top of page

Preben tappade segern på övertid

Det var med en väldigt bitter smak i munnen som Preben vandrade in mot omklädningsrummet efter 93 minuter spelade. Man hade haft ledningen både med 2-0 och 3-1 men tappade till 3-3 i en väldigt märklig match där gästerna via en Prebenspelare fått in kvitteringen på stopptid. - Vi bjuder in Vasastan i matchen väldigt onödigt. Vi är ett bättre lag och borde avgjort tidigare. Men sån är fotbollen. Ibland får man ett skitmål mot sig och den här gången så blev det 1 poäng i stället för 3, säger Martin Karlsson.Tvåmålsskytten Jakob Sandhoff

Preben öppnade upp starkast och kändes efter 20 minuter som det klart starkare laget. Medan Vasastan försökte sakta hitta in med passningar centralt så skar Prebens centrallinje oftast av passningarna och gick till full attack. Något som också skulle öppna upp målprotokollet.


Redan efter 8 minuter dyker Jacob Sandhoff upp som gubben i lådan i straffområdet efter att hans landsman Niels Brolev fullständigt klivit rakt över Vasastans backlinje i en häftig räd längs vänsterkanten. Lädret skickades in stenhårt mot Sandhoff som endast behövde sätta foten på lädret.


Preben fortsatte att forcera med boll och hade en tydligare spelidé än Vasastan. Fyra minuter efter ledningsmålet var Sandhoff åter igen framme och kunde kyligt stöta in 2-0-ledningen efter fint instick av Martin Leinar. So far, so good.


I stället för att fortsätta sin offensiv började nu Preben bevaka sin ledning och Vasastan bjöds in i matchen. Och nog skulle en reducering komma tidigare då två frisparkar precis skickats utanför Jacob Wimnells högra stolpe(ena nuddade).


I stället får Preben en kontring och vem om inte Niels Brolev(som dessutom bjöd på en konstspark några minuter senare) älgade iväg i en patenterad Brolev-löpning där han löpte ifrån sina försvarare och efter att först satt bollen på målvakten och för att sedan stöta in returen. 3-0 trodde alla på Åsen - men domaren ville annat. I stället blåste han frispark till alla stora förvåning åt Vasastan och menade att han 30 meter bakom hittat en hands på Niels som var helt oförstående. Bortalaget tackade och tog emot - och domaren valde sedan i efterhand erkänna sitt misstag.


I stället efter halvtimmen spelad så gör Vasastan rättvist 1-2 efter en tilltrasslad situation i Prebens straffområde. Dansken hade nu börjat ge efter på staffetpinnen och Vasastan fick nu börja rulla längre upp i planen och kunde hota Preben i ett annat utgångsläge. I Preben sökte man kontringar och gav bort sitt fina spel som man visade upp första 20 minuterna. Nåväl, 2-1 till halvtid och stämningen var ändå positiv.


Preben orkade inte hela vägen

Andra halvlek skulle präglas av Hawaii-fotboll - en sport som bortalaget bemästrade bäst. Men det var också via en snygg upprullning där bollen landar hos Kim Karlsson efter fint samspel med Niels och Leinar - Kim avvaktar Ullers löpning som kliver runt backlinjen och via en klack sätter han Machine Gun Uller fri som inte gjorde några misstag. 3-1 och nu var väl matchen ändå avgjord.


Men trots lite halvsura kommentarer i Vasastan så gav man inte upp. Man åt sig än en gång in i matchen då Preben än en gång lagt sig på försvar för att bevaka sin ledning och precis som i första halvlek kom också kallduschen. 10 minuter efter Prebens kasse var man framme, åter igen vid en tilltrasslad situation framför mål och stötte in reduceringen.


Vasastan tog över mer och mer och ägde väldigt mycket boll medan Preben ville upp och avgöra matchen varje gång man fick bollen. Men tack vare att man klev fram med allt fler manskap i offensiven blottade man defensiven. Två gånger om serverar Miguel Chavez den notoriske målsprutaren Uller fri framför kassen men som tyvärr bränner, varav det ena var i minut 90 och skulle ha stängt tillställningen.


I stället får Vasastan en sista chans till kvittering i 93:e minuten. Man lyfter fram allt man har och via ett inkast där Preben får iväg bollen ut från straffområdet dyker en mittfältare upp och på chans slänger in bollen. Olyckligtvis tar den på Ola Grändås och ställer Wimnell i kassen fullständigt och TV-Puckshögen är ett faktum. 3-3 i en match som kunde slutat helt annorlunda.


- Vasastan gör det bra och trycker ner oss i andra, men vi måste bli bättre på att värdera boll i rätt läge, något vi pratade om i halvtid. Men samtidigt så borde vi haft 3-0 tidigare och vi borde stängt minst ett av våra frilägen i slutet. Det slutade dock 3-3 mot ett lag som kämpade i 93 minuter och sett till hur andra halvlek såg ut så känns det väl lite rättvist med ett oavgjort, avslutar Karlsson.


Kudos till Vasasatan som visade karaktär och åt sig in i matchen och ägde mycket av spelet i andra halvlek. Preben som öppnade upp matchen som man brukar, med högt tempo och mycket löpningar utan boll, öppnade åter igen upp defensivens strupe och lyckades inte stänga ner bron. Dock visar man att högstanivån är hög i den här serien.


På fredag är det dags för Derby med stort D. På Aspuddens IP väntas rivalen Kransen United som man haft flera duster med genom åren. Preben har dessutom en rejäl revansch att utkräva från senaste mötet.


Matchfakta: Preben BoIS - Vasastan BK 3-3 (2-1)


1-0 Jakob Sandhoff (Niels Brolev)

2-0 Sandhoff (Martin Leinar)

3-1 Uller (Kim Karlsson)


Gula kort: Jakob Khelil & Ola Grändås

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page