top of page

Intervju med Gustav Johansson, nytilträdd Coach.

Tjena Gustav, nytillträdd Coach,


Hur känns det att ta över efter Malmberg så här mitt i säsongen?


Ja du, det blir en riktig rivstart med super uge direkt. Det känns spännande att få leda laget men samtidigt tryggt att ha Karlssons gormande vid sidan, och malmberg kommer ju vara kvar i organisationen.


Spontant så försvinner nog en del grilltimmar som istället blir grubblande över startelva och spelidé, men det ser jag fram emot.



Kan supportrarna och media förvänta sig någon skillnad i spelet eller ledarskapet?


Jag har nog en hel del likheter med Malmberg så det blir inte någon revolution. Fokus kommer ligga på att vi ska rulla boll och bli bättre på att värdera lägena när vi ställer om men även att vi jobbar för varandra, som ett lag.


Det som poängmässigt började så bra mot Wollmars och Essinge har sedan blivit mer av en mellansäsong, vad är viktigast för att ta sig ur lunken och hitta det vinnande spåret igen?


Att hitta glädjen, att alla känner sig delaktiga och att vi spelar som ett lag. Ibland är vi lite osynkade och vi svajjar alldeles för mycket under matcherna. Vi måste hitta tillbaka till stabiliteten.


Hur är läget i truppen inför dagens match, några bortfall?


En hel del som vanligtvis spelar backar är borta vilket innebär att vi kanske ställer upp med en något offensivt balanserad elva. Men här kommer säkert truppens 28 innermittfältare till sin rätt. Blir förmodligen en nygammal favorit i backlinjen också. Den som lever får se.


Det har hänt en del sedan 4-0 torsken mot Marieberg, känns det som truppen är mentalt redo för en tuff match mot HTFF ikväll?


Det tror jag, träningen i torsdags såg bra ut och stundtals var det lysande spel. Preben Bois älskar utmaningar och möjligheten att kanske få tunnla någon ex-allsvensk hägrar nog.


HTFF har blandat och gett i år men enligt Ordförande Karlsson så rullade de ut Marieberg, hur tänker du kring det taktiska ikväll?


Att det blir väldigt viktigt att kunna vila med bollen. Vi måste ha ett eget spel och inte bara ställa om utan ibland spela hem den även om vi är utanför motståndarens straffområde.


Några spelare i matchtruppen du vill pusha för, någon som publiken ska hålla ett extra öga på?


Självklart ska man hålla ett extra öga på veteranen Tersman i mål, kör han de gråa mjukisbrallorna eller inte?


Lycka till på Åsen i afton!

Gustav Johansson gör i afton sin första match som huvudansvarig för Preben BoIS.


Tack tack!

Senaste inlägg

Visa alla

Tung seriepremiär för Dansken!

Det var ett taggat Preben som rullade in på Enskede IP under fredagskvällen där säsongens första match snart skulle spelas. Alla var överens om att inställningen, som tidigare varit konsekvent tveksam

Kommentare


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page