top of page

Intervju med nyförvärvet Kristian!

Lika delar Kristian Tyrann och Francesco Totti, Preben BoIS har återigen smällt av en Göteborgsk silly season-bomb!


Välkommen till Preben BoIS Kristian, Hur kom du i kontakt med föreningen? - Mange tak, mange tak! Det var via Gustav Johansson, men hade även hört rykten om denna mytomspunna klubb redan tidigare av Khelil o Co.


Ytterligare en Göteborgare i laget. Det ryktas om att för 10år sedan var en avenyprofil. Hur ser dina festrutiner ut? - Haha avenyprofil... det var nog mer så att jag bodde på en tvärgata till avenyn, vilket underlättade tillgången till spritande. Det blev säkert i snitt tre utgångar/veckan på den tiden. Så jag har fått min beskärda del av den kakan. Håller betydligt lägre profil these days, men man har definitivt rutinen kvar när det väl smäller.


Åter till fotbollen du har ju varit med lite i höstas? Hur är kvaliten på laget tycker du? - Ja men exakt! Kände lite på lädret redan i slutet av förra säsongen. Jag gillar att det är rätt hög snittålder i laget. Dels för att ja inte känner mig så gammal men även för att de flesta har mycket rutin. Kvaliten är definitivt där och det finns många klasspelare mixat med stort hjärta. Rutin, kvalite och hjärta är en vinnande kombination.


Vad har du spelat innan? Hur ser din bakgrund ut? - Uppväxt i Mölnlycke utanför Göteborg där jag gick med i det lokala laget Mölnlycke IF som 5 åring. Där gjorde jag hela resan från pojklaget, upp i j-18 för att sedan göra debut i A-laget som 17 åring. A-laget på den tiden var ofta med och krigade om topplaceringarna i div.4. Inspirerad av landslaget 94, bar det sedan som 21-åring av västerut. Där bytte jag ut den svenska västkusten mot USAs motsvarighet. I klassisk amerikansk anda spelade jag "soccer" för Foothill college i San Francisco.


Va gör du vid sidan av planen? Jobb & Fritid? - Efter min amerikanska äventyr blev det rejält fokus på utbildning och karriär. Flyttade till Stockholm 2010 för att studera reklam, som jag numera jobbar med. Närmare bestämt kreatör på reklambyrån Volt. Utanför jobbet blir det mest fokus på trivsel, flickvän och golf.


Det ryktas att du gärna sover utomhus. Vad är de sjukaste stället du sovit på? - Haha jaa det har hänt... när jag var på roadtrip i södra Frankrike 2007 var vi för fattiga för att bo på hotell i norra halvklotets mest överprisade region. När vi kom med bussen till St Tropez slängde vi vår packning i några buskar, gick ut och kröka till kl.6 för att sedan sova sked på ett vinfält intill ett lyxhotell. Hyfsat torr o käften dagen efter samtidigt som nyfiken överklasstant står vid poolen på lyxhotellet och pekar skeptiskt mot oss.


Beskriv dig själv som fotbollspelare? - Det första folk tänker på är nog att jag är relativt kvick med bra fötter. På plan gillar jag att få bollar på djupet mellan backlinjen. Jag gillar även att vara med i speluppbyggnaden och ser funktionell teknik som en rejäl styrka.


Hur ser dina kopplingar till Danmark ut? - Som 1/8 del dansk får jag nog ändå säga att de är ganska starka. Tillverkad på en herrgård i Danmark och döpt efter Christian den store (eller Christian Tyrann som han kallas i Sverige). Mentalt har jag med mina danska rötter en mer kontinental inställning till livet.


Förutom Preben Elkjaer, vem är favoritliraren? - Uppväxt med italiensk fotboll föll valet till en början på Roberto Baggio för att sedan övergå till Francesco Totti, när jag blev invigd Romanista i slutet av 90-talet. Med en pensionerad Totti har ingen riktig tronföljare dykt upp ännu. Älskar att titta på Dybalas svepande spelstil, även om det tar emot i en Romanistas hjärta.


Återigen, välkommen till Preben och lycka till med säsongen!


Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page