top of page

Årliga serietipset med ranking

Rådande tider till trots. Försäsongen närmar sig sitt slut där Preben till helgen genrepar mot Rotebro borta i Sollentuna innan serien förhoppningsvis drar igång. Vad passar då bättre än en god genomgång av säsongens motståndare. Mycket nöje!Cassi

Tog steget upp som tvåa Div.6D där man fick se sig besegrad i toppen av Nacka United. Tämligen ålderstiget lag med mycket rutin där Damir Maglic blev förra säsongens bästa målskytt. Dessvärre hittar vi ingen info om resultat i träningsmatcher (förutom en mot Nacka United, 2-2) då man inte har någon hemsida. Så allt kring Cassi får lämnas till en förstagångenupplevelse. Kommer troligtvis få kämpa på undre halvan.


Fisksätra

Klarade med nöd och näppe kontraktet i serien förra året där man genom en stark höst tog sig förbi Kransen i sista matchen. Ungt lag som blandar och ger. För att undvika träsket i år kommer man behövt förstärka i leden. Hittills har det blivit fem träningsmatcher, samt fem förluster. Risk för att vinden viner starkare ute på Saltsjöbadens IP i år. Vi tror på nedflyttningsplatserna.


Gimonäs

Vi tippade dem i toppen förra säsongen men dessvärre så uppfylldes inte förväntningarna. Ett bollskickligt lag med många fina spelare. Men att döma av mittenplaceringen förra säsongen så är frågan om motivationen är där. Återstår att se hur dem står sig rustade till i år. Av den info vi fått fram har man lirat fyra matcher varav resultat från två där man vunnit en, torskat en. Borde parkera sig i topp i år om man inte tappat allt för bra spelare.


Högalids IF

Också ett lag för toppen. Svårspelat gäng med några riktiga toppar. Landade på samma poäng som Preben förra säsongen där man vann varsin match. I år har vi ingen aning hur dem spelar då inga resultat rapporterats in. Av en anledning eller mörkar man en vass form? Ett lag för övre halvan helt klart.


IF Lokomotiv Blackeberg

Ett av dem skönaste namnen helt klart. Gick upp som tvåa i Div 6B där Fredrik Ohlin stod för 11 strutar. Ett lag vi aldrig stött på tidigare. Man har kommit till spel i fyra matcher än så länge där man vunnit en och förlorat tre. Vad vi har förstått så består truppen av idel nya spelare vilket gör startsträckan lite längre. Frågan är om laget hinner lyfta i år eller om en eventuell bottenstrid hägrar?! Vi tror även Blackeberg kommer befinna sig på undre halvan men kan eventuellt komma starkt i höst.

Ingarö IF

Nykomling från södra femman. Åkte ur Div 4 med buller och brak säsongen innan och bygger nu ett helt nytt lag. Varit iväg på träningsläger under försäsongen och återstår att se vilken effekt det givit. Har blandat och gett på försäsongen. Kan eventuellt ha någon form av hemmaplansfördel i år då man ska ut en bit på öarna. Viktor Åberg som provspelade för Preben hittar vi i Ingarö. Vi tror på en placering strax under mitten för Ingarö, ungefär samma plats som förra säsongen i Div 5 Södra.

Ljungbackens IF

Ett lag vi precis stiftat bekantskap med då vi i helgen gick segrandes med 4-2 ute på Bosön. Både vi och dem saknade ett par pjäser men Preben kändes tyngre och hade ett mer klart lysande spel. Men dem trevliga grabbarna i Gulblått är starka på fasta situationer. Mötet med oss var också försäsongspremiären och förhoppningsvis får dem in en match till innan premiären. Vann sin Div 6 förra säsongen tämligen ohotat och med mer spets så tror vi att Ljungbacken parkerar sig ovanför nedflyttning.


Nacka United

Nykomling även här från Div 6 som man vann. Ungt lag på pappret och ett gäng man håller på att svetsa samman med flera juniorspelare. Även här knapphändig information om träningsmatcher. Spelade 2-2 mot Cassi och åkte på torsk mot Vasastan med 4-2. Vi tror att det finns mer att ge i Nacka och tror dem återfinns i mitten när allt kommer omkring i oktober(augusti?)


Norrtulls SK

Trillade ur Div 4 Mellersta efter att året innan vunnit serien man halkar ner till. Borde vara ett topplag men samtidigt kan man ha tappat bra spelare i och med nedflytten. Kommer dock med ett annat tempo och kommer att vara laget alla vill slå i år. Mötte Div 3-laget Rågsved i Sthlm Cup i februari som slutade med 3-5-torsk. Vittnar om att det finns kvalitet i gänget. Övrig info om träningsmatcher hittar vi inte. Men vi vågar sticka ut hakan att man direkt siktar på ett avancemang och tar på sig rollen som potentiell ligasegrare.


Preben BoIS

Kommer med ett starkt lag i år trots tunga tapp från fjolåret. Landade i mitten efter alldeles för många oavgjorda matcher förra året. Fått in en helt annat kontinuitet vilket man visat på försäsongen. Oavgjort mot nyuppflyttade Div 4-gänget Stuvsta där Preben borde vunnit efter brända frilägen. Torsk mot ett bra Hägersten(Div 4)med uddamålet och sen överkörning med 11-0 mot Polonia Falcons(Div 6) som sedan följdes upp med seger i helgen mot seriekonkurrenten Ljungbacken. Det finns mycket positivt i Preben i år. Vi tror på en klar förbättring från förra säsongen och ska landa en topp-3-placering. Kapaciteten finns där i år utan tvekan.


Vasastan BK

Ett tungt lag att möta där Preben spelade en oavgjord och vann den andra. Hamnade förra året strax efter Preben i tabellen vilket sågs som en missräkning i de egna leden då man siktat på tabelltoppen. Knappt någon info om hur man spelat hittills förutom segern mot Nacka. Verkar dock kört tung fys under vintern. Vi tror på att Vasastan tar sig uppåt i tabellen den här säsongen, då styrkan och skickligheten finns där. Rasim Reiz är en nyckelspelare som har en otrolig högstanivå.


Wollmars FF

När vi pratar tunga lag att möta borde Wollmars vara det tyngsta. Ett lag man verkligen ska undvika fasta situationer mot. Janne Tauers fina fot hittar oftast in på något fyrtorn som cementerar lädret. Inledde förra säsongen strålande och var länge med i toppen, dock en svagare höst som gjorde att man halkade ner lite men säsongen borde varit en godkänd sådan i de egna lägren. Vi tror Wollmars som värvat spets i år blir ett lag för toppen även i år. Ett bra lag att ta en bärs med.


Tabelltips Divison 5 Mellersta

1. Norrtull

2. Wollmars

3. Preben

4. Högalid

5. Gimonäs

6. Vasastan

7. Ingarö

8. Ljungbacken

9. Nacka United

10. Lokomotiv Blackeberg

11. Cassi

12. Fisksätra

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page