top of page

Delad pott i seriepremiären!Då kom vi äntligen till dagen då Preben skulle få spela boll i division 5 igen. Förutsättningarna inför premiären har varit allt annat än optimala. Vädergudarna, kalla kvällar och nätter och oskottade planer har satt många käppar i prebenhjulet denna försäsong, med både inställda träningar och träningsmatcher.


Preben kom därav till start med relativt knaper matchträning i kroppen. Det ryktades om att motståndarna Skogås-Trångsunds FF, som huserar lite längre söderut än Preben rent geografiskt och av naturliga skäl har ett varmare klimat, lyckats spela uppemot tio träningsmatcher.

En av de märkbara skillnaderna mellan Div 5 och Div 6 är att hemmalaget står för uppvärmingsbollar. En snackis i omklädningsrummet var det proffsiga bollnätet (se bild). Skogås-Trångsunds FF hade också hög klass på sina faciliterna, vilket Lindén inte var sen på att ta vara på när han inhandla både kaffe och kexchoklad från kiosken. Motståndarlaget får eventuellt en chock senare i år när de besöker det betydligt mer spartanska Hägerstensåsen BP.


Laget som mönstrades var enligt följande.


Nutte

Godén – Ekman – Anton – Ödquist

Hörnell – Lindén – Niels

Aron – Gibba – Casper


Bänk: Thålin, Svensson, Kamil.


Avspark och seriepremiären var i gång! Skogås-Trångsunds FF ställde ett ungt lag på plan och inledningsvis kände båda lagen på varandra. Inte långt efter avspark fick hemmalaget sig en avhyvling av sin tränare och började därefter arbeta sig in i matchen. Det var ett högt tempo, men ställningskriget fortsatte. Casper som startade ute till vänster i tremannaanfallet tog initiativ och utmanade sin gubbe både en och två gånger, men skott och inspel nådde inte ända fram.


Prebens första chans kommer via Prebens vänsterkanten där Casper gör sin gubbe på kanten och efter ett skott som gick i block landade bollen hos Gibba i mitten vid straffområdskanten, som på studs drog till men utanför. Hemmalagets första farliga målchans var en djupledsboll, där deras forward drog sig loss och avlossade ett skott längs marken. Nutte, som snickrat trall till nya huset och är van vid låga obekväma ställningar, var blixtsnabbt nere och parerade skottet med handen.


Casper utgick kort därefter efter en känning, Svensson ersatte och laget roterades något. Strax innan halvtidsvilan gör hemmalaget 1-0 genom att överbelasta på Prebens vänsterkant. De spelade sedan bollen snett bakåt i straffområdet och satte bollen i nät.


En minut innan halvtidsvilan i en situation där Hörnell och Ödquist sätter stopp för en hemmaspelare och som resulterar i frispark, så får Svensson (pga passivitet?) årets första gula kort av domaren med motiveringen ”du var där”.


Andra halvlek inleder hemmalaget bättre och de hittar finurligt luckor genom Prebens mittfält, men inga klara målchanser skapas. Preben äter sig in i matchen och i matchminut 74 får man ett inkast en bit in på offensiv planhalva. Inkastet går bakåt i plan till Kamil, som tar emot bollen och slår en höjdboll från 40m som går mot mål. I straffområdet stormar Niels fram vilket gör målvakten osäker och som resulterar i ett ingripande från hemmalaget som gör att bollen letar sig in i borte delen av målet och det står nu 1-1!


Spelet böljar därefter fram och tillbaka. Hemmalaget kommer till någon halvchans, men fullföljer inte situationerna och närmast att ta ledningen är faktiskt Preben när Ekman slungar i väg ett skott i ribban. 1-1 skrivs slutresultatet till och Nuttes pappa som var på plats sammanfattar matchen med att han var imponerad över att det blev 1-1 utan att han upplevde att något av lagen hade ett skott på mål.


Måndag 17/4 20.00 mot Stockholm Södra FF på Hägerstensåsen.Framåt Dansken!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page