top of page

Niels Brolevs mål gav Preben segern

Segern mot Vasastan på Stadshagen satt långt inne under gårdagen. Det var två skadeskjutna lag som fick mönstra det man hade till förfogande där båda bänkarna ekade tomma. Dock visade Preben prov på en mer tydlig idé i sista tredjedelen och vann till slut med 1-0 efter ett fint mål av Niels Brolev, framspelad av Emil Skullman.

- Underhållsmässigt så var det nog en av de sämre i år. Det var många duster där man slogs om andrabollarna. Jag tycker vi är bättre i första halvlek och har en tydlighet i vår offensiv till skillnad från Vasastan. I andra blev vi rejält nertryckta men lyckas ändå hålla undan, säger Martin Karlsson.


Dagen innan match kom beskedet att även Tobias Uller och Emil Svensson ställt sig på den redan för långa skadelistan. Preben fick då ringa in Nutte Arby som tog kassen och Sebbe Runesson fick ställa upp som utespelare. Följande lag fick Coach Johansson mönstra:


Arby

Ole, Khelil, Axel, Stolt

Amir, Miguel, Peter, Niels

Wahlström, Skullman


Bänk: Runesson, Jøgge


Innan matchen hade även Peter problem med hälsenor, Niels med en fot, Khelil med ett knä och Wahlström med flåset. Det kunde slutat i en mardröm med flera skador, men som tur var så kunde alla genomföra matchen, om än i smärtor.


Inledningsvis så låg Preben tight i försvaret och Vasastan började genast skicka lyror från egen planhalva. Preben sjönk och kunde enkelt avvärja. Efter ca tio minuters spel så hade man ätit sig in i matchen och började nu vålla stor skada hos hemmalaget. Johan Wahlström, yttern som fick kliva upp i anfallet var på riktigt spelhumör och såg tillsammans med Skullman till att man fick etablera spel på offensiv planhalva.


Vinden gjorde också sig påmind och om inte annat för mittbackarna hos Vasastan. Flera bollar studsade över där Skullman och Wahlström låg på lur. Med lite skärpa i avsluten och bättre tajming, även om bollen stack så kunde man petat in ledningsmålet tidigare.


Efter en halvtimmes spel när Preben skapat en rad hörnor och ägt mycket boll kom så äntligen ledningsmålet. Den duktige innemittfältaren Peter Lindström skickar en fin lyra mot ytan bakom Vasastans ytterback, Emil Skullman springer för livet och hinner precis upp den innan mållinjen. Skullman vänder upp och hittar fint in till Niels Brolev som kommer på andra våg och som på ett tillslag cementerar lädret i bortre stolpen.


Preben fortsätter att spela fin fotboll där Miguel och Peter styr från mittfältet, med fokus på spelvändningar och tålamod fram till att domaren väljer att blåsa halvlek.


- Vi gör det helt okej idag. Vi kan bli ännu bättre på att hålla i bollen, särskilt som Vasastan inte hotar oss särskilt mycket i vårt straffområde. Ökat tålamod och fortsätta att värdera rätt i varje situation så kommer snart tvåan, säger Karlsson i halvtid.


Rejäl kamp i andra halvlek

Men det skulle bli precis tvärtom i andra halvlek. Vasastan tar kommandot direkt och helt plötsligt så började Preben slå avgörande passningar och i stället för att ta med bollen offensivt och vända tillbaka så gick man på avslut. Det resulterade i att bollen allt som oftast kom tillbaka till Prebens planhalva. Vasastan började känna vittring, även om man inte skapade dem stora chanserna. Men Preben var tillbakatryckta rejält.


Det dök upp kontringslägen för Dansken där Wahlström hade ett fint läge att antingen sätta dit tvåan, eller frispela en medspelare, men ett ben kom emellan. Åt andra hållet blev Vasastans anfallare fint frispelad, men Duracellkaninen Jacob Khelil visade prov på sin snabbhet och kunde störa i avslutsmomentet där Nutte i kassen gjorde en fin räddning.


Andra halvlek präglades av mycket kamp och krämporna gjorde sig påminda hos Preben som nu endast hade en avbytare då Jøgge gått sönder i första halvlek. Men man stod pall och krigade till sig en riktig grisseger. Men tre poäng skulle in, oavsett vad det fick kosta och det fick man med sig. Domaren blåste av och Preben kunde andas ut.


- Många fina prestationer idag. Backlinjen spelade stabilt och kändes aldrig riktigt hotade. De fortsatte att skicka långbollar som vi enkelt kunde avvärja. Vi var lite hämmade offensivt då flera spelare inte kunde springa ordentligt, men som tur var hade vi med oss Wahlström idag som gjorde en riktigt fin "comeback" från start och visade prov på gamla takter. Jag tycker ändå att vi vinner rättvist, men skulle heller inte blivit förvånad om lagen som spelat mest oavgjort i år, även spelade oavgjort igår. Det här ger oss andrum och möjligheten att få tillbaka många från skadelistan till matchen mot Essinge, avslutar Karlsson.


Matchfakta: Vasastan BK - Preben BoIS 0-1 (0-1)


0-1 Niels Brolev (Emil Skullman)


Gula kort: Johan Wahlström
Prebens bolltrollare Miguel Chavez flyttar nu till Mallorca och gjorde således sin sista match. Lycka till och tack för allt!


Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page