top of page

Hallå Oscar!

En av de flitigaste deltagarna på samtliga träningspass under försäsongen, nu är Oscar Sellhed officiellt klar för Preben!


Tjena Sellhed, hur är läget?

- Hejhej! Jo men med segerns sötma fortfarande i gommen efter första matchen så får man ju ändå påstå att allt är på topp.


Du gjorde nyligen debut i den rödvita tröjan, hur känns det efter första matchen?

- Ja, det blev kanske inte drömdebuten, inhopp en bit in i andra men hade innan dess hunnit sträcka framsida lår när det slogs lite bollar under halvtidsvilan, matchen gick ändå att genomföra även om man kanske inte kunde visa hela registret. Sen var ju matchen klassunderhållning med 5 mål framåt och vinst, så länge vi gör många mål och vinner då är jag nöjd.

Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

- Liten brokig skara klubbar som har betats av, de mest nämnvärda är kanske IFK Göteborg, Greensboro Pride, IFK Umeå, Fässbergs IF och nu då Preben, som jag halkade in på av en slump, stötte på en av vad jag förmodar är en levande Preben legend i Ole Andersson på en svensexa insåg att jag bodde nära laget och kände att det var värt att se om kroppen höll trots några års uppehåll.

Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

- Jo men huvudet får väll gillas som en styrka, inte nickandet då, utan jävlaranamma och sedan har jag under åren insett att jag har en hyfsad förmåga att träffa lagkamraternas huvuden i straffområdet om jag har en bra dag. Högerfoten har dock aldrig varit något att hänga i den berömda granen.

Berätta lite om din bakgrund?

- Som många andra i Preben, inflyttad i Stockholm för något år sedan. Tidigare klubbar avslöjar även lite andra platser jag bott på i livet. Fotbollen har varit med så länge jag kan minnas och annars så har jag även i ett tidigare liv spelat en del trumpet.

Vad har du för intressen utanför fotbollsplanen, berätta om en dag i Oscars liv?

- Jobba måste man har jag blivit tillsagd, så det gör jag, annars spenderas en del tid i aspuddens skogar med hunden Elsa och får jag önska fritt får dagen gärna sluta med några billiga pilsner och trevliga vänner.

Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

- När jag la ner fotbollen för några år sedan började jag med Capoiera istället, så om det hängs någon balja iår kanske det kan bjudas på något från min ack så korta men lärorika period under Mestre Edson.

Berätta om dina klubbsympatier i fotbollsvärlden, vilka lag ligger dig närmst om hjärtat?

- Staden och laget i hjärtat är Valencia, framförallt då uppväxtens hjälte Pablo Aimar gjorde några fina år i klubben, sedan var jag fast.

Har du trots det ett danskt favoritlag och någon/några spelare du gillar extra mycket?

- Mannen som måste spelat på mest positioner i europeisk toppfotboll, Daniel Wass ligger en valencianista varmt om hjärtat då han har sin hemvistelse för tillfället i just Valencia, annars är jag svag för Midtjylland i danska super ligan framförallt för att de plockade in van der vaart för några år sedan.

Har du hunnit bekanta dig något med årets motståndare och vad tror du om lagets chanser i serien?

- Så länge vi gör vårt så vinner vi serien, inget snack!

Vad har du för målsättningar för säsongen?

- Fler vinster än gula, det borde räcka till en serieseger.

5 snabba!

H.C Andersen eller Selma Lagerlöf?

- H.C


Olsen brothers eller Triple & Touch?

- Här sviks dansken, givet T&T


Kebab eller pølse?

- Pølse i alla dess former

Under bron eller Bron?

- Se på Bron på Under bron?

Dansk Fadøl eller Norrlands Guld?

- Givetvis den glade dansken!

Vi tackar Oscar för pratstunden och önskar stort lycka till under säsongen!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page