top of page

Martin Karlssons årliga serietipsDen första ölen på uteservering i solen.

Att det dagen efter den första ölen på uteservering i solen snöar 20cm och blir -10.

Att ställa om till sommartid.

Att Leksands IF åker ur kvalserie eller numera, det faktiska hockeyslutspelet.

Att Martin Karlsson varje år på sätter sig ner på godset för att dela med sig av sina högst subjektiva tankar om vårat motstånd i serien.

Där har vi kanske några av de mest tydliga vårtecknen att känna till. Alla utom Karlssons serietips har redan inträffat vilket innebär att det är dags för den sista traditionen på vårkanten. Mycket nöje!


Aspuddens FF

En tidigare bekanting som vann serien det åren vi precis ramlat ner i Division 6 utan att förlora en match. Minns att det var ett löpstarkt gäng som sprang på oss i en mellansäsong med ett gäng nya och många gamla borta. Hade en tung avslutande period och landade i nedre skiktet. Knapphändig info om försäsongen resulterar i knapphändig slutdestination. De upprepar förra året placering med svag kurva neråt.


BK Fyren

Ny bekanting som var nära på klivet upp till Fyran förra säsongen, men snubblade på mållinjen. Enligt all logik ska pressen ligga här i år och allt annat än en uppflyttning borde ses som fiasko. Rykten gör gällandes att man kliver in i spel med ett namnstarkt lag på pappret, men många matchers rutin från de övre skikten. Pluspoäng för proffsig hemsida med souvenir-shop som andas högre målsättningar än Division 5.


FK Ekipa

Skönt bolltrillande gäng med rötter från Balkan. Landade i en mittenposition förra säsongen och har precis kommit hem efter att ha slipat formen nere i Sarajevo. Man tog tydligt avstånd från förra säsongens intetsägande placering och ska nu göra slag i saken för att nå en placering bland topplagen i år. På grund av knapphändig information kring försäsongens resultat, tippar vi dem på en liknande placering i år.


Mälarhöjden-Hägersten FF

Ett lag vi stött på tidigare i träningsmatch och som är ett av lagen som degraderades från Fyran. Inledde förra säsongen katastrofalt och låg på nedflyttning i stort sätt hela säsongen. Ett stukat självförtroende med många förluster i bagaget kan få sig ytterligare en törn och sätta prägel även på den här säsongen, vid inledande förlust. Gissningsvis har man tappat några spelare vilket resulterar i en övre mittenplacering.


Preben BoIS

En av nykomlingarna i årets Femma, där man övertygade i många matcher förra året. Har nu fyllt på med riktigt vassa nyförvärv från de absoluta toppskikten i landets seriesystem. Har dock haft svårt att få till träningsmatcher under försäsongen med inställda matcher och vädergudar med dålig bakfylla. Preben ska absolut vara med och konkurrera i det övre skiktet den här säsongen, med det spelarmaterial man förfogar över.


Skogås-Trångsunds FF

Ungt lag med målsättning att landa högre upp än förra årets mittplacering. Ett lag vi tidigare spelat mot och vunnit över. Spelar ett framåtlutat spel med mycket tempo. Tar sig an Preben i premiären, en match som nyligen blev flyttad. Ett bra lag som kan överraska i år och är framför allt ett starkt hemmalag.


Stockholm StreetSoccer FF

Bara namnet gör en så klart konfunderad. Lägger sig dessvärre inte på plussidan hos Redaktionen när man strösslar med namnet Soccer så där i fotbollssammanhang. Förlorade två av 18 matcher förra säsongen och vann storstilat sin Sexa. Ett lag med mycket vind i seglen som säkerligen kan bli en otrevlig bekantskap för många lag i ligan.


Stockholm Södra FF

Är eventuellt ute och cyklar här men gissar på att det är FC Södrasidan som bytt namn, vilket man kan förstå med facit i hand. Landade på övre delen förra säsongen i samma serie. Med en förmodan till mycket rockad i truppen och nya rutiner som ska sättas så är vår gissning att detta laget får harva på undre halvan i år.


Stureby SK

Anrik förening som vi stött på ett par gången, där vi delat friskt på segrarna. Nu var det ett tag sedan och förra säsongen var så när i att sluta i moll, men där man med nöd och näppe klarade kontraktet. Med fem pinnar på kontot de sista tre matcherna vände man till slut säsongen. I år kommer konkurrensen vara tuffare och vår prognos ser dyster ut för villaförortsgänget.


Tullinge Triangel Pojkar

Också en tidigare bekantskap där vi delat på segrar. Efter att ha skakat om och kört över flertal lag under ett par år och tagit klivit upp i Division 3, ramlade man till slut rakt igenom neråt igen. Upp som en… Laget har fått bekänna färg då man tappat många unga hungriga och duktiga spelare de sista åren och har nu fått börja bygga om. Kliver man in med juniorspelare i år så kan det bli ytterligare ett år av degradering.


Vina del Mar

Ett lag vi slog på försäsongen förra året och som till slut klev upp i Femman efter att ha slutat på en andraplats i sin serie. Vi tror att Chilenarna får det tufft i år, sett över hela säsongen. Ett väldigt härligt gäng och bra grabbar, men hittar man inte spelare som klara driva tempot som Femman kräver, så kan det bli en jobbig säsong.


Årsta FF

Tydligen har detta lag slagits ihop med ett annat lag och det kan ju ge indikationer på en satsning, eller överlevnad? Man slogs ihop med High Valley FC som också gav vika på föreningsnamnet. Årsta trillade ur Femman förra säsongen med ynka fem inspelade poäng. Sin nya ”brorsa” knep desto fler pinnar. Men hur är harmonin i truppen den här säsongen? Vi tror att Årsta gör sin bästa säsong på många år och blir ett otrevligt lag att möta den här säsongen.

Tabell:

 1. BK Fyren

 2. Årsta FF

 3. Preben BoIS

 4. Skogås-Trångsund

 5. Stockholm StreetSoccer FF

 6. Mälarhöjden-Hägersten FF

 7. Aspuddens FF

 8. FK Ekipa

 9. Stockholm Södra FF

 10. Tullinge Triangel Pojkar

 11. Vina del Mar

 12. Stureby SK

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


 • Facebook - svarta cirkeln
 • Instagram - svarta cirkeln
 • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page