top of page

Försäsongsmatch: Vinst med 3-0 mot Gott Snack BK.


Så var då dagen kommen, vårtecknet som lyser klarare än marssolen och som vi alla väntat på sedan fjolårets säsong gick i mål. Och vilken match sen, strålande sol, Tersman i kassen, Löbbertos första match som huvudtränare och dessutom mot en ny trevlig bekantskap i Gott Snack BK.


Aspudden IP var spelplats för eftermiddagens drabbning och det var ett taggat Preben som efter kort uppvärmning tog tag i taktpinnen direkt. I för dagens nya spelsystem 3-4-3 fann Prebens mer rutinerade spelare sig hemma omgående. Fint rullande längst med marken och passningstringlar i överflöd medförde att GSBK hade svårt att komma upp i press och Preben kunde relativt enkelt spela sig ur första pressen för att sen inse att nån andrapress aldrig kom. Utan att ställas på för höga prov kunde Preben öva kvadraten med en allt mer frustrerad motståndare som med både en och två efterslängningar ville visa att Preben inte skulle få rulla upp motståndet ostraffat.


Men Preben stod pall, så när som på Sellhed som nog borde fått en ostskiva eller två utöver Prebens enda varning i matchen.


I takt med att Preben hade boll kom också chanserna. Firma Amir, AMP och Niels jobbade på bra där framme och höll sig både i box och runt straffområdet när Preben förtjänstfullt spelade till sig lägen. Understödda av Lindén, Kamil, Olé och Sellhed kom så Preben både i första och andravåg framåt. Och där bak, trots en lågt stående sol satte inte Axel, Ola och Godén en fot fel i första halvlek.


Efter ca 20 minuter kom så första målet. Amir kommer ifrån sin gubbe och blir nedriven i straffområdet och med en resolut blåsning så var säsongen första straff ett faktum. Utan uttalad straffskytt sågs två spelare springa mot boll. Ole och Lindén, och på bänken hoppades det på en tuppfäktning kring vem som är 2022 års straffskytt. Men när den ena vek av för att kolla hur det faktiskt gick med Amir så gick den andra rakt mot boll utan att släppa blicken.


Lindén höll kvar blicken på bollen och dunkade upp den i krysset. 1-0 och matchen kändes redan avgjord.


Efter 40 minuter så visar Ole att även han börjar bli gammal då han får nån form av sträckning och den ännu äldre Wahlström kliver in som dagens första byte. 10 sekunder senare sprintar Amir från sin gubbe och skickar in 2-0.


Andra halvlek fortsätter som den första slutade. Mycket boll på Preben och passningstringlar i överflöd. Boll flyttades fram, tillbaka, sidled och runt. Kvar stod stackars GSBK-spelare och undrade när domaren skulle blåsa av. Reza som även kom in i halvlek hade som vanligt lekstuga på sin kant.


Om det inte vore för det klassiska målkåteriet i kombination med att orken började tryta så borde Preben dunkat in 3-4 bollar till, men oskärpa, en hal plan och stela leder (solen gick ner och temperaturen sjönk i samma takt som motståndarens förmåga att anfalla) plus en duktig motståndarmålvakt höll siffrorna nere.


Men Preben skulle dock sätta 3:an innan domaren blåste av för att skynda sig hem för att se Ronaldo göra tre på Tottenham. På en hörna stod så Axel efter nickskarv från Niels på rätt ställe och skickade in bollen bakom GSBKs för dagens bästa spelare. En skön eftermiddag fick ett lika gott slut, 3-0 och säsongen är äntligen igång.Matchkommentar från coach Victor Loebbert


"Riktigt bra start på säsongen med vinst 3-0. Jag tycker vi hamnade väldigt rätt i våra positioner både offensivt och defensivt, trots nytt spelsystem i 3-4-3. Vi gjorde många bra saker, vi värderade lägena att rulla framåt eller sidled, hittade avslut men framför allt kom vi till många inläggslägen när vi hade folk i boxen.


Vi hittade också triangelspel när vi använde ett och två tillslag, vårt tålamod med boll gav oss ytor som vi kunde skapa lägen på. I det stora hela stabil laginsats och riktigt bra individuella insatser från samtliga. Framöver kommer motståndet bli tuffare och då är det upp till bevis att behålla samma kvalitet."


Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page