top of page

Henrik Lindén sköt segern till Preben

Fredagens match mot 100-åringen Essinge utvecklades till en jämn och tuff kamp där Dansken till sist kunde få med sig all tre poängen efter två mål av Lindén.


Jäger Jagge gjorde sin debut i kassen och framför honom spelade Ole-Ola-Khelil-Axel. På mitten Lindén som ankare med Niels och Miguel framför och Kim samt Reza på varsin kant. I anfallet Sandhoff.


Till skillnad från de två senaste matcherna mot Karlberg och Lidingö så började Preben den här kvällen starkt och skapade flera chanser första kvarten. Både Miguel och Ola lyckades nå fram med fina passningar bakom Essinges backlinje men skärpan i avsluten saknades. Och när målet uteblev så växte Essinge in i matchen, främst hotade de genom omställningar men de fick även bättre ordning på försvaret och Dansken fick svårare att vaska fram klara målchanser.


0-0 efter första halvlek och även om det fanns ett lugn i laget så märktes också viss frustration över att inte ha kunnat fortsätta med det vägvinnande spelet från början av matchen.


I andra halvlek gick Preben över till 4-4-2 för att få fram lite mer tyngd i anfallen. Det var däremot Essinge som tog vara på den ganska böljande matchbilden när de lyckades rulla in 1-0 i 60e minuten olyckligt när mittbacken Ola Grändås linkade ut med bristning i baksidan. Resterande backlinje förutom Axel såg inte detta, varav Axel klev in centralt för Ola. Dock gjordes kanten helt friställd. En fin passning ledde fram till en fri Essinge-anfallare som placerade in bollen, Jäger Jagge var så när att styra den utanför men bollen smet retligt in vid bortre stolpen.


Med kniven mot strupen så la Dansken in en högre växel och började pumpa på framåt. 1-1 skulle också komma, efter en Lindén-frispark från distans där målvakten i Essinge kommer helt fel och får se bollen segla in över honom och in i nätet. En tacksam bjudning som var precis vad Preben behövde.

Matchbilden var fortsatt svängig men med ett litet övertag för Preben. I 75e minuten kom så segermålet, och vilket mål det var. Niels når högst i en duell med målvakten, tänk Kennet Andersson anno 94, men bollen rensas undan på mållinjen. Lindén som smyger utanför straffområdet drar till på volley och bollen sitter som ett smäck i krysset. Gerrard hade knappast gjort det läckrare!


Efter målet så tog Essinge över taktpinnen och Preben fokuserade på försvarsspel och omställningar. Det brann till några gånger i eget straffområde men förutom en fantastisk frilägesräddning från Jäger Jagge och en hörna så hittade Essinge inte fram till några ordentliga farligheter. En skön vinst trots att spelet inte kom igång fullt ut, signifikativt för ett topplag och ett bevis på karaktären och den breda truppen Preben BoIS förfogar över i år.Obligatoriska segerbilden!


Matchfakta: Essinge IK - Preben BoIS 1-2 (0-0)


1-1 Henrik Lindén 1-2 Lindén


Prebenligan mot Essinge IK


3 Danska skallar: Henrik Lindén

2 Danska skallar: Miguel Chavez

1 Dansk skalle: Jacob Wimnell

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page