top of page

Preben avslutar försäsongen med vinst!Med fem dagar till seriepremiären och våren mitt ibland oss var det så dags att återigen stärka ett av Prebens allra starkaste vänskapsband. Oranje FK som fostrat bl a Niels Brolev och som även tagit hand om ett helt knippe Preben-lirare på vintrarna i futsalens översta ligor i landet. Ett explock av killarna som dragit på sig den orangea dressen är Johan Wahlström (med exakt samma spelstil inomhus som utomhus), Ole Jahren Andersson (har han någon spelstil?), Emil Skullman (brunkigare inomhus än utomhus!) samt yrvädret från Palma, Miguel (”Mierda!!”).

Loebbert, som redan på morgonen varit ute vid anläggningen för att hämta nycklar och inspektera planen var på ett gott humör trots att planskötaren struntat i hans instruktioner om att vattna extra en timme innan matchstart.

I den här stan kan man inte lita på någon sa han och slog ut med armarna.


Startelvan som mönstrades var något modifierat efter ett sent återbud på målvaktsposten, Revisor-Raz behövde släcka bränder på jobbet så här i deklarationstider. Således Teichmann mellan stolparna, gott nog det!

Från höger till vänster:

Ola - Anton - Godén

Aron - Kamil - Hörnell - Ole

Uller - Skullman - Niels

Oranje, med sina sedvanligt spelskickliga och hala lirare trillade runt fint men det märktes på Preben att seriepremiären är nära för det var ett taggat lag som lyckades vinna bollen på offensiv planhalva vid flera tillfällen och med Skullman som sträckte backlinjen och Niels, Uller, Aron, Ole samt innermittarna lyckades Preben ta sig fram till ett gäng nästanlägen innan 1-0 skulle komma efter 10 minuter. På en hörna och andraboll får Skullman ett okej läge ungefär två meter från mållinjen, han stångas med tre Oranje-spelare som i ren desperation trycker ner honom bakifrån. Hörnell stegade fram och skickade mycket stabilt in straffen. Det kryllar av säkra straffskyttar i årets trupp och det skulle visa sig vara av vikt igen senare i matchen.

Första halvleken puttrade på och trots att Oranje lyckades etablera spel en bit upp i banan blev det sällan farligt, ytan bakom danskens backlinje nyttjades knappt av vare sig djupledslöpande spelare eller genomskärare. Farligast blev det i deras omställningslägen när Preben gått fram med mycket folk och bjöd på ett bolltapp.

2-0 kom innan paus och var frukten av ett mycket fint passningsspel. Djupledspass på Aron som på ett tillslag hittade in till den andre wingbacken Ole som kom galopperande och enkelt kunde stöta in tvåan från nära håll. Ett mål som fick tankarna att vandra till ytterbacksduos likt James-Alonso eller varför inte Alexander Arnold-Robertson!

Loebbert mös på sidlinjen och enligt en ej omnämnd avbytare så kunde man av en utbuktning, knappt märkbart, men ändå tydligt se hur blodet rörde sig mot Coach centralare delar…

Även 3-0 borde kommit innan paus, till exempel då Uller vände upp i sin nya favorit-yta strax utanför straffområdet till höger och serverade Ole som efter en halvlyckad mottagning och en knappt habil dragning fick iväg ett skott som målvakten kom ut och gjorde sig stor på. Nämnda Uller hade även några skottlägen där publiken höll andan men krutet var tyvärr inte så torrt som vi vant oss vid på försäsongen, iallafall inte ännu…

I halvtid genomfördes fem byten. Teichmann in på höger wingback, Nordzell in som höger mittback, Axel in som vänster mittback, och Kevin samt AMP in i anfallet.Vilken bredd vi har på vores manskap i år utropade Niels och dunkade Coach i ryggen så han nästan tappade andan!


Andra halvlek bjöd på fortsatt boll-trillande från Oranje och fler vackra mål från Preben.

Match-krönikören tillbringade andra halvlek i kassen så ber på förhand om ursäkt ifall några detaljer missades men tror att 3-0 gjordes av AMP som på en sammetslen och maskerad passning av Hörnell kom fri och mycket behärskat rundade målvakten. Det är inte många målisar som hänger med i de sidleds-förflyttningarna när Ludvika-sonen sträcker ut sina majestätiska ben!


4-0 kom på straff efter att Kevin bjudit på både en, och två och tre dragningar innan en Oranje-spelare satte stopp på ett väl bryskt sätt. Inget snack, Kevin plockade åt sig bollen och kunde med en fin träff borra in straffen i mål.

5-0 signerades Uller som slog in årets andra frispark. Inte riktigt samma finess som målet mot Sampardariense eller varianten som han och Lindén körde mot samma motstånd men än dock imponerande. En vobblande och krängande boll som målvakten tog ett felsteg på och sen inte han tillbaka på.


Uller blev således försäsongs-skyttekung med sina fem påsar, och vi hoppas det bara är början, för ni vet vad de säger, det delas inte ut några pokaler i april! 6-0 och kvällens sista påse gjordes av Godén som slog in sin egen retur efter en chipp där bollen tagit i överliggaren, ner på mållinjen och sen ut igen, galet att lyckas kombinera Matt Le Tissiers elegans och Petter Hanssons brunk i ett och samma mål!

Tack till Stockholm Stad som inte höll lamporna tända som de lovat så matchen fick brytas efter 75 minuter (”man kan inte lita på någon i den här stan!”). Tack till domare, publik och Oranje för en mycket trevlig match och nu laddar vi för seriepremiären på måndag!

Framåt Dansken!  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page