top of page

Förlust i premiärmatchen 2019

Då var äntligen årets första match spelad. Det var en trupp på 15 man som anlände till Nytorps Mosse i närheten av Skogås under onsdagskvällen för att efter två utomhuspass på Enskede IP testa hur formen låg till.

Kapten Ole pratade innan matchen om hur detta var ett test för konditionen och att touchen hos spelarna förmodligen inte skulle vara helt på plats. Med i truppen fanns även två nyförvärv och båda två skulle ta plats i startelvan som såg ut som följande:


Runesson

Jahren Andersson – Grändås – Thålin – Morgonro

Jørgenssen – Stolt – Brolev – Lindén – Miettinen

Uller


Spelmässigt går matchen inte till historien och det syntes att Preben enbart hade två pass utomhus i benen jämfört mot motståndet som såg ut att ligga betydligt längre fram i försäsongen. Skogås/Trångsund hade ett gäng tekniska spelare som utmanade och lyckades spela sig igenom både mittfält och anfall för att komma till farliga lägen men Runesson i mål lyckades avvärja det mesta i hans väg. Redan i minut 10 skulle dock Skogås/Trångsund göra 1–0 då man lyckades spela sig in bakom backlinjen och få ett friläge, denna gång fintade anfallaren ned Runesson och rundade innan han placerade in bollen. Matchen fortsatte på liknande vis där Preben hade svårt att komma till farliga lägen, Niels testade avslut utifrån som målvakten plockade utan problem.

I mitten av halvleken skulle dock Uller visa takterna från fjolåret när han kliver in i straffområdet och blir nedriven av en försvarare, domaren blåser straff och Uller får godkänt av Ole att själv slå straffen (ett knep av Ole för att säkra en röst i kaptensomröstningen?). Uller gör inga misstag och matchen är kvitterad.

Innan halvtid ska dock Skogås/Trångsund också få en straff när en av deras offensiva spelare går omkull precis innanför straffområdet. Deras skytt lägger dock straffen i stolpen men är först på returen och 2–1 är ett faktum innan domaren blåser för halvtid.

Preben kommer ut i andra halvlek med ett par byten gjorda där bl.a. provspelande dansken Jacob ersatte en skadad Niels, Emil Svensson ersatte Zack på vänsterback, Khelil ersatte Axel i mittlåset.

Preben hade fortsatt svårt att få till något etablerat spel och en hel del felpassningar slogs innan Ole får en crossboll där han på Zlatan-manér lyckas skarva bollen vidare till Miettinen som lägger in i mitten till en inbytt vasaloppstränande Wimnell som dessvärre skjuter över.

Förutom att två spelare, Miettinen och Ole i vredesmod lämnat planen efter stor frustration mot domaren där den senare i brist på hela spelare tvingades återvända till planen hände inte mycket mer i matchen som slutar med en 2–1 förlust.

På lördag är det dock ny chans för Preben som då träningsspelar mot Kongo på Enskede IP.


Resultat: 2–1 (2–1)

1–1: Uller (straff).

Gula kort: Morgonro, Miettinen, Stolt, Jahren Andersson, Lindén.

Senaste inlägg

Visa alla

Tung seriepremiär för Dansken!

Det var ett taggat Preben som rullade in på Enskede IP under fredagskvällen där säsongens första match snart skulle spelas. Alla var överens om att inställningen, som tidigare varit konsekvent tveksam

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page