top of page

Preben brottar ner ett hårt kämpande Dardania

Under fredagskvällen spelade Preben årets första match mot ett fysiskt Dardania med stort publikstöd och lyckades efter ett sent avgörande ta med sig tre poäng från Vårberg.Det var ett taggat danskt gäng som begav sig söderut för att testa vingarna mot ett lag vi kommer få möta efter sommaren när serien drar igång. Coach Niels har drillat passningsspelet hårt under försäsongen och nu var det dags att ta del av resultaten. Så här valde Niels att ställa upp laget för dagen:


Nutte

Kamil - Anton - Godén - Svensson

Ole - Lindén - Hörnell - Kevin

Henke

Amir


Bänk: AMP, Tersman, Sellhed, Sandsjö, Gabriel


Preben rivstartade matchen med två snabba anfall där det senare anfallet resulterade i ett avslut mot mål som försvarare i Dardania räddade med handen och domaren kunde snabbt blåsa för straff. Lindén tvekade aldrig när han tog bollen och placerade den på straffpunkten. Tvekade gjorde han dock när straffen skulle slås, han berättar i efterhand att han bestämmer sig vart han ska slå den i absolut sista sekund. Bollen går mitt i mål och målvakten som tidigt slängde sig åt sidan är chanslös. 0-1 Preben och två minuter är spelade.


Matchen fortsätter sedan i samma form, Preben för spelet och dominerar bollinnehavet där Dardania vid ett par tillfällen snor bollen och får kontringslägen. Ett av deras lägen resulterar i ett mål men är avblåst för offside av den för dagen duktige domaren som fick jobba hårt över hela planen utan någon linjedomare att ta hjälp av.


Det fördes en hård kamp på mittplan med många tuffa dueller där kort delades ut till båda lagen men spelmässigt så var Preben klart bättre.

Det var dock Dardania som skulle göra nästa mål, efter en tilltrasslad situation och en misstänkt offside så kunde en gubbe i Dardania utnyttja ett friläge och placera in kvitteringen.

Svaret från Preben skulle dock komma blixtsnabbt, bara minuter efter så väggspelar Ole och Kevin på vänster kanten och Kevin får ett halvt friläge från kanten och avslutet liknade något Thierry Henry skulle levererat. En behärskad höger bredsida och bollen rullade retfullt in i bortre hörnet, 1-2 Preben.

1-2 skulle också bli resultatet när domaren blåste i pipan och första halvlek var till ända.


Två byten gjordes i halvtid där AMP ersatte Amir på topp och Gabriel kom in på en kant. Även denna halvlek rivstartades av Preben som var på tårna. Gabriel tar sig fram på högerkanten och ordnar en hörna. Det hade innan matchen ställts frågan om nån hade en hörnvariant och nu visade Hörnell och Lindén att det fanns en. Hörnell slår en kort hörna till Lindén som på ett tillslag slår in bollen där AMP, Ole, Anton och Kevin hamnar i en kamp med lika många Dardaniaspelare, Anton visar sig starkast och trycker tillslut in bollen bakom målvakten, 1-3 Preben bara några minuter in i andra halvlek.


Dardania fortsatte dock att hota framåt anförda framförallt av deras centrala spelare med nummer 17 som styrde deras spel under hela matchen. En reducering till 2-3 kom en stund in i andra halvlek innan det var dags för Preben att göra ännu ett mål. Nutte slår en längre boll där AMP stångas med två försvarare och vinner duellen och tillslut nickar fram bollen till Ole som fri mot mål enkelt placerar in 2-4 och här känns matchen faktiskt ganska säker med ca 20 minuter kvar att spela.


Men ett hårt kämpande Dardania påhejade av ca 40-50 tillresta supportrar skulle kriga sig tillbaka in i matchen. Med ca 10 minuter kvar att spela gör Dardania två snabba mål efter stökiga situationer i straffområdet och med mindre än 10 minuter kvar att spela var det alltså kvitterat 4-4, jublet från Dardaniasupportrarna visste inga gränser.


Men sista ordet var inte sagt. Den nyinbytte Sandsjö slår en fin boll till Ole som blir kapad ett par meter utanför straffområdet, Hörnell stegar fram och knorrar in bollen mot bortre delen av straffområdet där AMP kommer flygande och hinner på bollen med pannan precis före en utstormande målvakt. Bollen i mål och 4-5 till Preben efter 88 minuter spelade. Ett par tappra forceringsförsök från Dardania följde men efter några tilläggsminuter kunde så domaren blåsa av matchen och Preben tar med sig tre poäng från Vårberg.


Coach Niels efter matchen:”-Jag tycker att passningsspelet var mycket väl godkänt! Riktigt bra offensiv och presspel som vi har tränat. Vi måste dock kolla på defensiv organisation och att inte anfalla på ett sätt som riskerar kontringar. Därutöver att hålla fokus när vi blir trötta. Och härligt att se avbytare kommer in och avgör matchen!!”


Matchstatistik:

Mål: Lindén, Kevin (Ole), Anton, Ole (AMP), AMP (Hörnell)

Gula kort: Tersman, Lindén, Sellhed

Danska skallar

3 skallar: AMP

2 skallar: Kevin

1 skalle: Hörnell & Ole


Nu följer en måndagsträning innan Preben återigen ger sig ut till Vårberg för att möta FC Croatia fredag den 11 juni 20.00, väl mött!

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page