top of page

Preben BoIS - Danderyd SK 6-1


Startelva, från höger till vänster:


Nutte


Morgonrocken, Gräddsåsen, Ole, Jögga


Wimnell, Leinar, Lindén, Niels, Miguel


Ertan


Avbytare: Amir, Malmberg


Danderyds SK blev ett lätt byte för ett nykomponerat Preben BoIS som stundvis spelade en fin passningsorienterad fotboll med stort tålamod.


Matchen, som startade 13:30 på Enskede IP, började jämnt där dansken höll i taktpinnen men allt för ofta sökte den avgörande och svåra lösningen, något som ledde till en matchbild som svängde fram och tillbaka men där framförallt Preben skapade halvchanser utan att komma till några riktigt farliga chanser.


Danderyd hade svårt att rulla sig igenom danskens försvar men kunde ofta bryta boll på mitten och iscensätta anfallsförsök, dock utan farligheter i första halvlek.


Efter 25 min kom så ledningsmålet. Efter en stark brytning av Jøgga hamnar bollen hos Ertan som tar mot bollen felvänd på mittplan., med två spelare i ryggen så lyckas han lirka fram bollen till dagens andra debutant, Leinar, som kan sprinta iväg i ett friläge och naken med målvakten iskallt viker in bollen i främre hörnet.


Debutanten Leinar oroade Danderydförsvaret med sina många djupledslöpningar.
Från och med 1-0 målet så satte sig spelbilden fastare och det märktes att dansken var det starkare laget för dagen.

Anfallen blir längre och tålamodet större, man lyckas oftare återvinna bollen på offensiv planhalva och Danderyd får fokusera på att slå ifrån sig.


2-0 kommer efter ett av de finare kombinationsspelen vi sett senaste året, Niels kan rulla in bollen från nära håll efter nio passningar och tiki-taka på Barcanivå.


Även 3:an kommer precis innan halvtidsvilan.

Återigen några fina kombinationer som leder till friläge från Leinar, målvakten räddar men bollen hamnar hos Prebens hetaste målskytt i år, Niels, som kan lägga in bollen i öppen kasse.


Andra halvlek är fem minuter gammal när Ertan tar sig in i straffområdet, efter några aviga finter och en Danderyds-ryggsäck blir han tagen till marken och Preben får straff.

Ole, för dagen mittlås med Ola stegar fram och skickar målvakten åt ett håll och bollen åt det andra.Debutant nr 2, Ertan, stod för 1 mål, 1 assist och fixade dessutom 1 straff!


Efter 4-0 tappar dansken något i vilja, Danderyd kapitulerar på det här och med kontringar eller bollerövringar på Prebens misstag kommer de närmre en reducering.

Efter ett fint anfall på vänsterkanten slås ett inlägg där Jögga rammar en intet ont anande anfallare i ryggen.

Nutte chansar åt vänster, Danderydspelaren väntar ut honom kyligt och rullar in bollen något till höger om mitten.


Efter målet har Danderyd ett kanonläge till när en av deras spelare från straffpunkten får iväg ett lågt och hårt skott mot Nuttes högra stolpe, men Nutte visar på klass och hinner ner i en typisk De Gea-räddning med sin vänsterhand.


Istället skulle dansken ta tag i taktpinnen igen och 5-1 sitter i bortre när Leinar hamnar fri med målvakten efter fina passningar och bra löpningar. Just löpningarna i djupled och in i straffområdet, från fram för allt Niels och Leinar, skadade Danderyd under hela matchen.


Danderyd skapar efter ett inkast och ett motlägg ytterligare en chans från kanten men Nutte kommer ut och skär av skottvinkeln och kan parera med vänsterbenet.


Med fem kvar sitter 6-1, efter en kombination med Lindén tar sig Ole fram mitt i banan likt Der Kaizer och kan hitta Ertan precis utanför straffområdet.

Ertan vrider in skottet i främre hörnet med vänsterfoten, stolpe in, ett riktigt klassavslut.


På det hela taget en fin match av Preben där tålamodet, när det väl inföll sig, även gav utdelning. Danderyd saknade några viktiga pjäser, det ska tilläggas, men en 6-1 vinst är alltid skönt och det ser med veckans två vinster ljust ut inför seriepremiären.


Nästa helg väntar Stuvsta med den ljuvliga Kenneth Strandberg i spetsen! Återigen är det Enskede IP kl 13:30 som gäller.


Framåt dansken!

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page