top of page

Förlusten mot Gimonäs

Det var ett något skadeskjutet Preben som kom till spel under måndagskvällen mot Gimonäs upp i ”norra” delen av stan för att skapa sig lite utrymme i den otroligt jämna tabellen (åtminstone mellan platserna 4 till 10) där sju lag inom ett par poäng fajtas om antingen en godkänd säsong eller risk att dras in i en bottenstrid inför sista omgångarna. Dessvärre hittade Preben aldrig riktigt rätt och fick ta sig hem med en bitter 1–0 förlust där man med lite mer tur och skicklighet i slutet borde fått in en kvittering.


Skador, konferenser, återbud, avstängningar och ännu mera skador (Fahlman rök på uppvärmningen) medförde att Preben kom till spel med endast två avbytare. Tur att Helk både var på plats och bor 100 meter från planen vilket ändå medförde att bänken bestod av tre man.

Preben ställde upp med följande lag:

Nutte i mål, med en 3 backlinje i form av Loebbert, Ole och Thålin som äntligen hittat hem från ön efter en lång semestersommar i gränderna kring torgen i Visby.

Stolt och Svensson agerade wingbacks ihop med tremanna mittfältet anfört av Linden, Wahlström och Niels och längst fram machine-gun Uller och Skullman.

Strax innan slantsinglingen dog ljuset och det blev ett kvartslångt ofrivilligt uppehåll för båda lagen. Om det var därför matchen sedan höll låg kvalité låter redaktionen vara osagt men någon vidare underhållning bjöds det inte på.

Första halvlek präglades av två lag som båda stod högt och där man i båda lagen hade fasligt svårt att spela sig ur press. Det få målchanser som skapades var från bollvinster på offensiv planhalva men chanserna var lätträknade från båda håll.

I halvtid pratade coach Gustav om att försöka störa än mer i pressen och samtidigt hitta vägar ur densamma. Dessvärre för Preben hade nu Gimonäs förstått att det fanns ytor på kanterna bakom Prebens wingbacks och varenda boll som kom gick över mittfältet ut mot stormande yttermittfältare. Preben fick krypa hem och hade fasligt svårt att få upp laget när man så hade bollen. Korrigering i spelsystem och 4-4-1-1 sattes in för att stänga vägarna på kanten.

Och visst stängde man kanten. Dessvärre för Preben så rann Gimonäs bästa spelare igenom i mitten i matchminut 74 och fick fram bollen i djupled till forward. Pass mot bortre stolpen och 1-0 av framstormande Gimonässpelare.

Preben började nu lyfta upp både lag och bollarna och Skullman och Uller fick mer att jobba med. Flera halvchanser skapades och visst bordeinbytte Andre med sitt gyllene läge i straffområdet, fint framspelat av Uller, kunnat kvittera men bollen blockades av desperata försvare i sista sekund.

Som alltid när ett lag chanser framåt skapas ytor bakåt och Gimonäs men Gimonäs hade inte skärpan sisa tredjedelen att överlista nutte och backlinjen. I ett sista desperat försök fick Preben både frispark och sedermera hörna och hade Niels fått ordning på kropp och huvud så hade det blivit oavgjort men istället så skickades bollen all världens väg och domaren blåste av matchen. En pissig match, en pissig förlust men Gimonäs var strået vassare denna kväll.

Istället för att avancera uppåt för Preben blev det ytterligare tapp i tabellen och Preben återfinnes nu på en åttonde plats med bara sex poäng ner till nedflyttning med en match mer spelad. I nästa omgång så möter Preben ärkerivalen och antagonisten Kransen United som huserar på tionde plats och två poäng bakom. En otroligt viktig match för båda lagen med 5 omgångar kvar att spela och där Preben suktar efter revansch efter vårens förlust.


Danska skallar mot Gimonäs delades ut enligt följande:


3 Danska skallar: Ole Jahren Andersson

2 Danska skallar: Nutte Arby

1 Dansk skalle: Victor Loebbert

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page