top of page

Preben BoIS segrade över Kongo United

Preben BoIS vände underläge till seger mot Kongo United efter att han vänt ett 0-1-underläge till en 2-1-seger där Niels Brolevs två mål blev kronan på verket. - Taktiskt sett så gör vi en fulländad match och nästan lite oroväckande att vi gör det så tidigt på försäsongen. Vi lockar ut deras spel på kanterna för att sedan stänga, så enda vägen var centralt där vi centrerade och vann boll och kunde gå på attack. För att vara andra matchen för säsongen så är jag mycket nöjd med hur vi uppträder den här matchen, säger assisterande tränare Martin Karlsson.


Under kvällen spelade Preben sin blott andra träningsmatch för säsongen efter en handfull träningar utomhus. Men det märktes knappast. Man kom till spel med 15 man och startade med följande(notera att hela fyra Jacob fanns i startelvan):


Jacob Wimnell

Fahlman - Jacob Khelil - Grändås - Thålin

Lindén

Jacob Dansk - Lindström - Brolev - Jacob Stolt

Uller

Bänk:

Tersman Toll

Miguel

Emil Svensson

Emil Skullman

Ett organiserat och aggressivt Preben gjorde det svårt för Kongo att bygga sina uppspel. Planen på Älvsjö IP var inte det enklaste underlaget heller då snön gjort den hal på sina ställen.


Redan efter en kvarts spel blir stjärnspelaren Tobias Uller tacklad och drar samtidigt sin baksida lår och får utgå. Uller som på kort tid vållat stor skada i Kongos defensiv får nu vila i två veckor.


Första halvlek var det mycket kamp där Kongo försökte bygga upp uppspel och Preben bröt de oftast och gick på kontring. Helt ofarliga var inte Kongo som vid några tillfällen kunde öppnat upp målkontot men lossade skott utifrån precis utanför Wimnells stolpar. Om Kongo hade de mer vassare målchanserna, hade Preben det mer vassare organiserade spelet. Man lämnade stora luckor bakom sin backlinje som firma Jacob och Jacob på respektive kant kunde utnyttja.


Mållöst i halvtid och coacherna i Preben manade på sina adepter med att fortsätta spela sitt spel. Aggressiviteten och tydligheten i Preben var fenomenal där vi hela tiden hade minst tre spelare mot den bollförande i Kongo.

Det var dock Kongo som snyggt gjorde 1-0 efter en soloräd i början på andra och med en kliniskt avslut satte ledningsmålet bakom debutanten Jocob ”Wimnells brorsa” Wimnell. Som för övrigt gjorde en fin debut i de rödvita.


På mittfältet gjorde även Peter Lindström debut där han under de första 45 fullständigt käkade upp Kongomittfältet. I andra halvlek blev lagen lite långa och många trötta ben gjorde att fler ytor uppstod. Lindström och Lindén vände på triangeln i mitten för att stabilisera spelet.


Men det var dock deras mittfältskollega och dansken Niels Brolev som skulle sno åt sig rubrikerna. Nickspecialisten visade åter igen sitt nästan löjligt överlägsna huvudspel på hörna och knoppade in 1-1 i mitten på andra.


Och genom fina samarbeten i presspelet med sin danska landsman i Jacob ”Dansken” så forcerade man till slut fram segermålet.


Målvakten i Kongo fick till slut bollen mot sig efter danskarnas hårda press och gjorde en missbedömning där Niels i ilfart kliver förbi målvakten och rullar enkelt in 2-1 till Preben.


Med fem minuter kvar stänger dansken bron och matchen var vunnen.

Fantastisk laginsats ikväll där samtliga kvitterar ut ett väl godkänt.


- Det är verkligen som natt och dag mot premiärmatchen mot Trångsund/Skogås där vi tar tag i taktpinnen på ett föredömligt sätt och sätter in pressen som enhet hela tiden. Vi spelar smart med en till två touch och tar oss ur situationerna för att hitta nya ytor hela tiden. Och våra kantspelare gav oss ett lugn där vi många gånger kunde vända på spelet. Jag är helnöjd med insatsen och kunde inte begärt mer i form av svar från laget idag, avslutar Coach Malmberg.

Tvåmålsskytten Niels Brolev

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page