top of page

Mardrömsminuter i andra halvlek förstörde kvällen för Dansken

I strålande solsken tog sig Preben BoIS ut till Tungelsta för att försöka upprepa succén från tidigare i veckan när Grödinge lades på rygg.

Storsponsorn Vista Padel (pris för Årets Padelhall ifjol!!) hade likt en Saudisk shejk skjutit till en spontan segerbonus för måndagens seger, ett lock Dansk Fadøl stuvades in i hemmalagets café-kyl.


Med coach Loebbert på jobbresa var återigen Martin Karlsson tillkallad tillsammans med solkyssta Eric Hörnell som inhämtat nordamerikanska influenser under en två veckor lång studieresa i Miami. Ord som cut back, winger och dummy flög över flera spelares huvuden under uppsnacket. Framförallt Ekman, med sitt serie A-fokus, hade problem med Hörnets nya vokabulär medans de mer trogna PL-runkarna AMP och Niels hummade och nickade instämmande.


Tränar-duon tvingades hantera två sena bortfall från startelvan, Ole (ena baksidan, inte sista gången för den grånade härföraren) och Godén (båt-strul, motorn, inte något sexuellt) fick stå åt sidan och ge plats åt Ödquist och Elias i en stark elva som i sin total såg ut som nedan:

Nutte

Von Heine - Filip - Widén (C) - Ödquist

Patrik - Ekman

Elias - Ali - AMP

Samuel


Även bänken såg fin ut för dagen med Kamil, Liam, Godén och Niels redo att hoppa in.


Matchens inledning präglades av slarvigt spel med mycket närkamper, en spelbild som skulle hålla i sig. Hemmaläktaren som badade i sol var fylld av unga ultras som drev på sitt Tungelsta med både flaggor och ramsor, något som verkade ge hemmaspelarna den där lilla extra orken och viljan i närkamperna. Trots jämnt spel var det Tungelsta som vaskade fram de två första farligheterna, dels ett skott från högeryttern som Nutte fick sträcka ut rejält på samt ett inspel från kanten där Preben räddades av ett svagt avslut.


Efter 20 minuter lyckades Preben vaska fram sin första farlighet, Ekman krigade till sig bollen och skickade fram en fin passning till Samuel men avslutet blev lite för rakt på målvakten som enligt motståndartränaren var 43 år, respekt!!

Några minuter senare var det återigen dags för en dansk framstöt, ett magiskt väggspel där Ali klackade fram Elias som dessvärre inte fick till avslutet från sidan av straffområdet.


Halvtidsvilan fokuserades kring hur Dansken skulle f å igång spelet, enighet rådde kring att passningsspelet var slarvigt och modet att spela vårt egna spel hittills inte varit stort nog.

Godén och Niels hade ersatt Qdquist och Elias men andra halvlek startade precis som första, kamp och mycket fram och tillbaka i spelet med bollar som studsade och for.


Med 54 minuter på matchklockan tog Preben vara på en fast situation, Patrik skruvade in en lång och hög hörna som seglade in i bortre burgaveln. Widén var där och gjorde det obekvämt för motståndarna som inte lyckades freda sitt egna mål, vackert så!


Efter ledningen blev det som det ofta blir, ena laget faller tillbaka en aning och laget som ligger under trycker fram med mer och mer desperation. Värmen tog ut sin rätt på båda lagen och matchtröjorna satt som slickade kring de svettiga kombattanterna.


Med tjugo minuter kvar av matchen tog Tungelsta ett kraftigare tag om bollen och spelet, Preben slog vakt om sin ledning men det var en oroande matchbild och under tre mardrömsminuter lyckades hemmalaget vända på steken. 1-1 kom efter en slumpboll bakom backlinjen som en framrusande mittfältare fick med sig med handen förbi Nutte och kunde lägga in i tom kasse. 2-1 var desto vackrare, en passning ut till Tungelstas vänsterytter som nöp till direkt med vänsterfoten, bollen borrade sig in i bortre krysset, otagbart för Prebens sista utpost.


Efter den snöpliga och plötsliga vändningen vände matchbilden igen. Preben tog tag i taktpinnen och Tungelsta föll tillbaka, men de där riktigt klara chanserna var svåra att vaska fram, den farligaste kom med fem minuter kvar att spela när Widén fick till en perfekt nick som målvakten lyckades parera med en parad som förde tankarna till handbollen och Peter Gentzels dagar.


Domaren blåste av matchen och de besvikna Preben-spelarna lommade av plan med en känsla av frustration, ett läge att lämna botten av tabellen hade kastats bort.


Förlusten till trots så tömdes plattan med bira raskt och flera rörde sig in mot Söder för

fortsättning på Prebens officiella bar, Amici Nostri.


Nästa vecka är det spelledigt och truppen får ladda batterierna med träning inför nästa match måndag 27/5 då Tullinge kommer på besök till Mälarhöjdens IP.


Framåt Dansken!

Commentaires


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page