fatt i bollen och därefter få till anfall eller ens vila med den och vid sidan av planen konstateras det att det ser ut att bli en lång halvlek.

Dansken börjar roterar in spelare från sidan och klarar första kvarten och även första tjugo minuterna men till slut står man inte längre pall.

Tyresö dominerar matchen och kommer tillslut runt på högerkanten med ett inspel som hittar över på bortre stolpen där en Tyresögubbe enkelt kan stöta in kvitteringen. 1-1 på tavlan och 25 minuter att spela på.


Tyresö hämtar bollen och signalerar att man går för segern nu. Man skapar en del chanser men ännu en gång så löser Nutte och danskens backlinje anstormningen.

Istället börjar Preben hitta tillbaka till spelet från slutet på första halvlek, dock saknas tydliga målchanser.

Sista kvarten blir ett ställningskrig, två långa lag som inte riktigt orkar i alla dueller vilket leder till att en del kort delas ut för både sena tacklingar men också gnäll på domaren.


Klockan tickar mot sitt slut och båda lagen ska få varsin chans till innan matchen är över. Preben genom en soloräd från Filip som driver bollen från egen planhalva till motståndarens straffområde där han blir nedriven och ordnar en frispark. Hoppet tänds - och ett inspel når Widén som nickar i stolpen (eller om slipsen tar den?) innan Tyresö försöker kontra och stoppas smart av dansken.


Och det är på den frisparken Tyresös och matchens sista chans ska komma.

En långboll skickas mot Prebens straffområde där en anfallare suger med sig bollen och avslutar i mer eller mindre samma rörelse. Bollen skickas i borte krysset och jubel utbryter vid sidan.

Men linjemannen har höjt sin flagga, offside och inget mål.

Lika stort jubel igen från de tillresta och domaren blåser av tillställningen.


Oavgjort i en match som kunde slutat hursomhelst men en insats som trots allt är ett fall framåt för dansken och säsongens första poäng är hemma.

Nästa möte står KIF Söderort för nu på söndag på Mälarhöjdens IP, 18.00.

Väl mött!

47 visningar

Det var ett taggat Preben som rullade in på Enskede IP under fredagskvällen där säsongens första match snart skulle spelas. Alla var överens om att inställningen, som tidigare varit konsekvent tveksam under träningsmatcherna, måste förbättras och att de är varje spelares individuella ansvar att ge 110% för laget. 


Coach Loebbert drog taktiken varpå fokus låg i att pressa motståndarna inåt där Preben har starka spelare som kan vinna boll, coach var även inne på vikten att snacka och hjälpas åt ute på planen.


Följande lag presenterades (från höger):

Nutte

Ole – Goden – Widen – Ödqvist

Linden – Kamil

Patrik – Ekman – Casper

Samuel

Bänk: Liam, Mojje, Ali, Amir och Gustav


Avspark och matchen var igång! Ett spelskickligt Enskede tog snabbt kontroll över bollinnehavet där de genom att vända kant försökte hitta ett sätt att bryta igenom Prebens lagdelar.

20 minuter in i matchen spelade Dansken sig fram till en farlighet som resulterade i hörna, hörnan slogs och efter några nickar fram och tillbaka var det tillslut Widen som nådde högst och nickade in 1-0 till Preben.

Bara några minuter senare var det Enskede som straffade Preben efter tveksam markering på en hörna, 1-1.

Svagt försvarsspel på fasta situationer var något som även resulterade i 2-1 till Enskede bara några minuter efter kvitteringen. 

Enskede var pigga och genom två spelvändningar hade dem lyckats utöka ledningen till 4-1 när domaren blåste av första halvlek. 

I paus manade coach på att inställningen såg bra ut men att vi måste komma närmare motståndarna och trycka till dem i varje närkamp. Assisterande coach Hörnell tryckte på vikten att vilja ha boll och visa sig när backlinjen söker passvägar. 

Andra halvleken blåstes igång och det tog inte många minuter förrän Enskede hittade en omställning där de satte dit 5-1. Även 6-1 och 7-1 kom när pigga Enskede spelare tog vara på bolltapp.

Domaren blåste av matchen och det var ett besviket Preben som kunde konstatera att seriepremiären inte alls blev som man hade förväntat sig. 

Sammanfattningsvis var det ett Preben som krigade på under hela matchen och inställningen hos samtliga spelare var bra, det som dock går att konstatera är att vi inte kommer tillräckligt nära motståndarna som genom enkla spelväxlingar hittar fria gubbar som kan vända upp mellan Prebens mittfält och backlinje. Offensivt måste vi fortsätta jobba på att genom löpningar utan boll skapa utrymme för våra medspelare, detta då matchen mot Enskede är ytterligare en match där vi blir platta och förutsägbara i anfallsspelet. 


Nästa match för Prebens del FC Tyresö United måndag 15 april.

Väl mött!

420 visningar
  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page