top of page

Matchrapport: Gamla Karlbergare BK


Efter 90 minuters kamp så stod det två förlorare alt. två vinnare på varsin sida mittlinje som både visade sin frustration över det oavgjorda resultatet. 2-2 i ett soldränkt Stadshagen IP när Gamla Karlbergare BK (GKBK) gjorde sin första match i division 5 där Preben två gånger vände på steken och där båda lagen hade möjligheter att skjuta samtliga poäng till sitt respektive lag.


Preben kom till spel med nästan ett helt nytt mittfält från senaste matchen där endast Niels återigen tog plats som en av tre centrala. I övrigt var både Lindén sjuk och Kim, Peter och Jakob bortresta. Det öppnade dock upp för Preben att faktiskt visa vilken bredd man iår besitter genom att skicka in Wahlström, Zack, Miguel, Loebbert plus att Reza som fick hela andra halvlek att visa framfötterna. I övrigt satt Ola fast i Bergamo vilket resulterade i att Axel klev in i mitten och in med Fahlman som vänsterback (som för övrigt har et förflutet i GKBK innan Preben).


Trots en del korrigerar sedan senaste så var känslan bra i lägret. Martin Karlsson, Självutnämnd huvudspion, hade gjort sitt jobb grundligt (enligt honom själv) och var säker på sin sak. Detta är ett lag som slår långt….


Det tog inte mindre än några minuter innan GKBK hade rullat upp Prebens första press och trillat sig enkelt igenom mittfältet fram till målchans. Och sedan fortsatte GKBK hålla bollen på backen i 90 minuter. Man ville rulla bollen via sina duktiga innermittfältare som hela tiden fanns spelbara och som med korta positionsförflyttningar hittade nya väger igenom Prebens triangel i mitten.

Inte bättre blev det när hela Preben står och sover på en frispark som slås snabbt in i mitten av straffområdet och där Matchens lirare, nr 10 Edwin Ekholm (tidigare lagkapten för Karlbergs BK som då låg i 2:an) fick två möjligheter att sparka bollen i mål där ett passivt försvar mest står och tittar. Att det fanns fotbollskompetens på motståndarsidan fanns det inget tvivel på längre och det var ett GKBK som höll i taktpinnen. Men Preben är inte Preben om man inte knyter näven i fick och börjar jobba sig in i matchen och på ett inlägg från Zack stormar Prebenspelarna in i straffområdet och där Victor Loebbert viar att målformen håller i sig är den som med ett magiskt tryck i benen når högst och knoppar in den första av två kvitteringar.


Matchen fortsätter i samma tema där båda lagen försöker trilla boll och det är ett ställningskrig som utspelar sig. GKBK spelar både fysiskt och med rörelse. Ett lag som många seriekollegor kommer få problem med. Preben är inte sena att svara på både det ena och det andra där Kapten Ole går i bräschen för vad han anser vara okej eller inte på en fotbollsplan vilket senare resulterade i en varning.


I den 32 minuten så kommer så matchens enda långboll från GKBK som Martin Karlsson varnat för. En vobblig variant som går emellan våra mittbackar och helt friställer GKBK nr 18 som utan misstag placerar in 2-1 förbi den för dagen utmärkte Sebbe.


Paus och viss frustration i Prebenlägret över både egna spelet (tempofattigt med boll och energilöst) samt motståndarnas förmåga att spela sig ur pressen. Malmberg manade till lugn och fortsatt tro på det snabba korta spelet med förflyttningar både med boll och utan. Två byten där Prebens vänsterkant med Zack och Fahlman får vila och där Reza och Jögge får kiva in. Wahlström över på vänstern och Reza på sin favoritposition.


Andra halvlek blåses igång och där Preben direkt förstår att man måste höja sig och där både press och spel med boll sker i högre tempo. Och där är via mittfältet som spelet nu sätter sig och första 15 minuterna är det Preben för hela slanten och där man sliter för varandra. Detta ger också resultat direkt när Niels får med sig bollen och likt Mohammed Salah mot Chelsea samma eftermiddag kliver ett par steg in i banan och skyfflar (enligt Niels själv var det en drömträff) snyggt iväg kvitteringen i målvaktens bortre hörn. 2–2 tidigt i andra plus medvind i seglen för Preben. Preben fortsätter stå högre och rulla boll men GKBK består av rutinerade duktiga fotbollsspelare som försätter krympa ytor på egna planhalva och gör det svårt för Preben att etablera ett ordentligt tryck utan det blir mycket spel på egna planhalva med försök till instick mot Uller som dessvärre inte får utrymme att avlossa bössan i skottvänligt område.


GKBK äter sig sakta in i andra halvlek och det vore inte alls orättvist att man faktiskt sätter dit ett tredje mål. Även Preben har ett par farliga frisparkslägen där Niels bland anat blir nedriven och där man ropar på straff men domaren vinkar bort den. Både lagen blir allt längre i takt med att matchuret tickar mot 90 och det kändes som båda lagen både ville vinna och samtidigt försvara segern vilket medförde hawaiispel sista 10 men där ingen riktigt nådde ända fram. Två förlorare eller två vinnare? 1 poäng var och blandade känslor i omklädningsrummet i efter matchen.

GKBK kommer bli en obehaglig överraskning för många lag om man ställer samma 11:a till start under säsongen. Samtidigt visar Preben visar återigen att man trots stort manfall har en bredd som få andra lag besitter. Samtliga gör en stabil insats utan att imponera och det är fler spelare som inte fick plats i truppen idag som står och knackar på dörren till Malmbergs nästa match.


Matchfakta:

GKBK - Preben Bois 2-2

Mål: 9 min 1-1 Victor Loebbert (ass. Zack Morgonro)

Mål: 48 min 1-2 Niels Brolev (ass. Victor Loebbert)


Gula Kort: Ole Jahren Andersson

Johan Wahlström

Miguel Angel Justiniano Chavez


Danska skallar:

3 Niels Brolev

2 Sebastian Runesson

1 Victor Loebbert

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page