top of page

Kristi himmelfärdskamp och tre nya poäng!


I fredags var det dags för match igen. Med de fyra senaste matcherna på hemmaplan kändes denna på förhand lite mer osäker mot ett tufft Camdja. Med Kristi himmelsfärd i full språng så skulle dansken få se ett par skiften i startelvan, Godén in på mitten och Ödquist startklar på vänsterbacksplatsen.


Det bjöds på god stämning i omklädningsrummet när Kamil drog igång den nykomponerade danska dängan ”fy faen” inför matchstart. De som var med förra året återberättade om den svåra matchen mot Camdja och orden ”Det gäller att ha rätt inställning från start” ekade i omklädningsrummet.


Matchen drog igång och det var perfekta fotbollsvädret, tänk Santiago Nunez ute på Tyneside. Från första minuten så spelar Preben sitt spel med rätt inställning, redan från start så var det några chanser som skapades men rann ut i sanden. Ole löpte ned mot hörnflaggan efter ett fint djupledspass av Aron. Med mycket kvar att göra lyckas Ole ta sig förbi backen och få in bollen ”in the mixer” där Gibba hoppfullt kom löpande, men inte redo att öppna matchen med första målet. Preben tryckte på med många passningsmottagare, alla skulle få känna på bollen. Det byggdes upp fina sekvenser på höger sida, Kamil till Hörnell till Olé som på ett slår ner till Aron. Fina, fina trianglar som Loebbert skulle bli tårögd av.


Dansken tryckte på med bl.a. Lindén på offensiv planhalva (!) och tillsammans med Hörnell och Ekman så håller de fast på mittfältet. En bit in i första halvlek kom äntligen det förlösande 1-0 målet. Gibba klev in mot mitten och lyckades få en passning till Olé som sen gav vidare bollen till Hörnell för att på några touch lägga den perfekt bakom Camdjas backlinje för Aron att slå in bollen i mål på ett.


Med lite oflyt innan halvlekens slut så kom Camdjas Aguero look-a-like fri och kvitterade med ett pingis-liknande skott som tog på en Preben-spelare och lobbade över en ställd Nutte. Under halvleken så stod Preben starka men samtidigt fundersamma över hur man skulle bryta ner motståndarna. Svaret skulle komma i andra halvleken.


Preben trummade på med ett riktigt ”fy faen”-tempo och andra målet låg nära. Efter många hörnor så kändes det som Preben inte hade lyckats vinna en nickduell mot Camdja (avsaknaden av Niels vad påtaglig). Men det skulle ändras efter att Lindén la en fin boll ”in the mixer” och målskytten var osäker tills Ekman kom ut ur det blåvita bullret med en segerhand i luften! Som de säger “if you don’t claim, you shan’t be named“.


Matchen fortsatte med ett gäng färska ben in på plan i form av Teich, Kasper och Amir. Inget trippelbyte men exakt när bytena skedde var lite oklart. Preben höll bra kontroll men i en legendarisk situation så ledde en okontrollerad eller kontrollerad tillbakapassning en indirekt frispark. Camdja kvitterade med en futsal-liknande chip som tog i ribban och som tillslut studsade in i mål.


Förstaplatsen stod på spel här… Lindén ställde sig över bollen för att ta frisparken och med ”an eye of the tiger” lägger han den rakt på en Camdjaspelare och in i mål. Lindén räddaren i nöden, än en gång.


Det var bra spel och stöd bland alla i truppen och segertåget fortsatte in i omklädningsrummet där tonerna av segersången ekade:

”VI ER RØD-HVIDE PREBEN!

PREBEN FRA KØBENHAVN!

Å INGENTING KAN STOPPA OSS!

FADØLEN DEN ER GOD - HEEEY!

VI ER RØD-HVIDE PREBEN!”


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page