top of page

Extra träningen gav resultat – säsongens första pinne i hamn

Ni kan historien vi det här laget. Säsongspremiären är glömd och begravd.

Coach Loebbert valde att agera på insatsen med ett extra pass för dansken.

Och spelarna valde att svara med säsongens kanske bästa prestation och plockade årets första poäng på nya "hemmaplanen" Mälarhöjdens IP.


Spelarna samlades på den kyliga måndagskvällen redo att steppa upp ordentligt. För motståndet stod ett Tyresö som dansken inte hade mycket på inför men som inlett sin säsong med en seger.

En tydlig förändring till matchen var nyförvärvet Patrik som fick ta klivet ner från sin offensiva position under försäsongen till att ligga som sexa framför backlinjen. Följande elva formerades:


Nutte

Godén - Filip - Widén - Ole (C)

Patrik

Lindén - Ekman

Aron - Ali - Samuel


Bänk: Kamil, Liam, Moje, von Heijne


Matchen inleddes och även om Preben skapade en hyfsad chans efter bara några minuter så hade man svårt att få fatt i bollen och motståndaren. När man väl fick det gick man fram lite väl snabbt vilket ledde till ensamma offensiva spelare som hade svårt att få något uträttat mot ett samlat försvar.

Spelet från Tyresö lovade å andra sidan inte mycket utan det var hyfsat chansfattigt. De chanser som trots allt dök upp stoppade backlinjen tillsammans med Nutte med bravur.


Höjdpunkten från sidan under matchens inledning blev istället Cappes undervisning i zerokulturens intåg i läskbranschen i allmänhet och aspartam i synnerhet. Niels och AMP fortsatt tveksamma trots långt predikande.


Tillbaka till matchen vars spel böljade utan nämnvärda chanser fram till första halvlekens slutskede när Preben äntligen började få kontroll på bollen. Trion Lindén, Patrik och Ekman började vårda och hålla bollen en passning extra vilket skapade mer tryck framåt och understöd för anfallstrion.

Första farliga chansen fick Lindén med ett skott strax utanför efter ca 40 min spelade. Andra chansen gick till Filip som gick på utflykt från sin mittbacksplats, hans vänsterskott smet dock över ribban.

Men Preben skulle tillslut få utdelning för ett spel som blev bättre och bättre.

En djupledsboll från mittfält till Ali som hann före en utrusande målvakt. Ali kunde sen med precision sätta ett inlägg till Lindén som på volley skickar in 1-0 med bara minuten kvar av första halvlek. Stort stort jubel bland de tillresta Prebenanhängarna!


I halvtid handlar snacket om lugn, klara anstormningen från ett missnöjt motståndarlag. Men också att våga fortsätta göra som under slutet av första halvlek, hålla i bollen och få med hela laget i anfallen.


Andra halvlek börjar och en anstormning är precis vad Tyresö bjuder på.

Redan efter fem spelade minuter har två stabila chanser radats upp men en smiter utanför och den andra nyper Nutte som verkligen ska få jobba för den icke existerande lönen.

Preben har väldigt svårt att få fatt i bollen och därefter få till anfall eller ens vila med den och vid sidan av planen konstateras det att det ser ut att bli en lång halvlek.

Dansken börjar roterar in spelare från sidan och klarar första kvarten och även första tjugo minuterna men till slut står man inte längre pall.

Tyresö dominerar matchen och kommer tillslut runt på högerkanten med ett inspel som hittar över på bortre stolpen där en Tyresögubbe enkelt kan stöta in kvitteringen. 1-1 på tavlan och 25 minuter att spela på.


Tyresö hämtar bollen och signalerar att man går för segern nu. Man skapar en del chanser men ännu en gång så löser Nutte och danskens backlinje anstormningen.

Istället börjar Preben hitta tillbaka till spelet från slutet på första halvlek, dock saknas tydliga målchanser.

Sista kvarten blir ett ställningskrig, två långa lag som inte riktigt orkar i alla dueller vilket leder till att en del kort delas ut för både sena tacklingar men också gnäll på domaren.


Klockan tickar mot sitt slut och båda lagen ska få varsin chans till innan matchen är över. Preben genom en soloräd från Filip som driver bollen från egen planhalva till motståndarens straffområde där han blir nedriven och ordnar en frispark. Hoppet tänds - och ett inspel når Widén som nickar i stolpen (eller om slipsen tar den?) innan Tyresö försöker kontra och stoppas smart av dansken.


Och det är på den frisparken Tyresös och matchens sista chans ska komma.

En långboll skickas mot Prebens straffområde där en anfallare suger med sig bollen och avslutar i mer eller mindre samma rörelse. Bollen skickas i borte krysset och jubel utbryter vid sidan.

Men linjemannen har höjt sin flagga, offside och inget mål.

Lika stort jubel igen från de tillresta och domaren blåser av tillställningen.


Oavgjort i en match som kunde slutat hursomhelst men en insats som trots allt är ett fall framåt för dansken och säsongens första poäng är hemma.

Nästa möte står KIF Söderort för nu på söndag på Mälarhöjdens IP, 18.00.

Väl mött!

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page