top of page

Eric Hörnell till Preben!


Senaste nyförvärvet ut i skaran är Eric Hörnell som ansluter inför avslutningen på säsongen. Hör Erics första ord till de rödvita supportrarna.

Tjena Eric och varmt välkommen till Preben!

Vill du inleda med att berätta lite om dig själv? Vem är Eric?

- Hej! Yes, jag heter Eric Hörnell och är 28 år gammal och jag flyttade hit till Stockholm för cirka tre veckor sen. Ursprungligen är jag från Uppsala men har tillbringat de senast åren i Växjö där jag senast kommer från med en Civilekonomexamen i bagaget. Annars är jag en glad & positiv kille som gillar tugget och gemenskapen i ett lag & hoppas att jag kan bidra både där och på planen.


Du är den tredje i raden av nyförvärv där sportchef Godén ligger bakom. Kan du berätta om processen bakom denna övergång?

- Godén, Henrik & Anton är kompisar från min tid i Uppsala så det kändes rätt självklart att haka på till Preben när Godén ställde frågan. Det verkade vara ett skönt gäng när jag hakade på på en träning och då var det som sagt ett enkelt beslut.

Det var många besvikna Prebenultras som såg fram emot att se dig debutera mot Högalid redan för 1.5 vecka sedan men när laguppställningen presenterades var ditt namn borta, vad var det som hände egentligen?

- Anledningen vet nog bara SvFF själva. De tyckte inte att det räckte med att jag skrev att jag gärna ville byta från mitt div 2-lag nere i Växjö till Preben i Stockholm, utan de ville ha intyg från hela världen kändes det som. Allt i från min arbetsgivare till hyresvärd och när exakt jag flyttade upp. Men det löste sig till slut, där får jag tacka både Preben och min arbetsgivare.

Efter haveriet hos förbundet så blev det tillslut debut i den rödvita tröjan mot Gimonäs. Vad kan du säga om premiären?

- Det kändes som att vi hängde med rätt stora delar av matchen tycker jag. Bra defensiv struktur & jobb, där vi dessvärre släppte till två fasta situationer och där kändes det lite som att luften gick ur oss. Men det är bara att ta nya tag i nästkommande matcher.

Vi fick se dig som central mittfältare i första matchen, är det där du ser dig själv hålla till?

- Så är det ju. Startade min karriär som central mittfältare för att därefter göra ett par säsonger i Sirius som anfallare. Men på senare dagar så sjunker jag längre och längre tillbaka i banan & trivs nog allra bäst som defensiv mittfältare.

Vad gör du när du inte spelar boll på Hägerstensåsen?

- Jag jobbar på Visma SPCS och tillbringar övrig tid med polare & en hel del träning. Som alla andra så har jag under detta år blivit en stor padel-torsk och spelar så mycket jag bara kan..

Du är nyinflyttad i Stockholm, har du hunnit hitta någon favoritbar att spendera helgerna på ännu?

- Har varit på en del trevliga, men letandet efter en ny favoritbar fortsätter.

Slutligen, tre matcher återstår av säsongen. Hur går det för Preben i avslutningen?

- Spetsar vi till lite smådetaljer i det offensiva spelet så tror jag att vi har alla möjligheter att på egen hand fixa ett nytt kontrakt!

Tack för stunden Eric och stort lycka till under resten av säsongen!

Senaste inlägg

Visa alla

Tung seriepremiär för Dansken!

Det var ett taggat Preben som rullade in på Enskede IP under fredagskvällen där säsongens första match snart skulle spelas. Alla var överens om att inställningen, som tidigare varit konsekvent tveksam

コメント


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page