top of page

Delad poäng när Preben kom tillbaka mot HTTF.

Det var en del ansikten i nya roller hos Preben inför matchen mot Bajen. Nya tränaren Gustav, Prebens David Ginola – Jakob Stolt på vänsterbacken och Tersman i mål.


Snacket före i omklädningsrummet var i vanlig Preben-stil glatt men ändå lite dämpat efter att för första gången under säsongen ha mött ett lag som var bättre i alla spelets facetter.


Trots den lite dämpade atmosfären innan matchen började Preben aggressivt på alla delar av planen. Här vann Preben de flesta duellerna och hade stort övertag i possession. Man rullade boll i backlinjen såväl som på mitten och man lyckades skapa en del chanser, dock utan att komma till några riktigt farliga möjligheter. Samtidigt lyckades backlinjen och mittfältet att stänga ned Bajens annars väldigt bollskickliga spelare.

En frispark från Uller som tog i kryssribban var största chansen för Preben under denna period. Ett fint anfall som orkestrerades av Uller, Leinar och AMP ledde fram till Reza men “Orientens Maradona” fick sitt skott blockerat och det var varken första eller sista gången som mitt-försvararna hos de grönvita skulle få in sina långa ben mellan bollen och mållinjen.


Efter drygt 25-30 minuter skulle matchbilden förändras. Bajens två forwards lyckades droppa lite längre ned i banan för att få tag i bollen samtidigt som den andra forwarden började ta djupa löpningar, vilket varken mittfält eller backlinje hanterade bra. Detta gav Bajen en del halvchanser från relativt dåliga vinklar, men en olycklig retur studsade via dagens målvakt Tersman ut till den ende Bajen-anfallare som hade tagit sig fram i fältet, och då var det 1-0 Bajen.

Oförtjänt om man kollade på spelet, men inte om man kollade på chanserna. Här hade Bajen skapat mest.

Halvleken kom på en bra tidpunkt för Preben som i detta läge inte riktigt hade svar på Bajens övertag i spel och chanser.


Som i första halvlek, började Preben bäst i andra. Man droppade lite längre ned med laget vilket resulterade i att Prebens hårt arbetande mittfält lyckades stänga ned Bajens rörliga anfallare Haris Laitinen mycket bättre. Matchen rullade fram och tillbaka utan stora lägen för några av lagen. Efter 20 minuter av andra halvlek lyckades Bajen göra 2-0. Efter lite spel utanför Prebens område tog Bajens vänsterytter emot bollen. En smart dribbling och ett mycket bra avslut i bortre hörnet lämnade Tersman chanslös i målet.


Nu var det bara för Preben att släppa de försiktiga tankarna och trycka på och det var vad man gjorde. Efter 75 minuter kontrade Preben efter en brytning i försvaret och tvingade fram en straff. Vanliga skyttarna Uller och Ole var inte på plan på grund av skada och avstängning så det var dagens kapten, Niels, som tog bollen i händerna. En något svag straff i målvaktens högra hörn räddades av den duktiga målvakten och Preben låg fortfarande under med 2-0.

Preben fortsatte att trycka på och hade mycket boll på planens sista tredjedel. Efter 82 minuter framtvang Preben en frispark på kanten av fältet i höger sida. Stolt som hade visat upp sin otroliga vänsterfot flera gånger under matchen, blev bett om att exekvera av coach Gustav, men innan han hann fram till bollen hade Miguel tagit på sig ansvaret och Stolt fick besviken gå tillbaka till sin position på vänsterback. I samma situation valde även Coach Gustav att plocka av Stolt till förmån för en av Prebens många duktiga Danskar, Steffen Rasmussen. Frisparken exekverades ypperligt av Miguel som la bollen över Bajens gröna vägg och det var 1-2. Vacker frispark som påminde om Hristo Stoichkov i Barcelona från den tiden där de fortfarande hade sina vackra randiga tröjor. Matchen var överlag fair och när det fanns lite fulare spel lyckades domaren på ett bra sätt sänka nivån och tala båda lagen till rätta.


Efter 30 min i andra halvlek råkade Prebens Andre och Bajens välspelande mittback krocka i en nickduell och båda blev liggande. Efter ett längre avbrott av matchen, där Axel Thålins nyinköpta medicin-materiel kom väl till pass, kunde matchen fortsätta. Blodpölen i målområdet som lämnades kvar förde tankarna åt CSI Las Vegas men påminde också om det mod och den beslutsamhet som AMP gick in med för att trycka in kvitteringen. Förvisso slutade det försöket på SöS men låt det åtminstone leva vidare som ett exempel och en inspiration för hur vi kämpar in i kaklet mot en lyckad säsong!


Preben fortsatte trumma på och det blev till flera stora lägen, men bollen ville inte in. Vid detta läge var det tydligt att Bajen var trötta och bara försökte överleva det höga trycket från Preben. Preben använde alla sina avbytare och alla levererade en jätteinsats och hjälpte till att trycka ned Bajen i andra halvlek.


Förlossningen skulle komma ett par minuter innan ordinarie tid. Efter en frispark som gick stolpe ut så appelleras det för hands från Preben och medan Bajen argumenterade emot det, fortsatte spelet och gotlänningen Axel Thålin tryckte in sitt första mål i Preben-tröjan till ett välförtjänt 2-2 resultat.


Om Preben tar med sig takterna från början och slutet av matchen mot Bajen ser det positivt ut inför matchen mot Fisksätra ikväll på Danmarks nationaldag, ”Grundlovsdag”. Vad vore väl bättre än att fira med tre pinnar?!


Framåt Dansken!

  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page