top of page

Inför: Bajen - Preben BoIS

Då var det dags att stämma träff med Bajen igen. Senaste mötet gick i kryssets tecken, ett vanligt förekommande för Preben den här säsongen, 2-2. Detta efter att Dansken för en gångs skull inte tappat en ledning utan kommit ikapp ett underläge med 0-2.


Redaktionen var dock inte på plats den gången utan fick höra att Bajen var bra första 45, men tämligen tillbakatryckta under stora delar av andra halvlek. Den gången hängde Miguel en vacker frispark, efter att ha bett skåningen Jakob Stolt flytta på sig(som senare blev utbytt av coach Johansson). I matchens sista sekunder så forcerade Preben med allt manskap där till slut gotlänningen Axel "Thåade" in kvitteringen efter en grötig situation framför kassen.


Hammarby TFF inledde hösten starkt genom att ta en ruskigt stark 4-0-seger över Wollmars där Alfred Cöster var stor segerregissör. En spelare för Preben att se upp med. I Bajen hittar vi även spelare som Haris Laitinen som var framgångsrik under någon säsong i Allsvenskan för något år sedan. Hopkoket av tidigare Hammarbyjuniorer verkar nu fått upp ångan och kommer åter igen redan i afton prövas, då man ställs mot Högalid på bortaplan.


Tufft matchande då man tar sig an Preben redan om tre dagar. Dansken då? Man öppnade också starkt, trots skepsis för den fysiska statusen på truppen, då man kunnat skönja idel festbilder från sommarens olika platser av charmanta tillställningar. I höstpremiären lyckades man slå hål på Högalid och fick sin revansch från i våras då man avgick med segern till 2-0 där firma Leinar och Uller hängt varsitt.


Preben gjorde organisatoriskt en väldigt bra insats där man från ingenstans bytt spelsystem - som spelarna svarade utmärkt på. Man har nu tre träningspass i benen efter sommaruppehållet och tempot ökas successivt, samt strömningarna av spelare till träningen. Många gjorde sitt första pass på nästan två månader under gårdagen och visst finns det en ringrostighet - men det spelar ingen roll. Det är inte där styrkan ligger hos Preben. Styrkan är sammanhållningen och inställningen. Något Högalid fick lära sig.


Till måndagens träningsmatch på Kanalplan eller Hammarby IP om man så vill nere vid Skanstull kommer Preben med full styrka. Coach Johansson har valt ut följande rödvita som ska brottas med de grönvita:


Målvakt: Sebbe Runesson

Backar: Ole Jahren Andersson(K), Jakob Khelil, Per Fahlman, Victor Loebbert

Mittfältare: Peter Lindström, Miguel Chavez, Henrik Lindén, Reza Jafari, Jakob Stolt, Martin Leinar, Niels Brolev

Anfallare: Emil Skullman, Tobias Uller, André Miettinen Persson


Matchstart: 20.00

Dag & Plats: Måndag, Hammarby IP

Förra mötet kantades av tuffa närkamper. Hjälmen på den här gången AMP?

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page