top of page

Preben hemmaslog tufft Gimonäs

På "Åsen" vankades det en tuff holmgång under gårdagen när topplaget Gimonäs gästade. Efter en mållös första halvlek tog Preben initiativet i målskyttet i andra och när Gimonäs gick för en kvittering kontrade Preben och stängde böckerna i slutet av matchen. - Vi gör en taktisk fullträff idag. Vi spelar hårt och tufft och ett mer rakare spel än tidigare. Gimonäs är ett tungt lag att möta med mycket kraft och fart, men vi stod upp bra och den här gången var vågskålens tyngd på Preben, säger assisterande tränare Martin Karlsson.


Inför matchen kom man från en slätstruken insats mot Kransen United och fokus var på att hitta tillbaka till inställning och fokus. Man gjorde några taktiska drag för att täta mittenriket, men samtidigt ge utrymme i offensiven. Men ett sent återbud på mittbacksgiganten Ola Grändås med ryggbesvär så klev Axel Thålin in på ett föredömligt sätt som mittback.


Preben ställde upp med i en rak 4-4-2-uppställning för första gången den här säsongen där Fahlman klev in till höger och gjorde kanonmatch i backlinjen. Jämte sig hade han Khelil och Axel och till vänster Il Capitan Ole. På mittfältet mönstrade man "Hofen", Lindén, Leinar och Miguel till vänster. Längst fram hittade vi Machine Gun Uller och Headhunter Niels.


Matchen började i tämligen bra fart under sulorna men ingen av laget kom till dem där farliga lägena. Utan det var mer ett taktiskt ställningskrig om vart man kunde vinna mark. Gimonäs försökte driva på bollen i backlinjen och samtidigt hitta upp på sina innermittfältare. Preben cementerade mitten och kunde vinna boll vid brytningar och gå till anfall - dock lite för ivrigt där man ofta stressade iväg bollen i sista tredjedelen.


Efter ca en kvart får Lindén en armbåge över näsan och tvingas byta snabbt för att stopp på kranen när blodvite synades. In steg Helsingborgs Lindroth och tog över stafettpinnen på ett föredömligt sätt. Båda lagen börjar skapa lite farligare chanser där Uller och Miguel är så när på att hitta ett ledningsmål - och Gimonäs kröp närmre genom sina farliga fasta situationer.


Lagen går dock till halvtid mållösa och främst frustrerade på att många av domsluten var inkonsekventa för båda lagen. I halvtid diskuterade man kring att vara mer noggranna på offensiva planhalva och inte stressa iväg anfallen. Till den här matchen hade man också valt att jobba med lite längre bollar för att trycka ner motståndet - något som också skörade frukt i första halvlek. Defensivt låg organisationen precis som firma Karlsson/Johansson ville.


- Gimonäs är ett taktiskt bra lag med tydliga idéer och känns väldigt sammansatt. Jag tycker att lagen efter en halvlek påminner om varandra på många olika sätt. Jag hoppas dock att vi kan hitta lite fler farliga instick bakom deras backlinje där det känns som att vi kommer med mer fart än dem i andra, säger lagledare Gustav Johansson.


Uller i farten igen

I början av andra tar Preben taktpinnen omgående och börjar hitta spel mer konsekvent på offensiv planhalva - där man också var duktiga på att bryta boll vid kontringslägen. Gimonäs började se lite stressat och frustrerat. När en av planens bästa i Peter Lindström driver upp bollen centralt och utmanar två mittfältare, hittar han snyggt igenom bollen till Uller som står och trycker mot sin mittback i straffområdet. Efter en snabb vändning och stenhårt skott med sin patenterade vänstermacka så var det 1-0 till Preben.


Efter målet blev Preben lite passiva i offensiven men jobbade stenhårt i defensiven. Martin Leinar på mittfältet var precis överallt och bröt bollar ihop med Miguel som fått utrymme att kliva in mer centralt när gästerna lånade boll. På bänken manade man på att fortsätta våga stå högt och hålla sina positioner och inte bjuda in Gimonäs i matchen.


Men Gimonäs visade nu hunger och framme vid 2-3 tillfällen där man med lite bättre skärpa borde hängde en kvittering. Mot sluttampen hade man också en vacker frispark i Jacob Wimnells stolpe. Och på tal om Wimnell. I slutskedet av bataljen när det endast återstår några minuter kvar så får storebror Tobias bollen ute på högerkanten. Uller drar iväg i en löpning mot ett tröttkört försvar och med kirurgisk precision sätter Tobias bollen i djupet och friställer Uller. Miguel kliver med i anfallet och helt plötsligt så har man ett två-mot-en-läge. Målkungen Uller litar på sina nerver och skickar in 2-0 till Preben som i vild glädje firar sitt mål.


När det återstår mindre än en minut kvar på övertiden så skickar gästerna upp det mesta i straffområdet och efter en tilltrasslad situation så får man en tå på bollen och reducerar. Men direkt efter en lyra av Lindén på avspark så blåste domaren av och tre sköna poäng var inkasserade till dem rödvita.


- Vi är starka idag och sliter enormt för varandra. En otroligt härlig laginsats främst som vi kanske har letat lite efter den här säsongen. Vi har några nya spelare och laget behöver sätta sig. Men idag krigade man för varandra där ute och då är vi väldigt svåra att få hål på. Hela laget från Jagge i kassen till Tersman som började på bänken ska ha beröm idag. Lite extra beröm vill jag ge Peter Lindström och Martin Leinar på mittfältet som verkligen visade prov på inställning idag, avslutar Karlsson.Bössan avlossades igen!


Matchfakta: Preben BoIS - Gimonäs FC 2-1 (0-0)


1-0 Tobias Uller (Peter Lindström)

2-0 Uller (Tobias Wimnell)


Gula kort: Martin Leinar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page