top of page

Intervju med nyförvärvet Wimnells brorsa!Tjenare Jägge-Jagge!

Nu är det dags för Ultras att få bekanta sig med den bättre versionen av Wimnell.

Välkommen till Preben! Varför tog det så lång tid att krita på?

- Tack så mycket! Otroligt kul och vara här.

Man har haft mycket funderingar på om man hade suget till att plocka ner handskarna från hyllan och ta upp karriären igen men efter första träningen kände jag direkt att den spärren lossnade och att det bara va och krita på kontraktet.


Din brorsa Tobias lirar ju i laget och

är något av en fanbärare - låg han inte på dig tillräckligt?

- Jo visst gjorde han de, men jag kände helt enkelt att innan jag tog beslutet att signa för Preben ville jag växla ett par ord med styrelsen innan övergången skulle bli officiell.


Tobbe har ju länge tryckt på att så fort hans brorsa flyttar upp så har vi en jävligt vass målvakt, antar att du hade ganska bra koll på Preben?

-Absolut! Man har ju följt grabbarna så gott de går via sociala medier osv. Har även blivit ett par matcher på plats ute på Hägerstensåsen och Vårby där man fick bevittna två fina strutar av storebror och en otrolig andra halvlek av Andre ”Lemonista” Miettinen som vikarierade mellan stolparna.


Du kliver ju in som ett tillskott på målvaktssidan, kan du dra din bakgrund?

- Fostrad i hemstadens lokalklubb Ulricehamns IFK där jag spelade i alla pojklag, största meriten jag åstadkom där va en träningsmatch när A-laget låg i div 3. Började debuten efter ca 3 min med att göra en rembrandt, lagom skakig efter de. Spelade dock stabilt resten av matchen. Efter sejouren i UIFK bar det av till Redvägs FK där det blev 3 säsonger innan jag bestämde mig för att ta ett avbrott från fotbollen.


Främst så konkurrerar du med Sebbe Runesson i år. Hur känns den duellen på förhand?

- Väldigt inspirerande. Av det lilla man har sett av Rune ser jag direkt att det kommer bli tufft att konkurrera ut Rune mellan stolparna. Sen är de kul att vi är två burväktare i laget, ytterst sällsynt.

Jag tror vi kommer lära oss mycket av varandra.


Hur känns gänget som kommer att lira framför dig i planen, döma av att du varit med nästan hela försäsongen nu?

- Det känns tryggt, ett par träningar till sen tror jag att de flesta kommer hitta formen och att spelsystemet kommer sitta.


Och hur känns känns gänget framför dig utanför planen när du fått se deras verkliga "jag" (Prebendagen)?

- Ett helt fantastiskt underbart gäng, ser redan framemot nästa års Prebendag. Ett perfekt sätt att sparka igång säsongen på!


Finns det några spelare som imponerat på dig under försäsongen?

- Tycker vi har många individuellt skickliga spelare i laget med bra spetsegenskaper. Ullers bössa t ex är ett fruktat vapen.


Hur är magkänslan inför säsongen annars?

- Vi har en bra mixad trupp med både rutin, snabbhet, teknik och framförallt en bra sammanhållning så magkänslan kan inte vara annat än bra.


Man spelade mot Skogås/Trångsund senast som förbereder sig för cupspel och verkade ligga långt före Dansken i förberedelser. Förlust med 2-1 och vilka växlar tycker du man ska dra av det?

Starta säsongen med en förlust liksom.

- Klart att det är alltid tråkigt och börja säsongen med en förlust men samtidigt hade vi bara två träningar på gräs i benen innan den matchen så tycker att man inte ska dra allt för stora växlar av den matchen. Vi kommer fortsätta jobba hårt nu på försäsongen, tvekar inte en sekund på att vi kommer vara redo när seriespelet kickar igång.


Vad har du för målsättning på och utanför planen i år?

- Självklart att ha förbannat jävla kul på både på och utanför plan. Sen tror att de flesta i laget har sett att tekniken inte är min vassaste egenskap, den måste helt klart förbättras. Påpekar även att jag är extremt vänsterfotad så hemåtpass på högerfoten under match uppskattas inte.


Du blir ju ytterligare ett tillskott till valpligan med Axel, Andre, Lindén och "Unga Vuxna". Känns som att det kommer bli många avgångar direkt till puben efter matcherna i år?

- Visst kommer det bli så, den spontana känslan är även att vissa av de äldre gardet kommer haka på om orken finns.


Vad har du för kopplingar till Danmark?

- Preben BoIS och Carlsberg


Utveckla namnet som etsat sig fast i truppen, ”Jäger-Jagge”.

- Kort och enkelt. Behövde ett användarnamn till appen ”Beer with me”. Kom inte på nått bättre.


Stort lycka till i år och varmt välkommen till Prebenfamiljen!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page