top of page

Bekväm seger efter svajig inledning i höstmörkretDe (inledningsvis) rödvita anlände till Åsen för att ta sig an Croatia denna mörka och kalla oktober, nej septemberdag med idel segrar i ryggsäcken sedan höstsäsongen trummade igång i augusti och som vanligt låg fokus i mångt och mycket på att fortsätta spela med hög frenesi, springa för varandra, låta bollen göra jobbet och framförallt inte ställa ut några skor. Loebbert hade utvecklat sitt taktiksnack till både specifika lagdelar men även specifika spelare där bl.a. Ole, som för dagen skulle ersätta Ekman på centralt mittfält, fick order om att ”inte ha bollen så mycket” medan Lindén i vanlig ordning skulle försöka hålla sig på egen planhalva (vi får se hur det gick med det).

Efter en intensiv uppvärmning skulle följande elva gå ut och riva igång matchen.

Nutte

Godén-Ola-Anton-Kamil

Lindén

Hörnell-Ole

AMP-Kevin-Niels


Bänk: Casper, Nordzell, Amir

Preben rullade igång och det hann inte mer än gå kanske två minuter innan ett problem uppdagades. Båda lagen spelade i rödvitt, något Croatia försökt lösa (med liten framgång) genom att spela i skrikande gula västar. Tur var väl det att dansken hade plockat med sig sitt gul/svarta bortaställ och snabbt kunde göra ett byte.

Matchen kunde gå igång igen där Preben kontrollerade bollinnehavet och Croatia stod lågt och låg rätt i försvarsleden vilket ledde till att det blev chansfattigt. Det var svårt för anfallstrion att hitta in bakom backlinjen som inte lämnade några ytor. Det var istället Croatia som från egentligen ingenstans kunde bryta fram längs Prebens vänsterkant och med ett avslut som styrdes på försvarare och in bakom en chanslös Nutte.

Där och då kändes höstmörkret om än mörkare.

Men Preben fortsatte hålla i bollen och skulle börja skapa chanser. Ju mer det löptes från centralt mittfält och överbelastades, desto rörigare vart det i Croatias försvar som började dra på sig frisparkar i farliga lägen. Just det skulle leda till kvitteringen, Ole tog en duell strax utanför straffområdet som renderade i ett frisparksläge som Lindén aldrig skulle släppa. Målvakten som kämpade på i kassen hade placerat muren helt korrekt, tyvärr för hans egen skull hade han placerat sig själv rakt bakom den och lämnat hela bortre delen av målet öppen, och där satt frisparken otagbart (finns att se på @prebenbois instagram för den nyfikne).

1-1 och vind i seglen för dansken som fortsatte trycka fram, AMP kom till läge efter pass från Ole men avslutet satt mitt på målvakten, Anton hade en nickskarv från hörna som smet precis utanför. Det var istället ännu en frispark som skulle leda till ledningsmål för Preben. Denna gång från högerkanten något längre ifrån mål och mer av ett läge för inlägg än direkt på mål. Lindén stegade fram än en gång och skickade en boll med extra mycket snö på som målvakten tippade i ribban innan Anton kunde dyka upp och visa prov på spänst när han lyckades hoppa upp och nicka in 2-1 (även denna finns på @prebenbois instagram) innan domaren några minuter senare kunde blåsa av första halvlek.


I halvtid låg fokus på att hålla värmen, fortsätta med högt tempo mot ett tröttkört Croatia, försöka jobba fram fasta situationer där vi kan vara farliga och även hålla oss ifrån onödiga gula kort för att inte riskera avstängningar inför slutspurten, något Nutte tryckte på extra noga (ni kan aldrig ana vad som hände sen).


Sagt och gjort så gick Preben ut med samma känsla som man slutade första halvlek. Snabba anfall genom kanterna och det var även så nästa farliga chans skulle skapas. Ett inlägg från Hörnell som skarvades av Niels, innan AMP fick bollen felvänd nära hörnflaggan där en Croatia-spelare rusade ut i pressen och AMP kunde lätt falla och få frisparken med sig.

Ny variant men samma målskytt denna gång. Lindén testade inspel efter marken där Anton ännu en gång påpassligt kunde dyka upp och stöta in 3-1 och skapa andrum för dansken.

Kort därefter uppstår en märklig situation där Nutte väljer att skrika något ohörbart till Ole och domaren väljer att visa Nutte det gula kortet för snack, dagens enda gula kort ska nämnas.

Strax därpå börjar Preben rotera och Casper går in för AMP medan Nordzell ersätter Kamil och Amir går in för Niels.

Samtliga inhoppare kommer också in med högt tempo och fortsätter skölja över ett utcheckat försvar.

Kort efter bytet kunde Gibba bryta bollen högt upp på offensiv planhalva och driva fram mot mål innan han enkelt kunde placera in 4-1 med vänstern.

Här börjar dansken rulla boll ordentligt med kombinationer från Hörnell centralt till Amir och Casper på kanterna och Gibba längst fram, något som skulle leda till sista kassen. Casper kunde driva upp bollen längs vänsterkanten, spela Gibba som på ett satte tillbaka till Casper som kunde hitta Amir i boxen som tryckte in 5-1, klapp-klapp.

Resterande delen av matchen var en ren defilering med lite halvchanser men slutresultatet kunde skrivas 5-1 och Preben har nu skapat sig en lucka på sex pinnar ner till tvåan med tre matcher kvar att spela.


Näst på tur är Marockanska ute i Alby på lördag 14.00, vi ses där?

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page