top of page

Intervju med nyförvärvet Peter Lindström!

Preben BoIS presenterar nyförvärv!


Peter Lindström dök upp i höstas och satte ett rejält avtryck i det danska lägret. Nyheten spreds i Stockholmsfotbollen där den tidigare Prebenanfallaren Jonathan Svahn kommenterade övergången så här via sina sociala medier: ”Preben gör det igen. Den mannen dominerade Division 5 Skåne för några år sedan och lär bli en tillgång”.

Redaktionen fick sig en pratstund i svårt kvarter vid Telefonplan där veganskt(?!) kaffe stod på menyn.


Välkommen till Preben BoIS! Hur kom du i kontakt med oss?

- Tack! Jadu, bra fråga. Jag flyttade till Stockholm i augusti och var sugen på att dels lära känna lite folk och samtidigt spela fotboll. Satt på googlemaps och tittade runt efter fotbollsplaner i närheten av Fruängen samtidigt som jag kollade stff och vilka lag som spelade på vilka planer och i vilka divisioner. Stötte på Preben, titta in er hemsida och såg en bekant (Niklas Ljungfelt) som gjort någon säsong hos er. Han sa att det var ett gött gäng så jag tittade förbi i höstas på en träning och på den vägen är det!


Du var ju med i höstas och provspelade och gjorde genast avtryck och intryck på spelarna i Preben. Det var ju rätt dålig uppslutning på de träningarna jämfört med inomhusträningen du var med på. Hur är känslan och kvaliteten tycker du?

- Baserat på två utomhusträningar under hösten och en futsalträning en trött januaritisdag så verkar det vara ett gediget gäng fotbollsspelare och människor. Känslan är väldigt bra, har välkomnats med öppna armar! Ska bli kul att lära känna alla, dricka en och annan dansk öl ihop och vinna fotbollsmatcher.


Du gjorde som sagt "comeback" till måndagens träning nere i Bredäng. Var det någon tillfällighet att ditt lag (lag svart) vann flest matcher under passet?

- Får ju passa mig här så jag inte säger fel. Men jag tror faktiskt att det gula laget vann flest matcher? Rätta mig gärna om jag har fel, står gärna som vinnare men att börja vara oärlig direkt är nog ingen bra idé..


Skånefalangen utökas i och med ditt intåg i klubben vilket är en härlig ingrediens. Kan du berätta lite om du din bakgrund och vilka klubbar du spelat för innan?

- 27,5 år, uppväxt i Helsingborg, tidigare bosatt i Lund och nu senast Malmö. Jobbar som gymnasielärare här i Stockholm. Spelat i ett par klubbar i Helsingborg. Började i Helsingborgs IF som knatte (petad när jag var 12 för jag var för dålig), gick till Eskilsminne, sedan Hittarp. På seniornivå har jag representerat Helsingborg AIS sen jag var typ 18 som är en klubb som harvat runt i div 4-7 under min tid där. Inte spelat på ett par år pga korsbandsskada så jag är rädd om mitt knä men det är för roligt för att inte hålla på!


Primärt så ser vi dig som en rivig innermittfältare som orkar löpa i båda riktningarna. Stämmer den bilden?

- Jag spelar helst innermittfältare och med ett par träningar till i benen så ska jag nog kunna löpa lite också. Så den stämmer väl hyfsat bra!


Coach Malmberg var inte sen med att lyfta din spelstil till skyarna som en tuff närkampsspelare med fina fötter och speluppfattning. Vad är dina kvaliteter enligt dig själv på en fotbollsplan?

- Jobbig fråga.. Jag tycker inte om att förlora (även om jag blivit bättre på att hantera det). Jag har väl hyfsad speluppfattning och en okej passningsfot. Drar på mig ett par gula kort när jag harvar runt på mitten så jag tror att motståndarna brukar tycka det är halvjobbigt att ha mig i hälarna.


Preben BoIS vill ju någonstans titulera sig som en dansk förening - vilket koppling förutom färjan mellan Helsingborg - Helsingör har du?

- Just den kopplingen är väl den som ligger mig varmast om hjärtat. Hade under gymnasiet ett "turakort", ett stammiskort på båtarna. Många givande och mindre givande minnen från de båtarna.


Har du någon skön historia som involverar Danmark?

- Många. Att befinna sig i Danmark och aktivt styra varje diskussionen med danskar mot slaget i Roskilde brukar mynna ut i något roligt.


Vad tror du om säsongen som kommer? Trots att du inte sett alla spela än, vad tror du om materialet inför årets ligaspel?

- Väldigt svårt att säga. Har två goda vänner som spelar i Marieberg som är duktiga på att berätta att det kommer bli en tuff säsong för oss. Så länge vi har roligt ihop och är någorlunda seriösa på träning och match så tror jag det blir en bra säsong då kvalitén i truppen verkar bra. Stefan Löfven skulle ju ha EUs lägsta arbetslöshet 2020 - ett minst sagt ambitiöst mål (som iofs inte kommer att uppnås). Så varför inte sätta upp ett högt mål så vi har något att sträva mot? Lägger man ändå ner tid så är det ju roligare att vinna.


Är det någon som imponerat extra på dig än så länge?

- Kan ju knappt namnen än.. Men Uller såg vass ut på träningen. Likaså Ole som såg stabil ut.


Stort lycka till under säsongen och välkommen till Preben BoIS!

- Stort tack!


Senaste inlägg

Visa alla

コメント


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page