top of page

Onödigt kryss mot Essinge

Det som började så bra, kunde ha slutat riktigt illa. Efter en otroligt trygg första halvlek och ledning så höll man på tappa hela matchen i andra. Men åter igen är Machine Gun Uller där och räddar Preben till ett kryss.

- Vi gör spelmässigt en av våra absolut starkaste insatser i första halvlek och rullar ut Essinge efter noter. I andra halvlek blir i stort sätt överkörda och vi ska vara glada för en poäng, säger Martin Karlsson.


Det var en match med två ansikten. Första halvtimmen visar Dansken prov på tålamod och vackert kombinationsspel. Man väntar in chanserna tålmodigt men lyckades inte sätta dit ledningsmålet, trots fina lägen för både Uller och Skullman i anfallet. Essinge låg kompakt och lyckades endast få till kontringar när Preben spelade indianare centralt. I övrigt var det total dominans från de rödvita med säkert 90-10 i bollinnehav.


Och till slut skulle också det förlösande målet komma. Efter en fin passning från den ständigt duktige Martin Leinar i djupled möter Tobias Uller upp bollen i ett friläge, sätter bollen i stolpen men rakar in sin egen retur. So far, so good. Frågan var när Preben skulle hänga tvåan innan halvtid.


Men i stället går man ner i tempo efter målet och Essinge kommer upp i lite hörnor innan halvtid. Men läget kändes trots det otroligt stabilt och ingen var nog orolig för att vi inte skulle vinna matchen. Det var också den tanken som höll på att kosta oss en förlust.


I andra halvlek kommer Essinge ut som ett helt nytt lag. Deras argentinska tränare hade chockerande nog fortfarande luft i strupen efter första och manade på sina spelare att springa mer, sätta högre press och kriga sig in i matchen - vilket de också gjorde. Det renderade i ett tidigt 1-1-mål i andra halvlek där Dansken med en misslyckad rensning satte en Essingespelare i perfekt läge för att sätta dit kvitteringen.


Preben började nu spela slarvigt och dem självklara passningarna i första halvlek var som bortblåsta. I stället så slog man felaktiga passningar, tog felaktiga beslut i nästan varje situation. Totalt raka motsatsen från första. Essinge fick vittring för att gå för ett ledningsmål. Dansken blev tillbakatryckta och försökte i stället för att hålla i bollen, gå på kontring. Dock oftast ensamma där uppe, landade situationerna i ingenting.


Uller räddade poäng

När matchen började gå mot slut så kom så även kallduschen. Essinge som krigade för kontrakten kastade allt framåt lyckades efter en tilltrasslad situation peta in ledningsmålet och stort jubel utbröt. Men skam den som ger sig och blicken i Ullers ögon var glasklara. Detta ska inte förloras.


Nyinbytte Andre Miettinen Persson kämpade febrilt längs sin vänsterkant och till slut gav det utdelning. Efter att ha utmanat sin ytterback och sen fått in den till Uller i 90+ minuter så drar Uller kyligt tre pers och sen cementerar lädret ovanför en förvånad målvakt.


Matchen slutade 2-2 vilket tydligen var ett gångbart resultat den kvällen om man tittar på övriga matcher.


- En otroligt onödig poängförlust. Vi dominerar och har all kontroll över det här. Inställningen bör ifrågasättas i andra halvlek, men samtidigt är det inte lätt att möta ett lag som bara måste vinna, all heder till Essinge. Men det gjorde oss ängsliga där ute och kunde inte möta upp det. Men en sån här match skulle vi avslutat redan i första halvlek. Men som vi vet sedan tidigare, motivation kan slå klass. Och idag fick vi nästan se prov på det, avslutar Karlsson.


Matchfakta: Preben BoIS - Essinge IK 2-2 (1-0)


1-0 Tobias Uller (Martin Leinar)

2-2 Uller (AMP)


Danska skallar ska också utdelas och här kommer dem till Prebens främsta i matchen:


3 Danska skallar: Tobias Uller

2 Danska skallar: Martin Leinar

1 Dansk skalle: Ole Jahren Andersson
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page