top of page

Ingen vila från ledningen – nytt nyförvärv klart efter säsongens första trea

Säsongens första trea hann knappt landa på kontot innan Erik Widén förkunnades 100% klar för de rödvita. För den som följt laget under försäsongen har man knappast missat den gänglige mittbacken som tog sig tid att bjuda på sina första ord till danskens supporterskara.


Hallå Erik!

Kontraktet äntligen signerat. Klassisk första fråga, hur känns det?

Nämen det känns såklart grymt! Efter en lugnare höst så känns det bra att få snöra på sig skorna igen och första intrycket är att det är ett kul gäng.


Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

Jag har varit lite av en one club-man tidigare i min karriär där jag tillhört Ängelholms FF sedan 6-7 års ålder bortsett någon lånesejour här och var och det närmsta man kom i Stockholm var Preben och dess ängelholmsfalang.


Du kommer ju in med en sanslös längd (201 mäktiga centimeter utan klack). Är det längden och huvudspelet som är styrkan eller gömmer du nån annan talang?

Jag tror till och med det är någon centimeter till, minns att den längden skrevs in när jag kom upp i seniorlaget vid 19 års ålder och sedan har den fått följa med. Gällande egenskaper så finns det nog inte jättemycket att dölja, mycket fysik och lite teknik. Kanske den mest oväntade med tanke på längden är väl att jag haft snabbhet som en av mina större styrkor, återstår att se om benen är med mig fortfarande.


Det finns sen tidigare en Eric i truppen, om du får välja smeknamn mellan Erik med K eller långe Erik som smeknamn, vilket tar du?


Man får ju höra att man är lång lite för ofta så är det dessa som finns att välja på så är Erik med K att föredra, helt klart.
Berätta lite om din bakgrund och hur du tog dig till huvudstaden?

Korta versionen är väl att jag kombinerade fotboll i Ängelholm med att plugga maskinteknik i Lund. Efter examen i våras så kände jag att det var dags att flytta på sig och då blev det ganska naturligt att det blev Stockholm efter att fått jobb här uppe och sedan ville jag se Ekmans påstådda AIK-hysteri på nära håll.


Du har ju tidigare i karriären bland annat lirat med profiler som bl.a. Johan Oremo och byter denna säsongen till en Preben-profil som Johan Ekman, vad kommer vara svårast med det bytet?

Det svåraste med det bytet är att man numera kommer behöva vara på sin vakt hela tiden, Oremo är kanske den mest förutsägbara spelaren man kan hitta medan Ekman är på helt andra sidan av spektrat.


Har du hunnit hitta något favoritvattenhål? Där ölen gärna intas eller dom lurviga svingas?

Här hade man såklart velat svara något spetsigt men får väl säga ROQ på Odenplan, man kan få öl på kanna och kan det finns både pingis, biljard och shuffleboard att fördriva tiden med boende på vad man föredrar.


Vad har du för dig när du inte tjongar boll på åsen? Berätta om livet utanför fotbollsplanen:

Efter att ha spelat fotboll så tittas det fotboll så mycket kretsar kring det fortfarande. På dagarna är jag konsult på Accenture där jag för tillfället är och snurrar på Systembolaget och utvecklar deras hemsida.


Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

Finns en candy crush rip off som jag sannolikt är en av de bästa i världen på!


Ryktet gör gällande att du är en stor FPL-nörd som för en hård kamp mot Aron (mittenspelare i Prebens fantasy). Hur bra kommer det gå för dig när du ska ge dig in i vår fantasyliga?

Är väl allmänt känt att Aron har en ruskigt medioker säsong med hans mått mätt. Största merit för egen del är väl när man låg fyra i världen i omgång 12 säsongen 13/14, så höjden finns. Dessvärre finns det ingen botten… Med det sagt så bör man helt klart vara med och slåss om titeln.


Hur ser det ut med klubbsympatierna?

Real Madrid sedan tidernas begynnelse.


För dryga året sedan spelade du mittback mot Malmö i Svenska cupen. Vad tror du blir största skillnaden att kampera i div 5 södra?

Största likheten mellan div 5 södra och matchen mot Malmö är ölmolnet över planen, var många som tyckte det var toppen att ta tåget upp och ställa sig i solen trots minusgrader och matchstart 13.00. Största skillnaden är antalet passningar inom laget, hoppas innerligt att vi får till fler än vad vi fick i den matchen, de gick nog att räkna på två händer.


Du har p.g.a din ringa ålder missat en del goa danska landslag genom åren, har du trots det ett danskt favoritlandslag och någon/några spelare du gillar extra mycket?

Biscotti-landslaget va väl härligt med Jon-Dahl på topp. EM 2004 va?


5 snabba!


H.C Andersen eller Selma Lagerlöf?

H.C Andersen


Olsen brothers eller Triple & Touch?

Olsen Brothers


Kebab eller pølse?

Kebab (Pölse är ingenting utan Carlsberg…)


Under bron eller Bron?

Fick googla… Under bron verkar ju toppen!


Dansk Fadøl eller Norrlands Guld?

Dansk Fadøl, självklart!


Stort tack för pratstunden och lycka till i debuten!

Senaste inlägg

Visa alla

Tung seriepremiär för Dansken!

Det var ett taggat Preben som rullade in på Enskede IP under fredagskvällen där säsongens första match snart skulle spelas. Alla var överens om att inställningen, som tidigare varit konsekvent tveksam

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page