top of page

Införrapport - Gamla Karlbergare


Per Fahlman under kontraktskrivning för GKBK 2016.

Seriens andra match går av stapeln under söndagen och det är ett omformulerat bortalag jämtemot premiären som kommer till start denna gång.

- Vi har en trupp som man drömmer om. Försvinner ett par gubbar står det fler på kö och väntar på sin chans, hälsade coach malmberg via SMS under lördag förmiddag samtidigt som andra halvlek i Falkenberg – Häcken rullar igång.

En klassisk klyscha säger att en tränare mår som tabellen, och tittar man på div 5 mellersta samt sista tidens träningsmatcher inser man snabbt att coach Malmberg mår alldeles prima där hemma med en bättre pinne framför tv:n samtidigt som Paulinho skruvar in en frispark i högra krysset till 2-0 för Häcken. Det tar inte många sekunder innan det plingar till igen: - Fotbollsmagi! Tillsammans med 14 olika glada smajlies/ hälsningar Malmberg.

Det osar harmoni i Malmbergs SMS och under torsdagens träning fick redaktionen ytterligare bekräftelse på detta. Högt tempo, många mål och glada tillrop. Det är en markant skillnad mot för ett år sedan då Preben kom till seriestart med en dubiös försäsong med en första match som avbröts i underläge och sedan en mållös drabbning i omgång 2 och storförlust i omgång 3 mot slutliga serievinnarna Segeltorp. Det var så illa att Malmberg funderade på att ställa sin plats till förfogande. - Då var det kaoz, får redaktionen till sist som svar efter en lång utläggning om fjolåret säsongsinledning.

Om det var disharmoni i truppen då, så går det att ta på samstämmigheten i dagens trupp. Likt musikens värld har det krävts både uppbyggnad och utveckling för att nå dagens harmoniska läge. I takt med att poängen till slut trillade in under fjolåret och spelat såg allt bättre ut så har känslan i truppen blivit allt bättre och följt med in i denna säsong. Konkurrens har ökat, fler personer som bidrar och i takt med detta har musiken/spelet/känslan blivit allt mer i samklang. Preben Bois idag är ett bättre fotbollslag än det någonsin varit. Preben Bois idag är en starkare kraft både på och utanför plan än det någonsin varit.

Allt från Malmbergs anekdoter under såväl träning som match och vem minns inte SoMe-gruppens veckan innan seriepremiären eller Helk’s insats som klackledare under premiären. Likt musiken är alla beståndsdelar en del av den stegrande harmonin som nu råder. Harmonin är något så abstrakt som de matematiska sambanden mellan olika toner. Men i Preben Bois´s omklädningsrum så är den mer fysisk än så. Det går att ta på anspänningen inför söndagens match mot uppflyttade gamla Kälkborgare som nu gör sin första seriematch för säsongen och överhuvudtaget i div 5.

Lagen har möts en gång tidigare i träningsmatch som Preben vann med 2-1 och Prebens ytterback Per Fahlman har också ett förflutet i laget.

Vid en snabb blick på Prebens trupp så ser man att målvakt, backlinje och forward är i stort sett intakta från matchen mot Wolmars. Det är på mitten största förändringarna skett.

- Peter, Kim, Jakob, Gustav är alla borta. Istället får Zack, Miguel, Wahlström och Jögge chansen. Det är tunga namn som kastat in handuken men det som är härligt att se är att vi får in ett gäng nya tunga namn. Det som kommer krävas är intensitet, rörelse, enkelhet och ett hejdundrandes kombinationsspel. Nu blir det åka av!


När redaktionen som avslutning frågan malmberg om hur han tror det går får vi till svars.

- Jag tippar inte. Men om bara fotbollsgudarna (reds. Anmärkning 2-2 mot Fc samt trots 27 målchanser) har nyktrat till sen i måndags bör vi har en god chans.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page