top of page

Preben tillbaka i vinnarspåret!

Under måndagskvällen var det dags för höstpremiär för två riktigt laddade gäng. Preben BoIS tog emot topplaget Högalid på Åsen och med endast två träningar i benen efter sommaruppehållet så valde tränare Johansson att mönstra ett spelsätt som krävdes fysik och ork. Detta skörade frukt och Preben kunde till slut avgå med segern med 2-0 i en böljande tillställning. - Jag tycker vi gör en taktisk fullträff. Hela laget visade tilltro och hjärta. Vi slet för varandra och sände signaler om att vi ville vinna, vilket vi också gjorde, säger assisterande coach Martin Karlsson.


Inför matchen så pratade man om revansch då man tappade in sena kassar senast mot Högalid via kontringar. Man pratade också om ett väldigt spelskickligt gäng där man behövde freda sina kanter. Coach Johansson valde då att formera om gänget för att både kunna stänga igen centralt, samt kanterna via ett 3-5-2.


Följande lag startade tillställningen:


Sebbe

Fahlman - Ole(K) - Khelil

Svensson - Lindén - Peter - Niels

Leinar

Uller - Skullman

Avbytare: Loebbert, Nordzell, J. Wimnell, Amir, Miguel


Matchen inleddes lite trevande och avvaktande från Prebens sida där man snabbt fick positionsändra lite i backlinjen för att få grepp om Högalids snabba yttrar. Efter det så fick man tag på bollen och kunde börja formera ett spel där man oftast försökte hitta den raka passningen från backlinjen upp till antingen Leinar eller anfallarna. Men lika snabbt såg man att mittfältet kryllade av spelare och Högalid fick problem när man började lyfta längre mot Skullman på topp.


Efter ungefär 10 minuter kommer matchens första heta möjlighet där man efter fint spel via Prebens högerkant, hittar in till en fristående Tobias Uller. På ett tillslag sätter han en stenhård bredsida rakt upp i målvaktens ansikte som räddar ut den till hörna. Melodin att lyfta lite längre mot Skullman och såra Högalid via Prebens frejdiga kantspelare började nu slå rot.


Matchen var dock böljande men Preben kände att man började få kontroll på Högalids offensiv. Ole som hade familjen med sig på plats ville inte göra någon besviken och dikterade villkoren tillsammans med Fahlman och Khelil längst bak. Noterbart är också att vi lyckades formera en fyrbackslinje vid varje tillfälle när Högalid gick till attack. Både Svensson och Niels slet förtjänstfullt i båda ändar av planen.


Det förlösande ledningsmålet skulle till slut även komma. Efter ett fint klapp-klapp-spel från Peter och Leinar så friställs den notoriske målskytten "Machine-Gun-Uller" som rundar målvakten och kan trycka in lädret i öppen kasse. Lycka i Prebenlägret och på läktaren. Formationerna började sätta sig ordentligt nu. Ledningen höll man till pausvila där även Emil Svensson bjudits på ett friläge av Skullman precis innan.


I paus pratade man om att fortsätta ligga rätt och behålla tålamodet men försöka hitta upp på lite mer fötter i hålet mellan Högalids mittfält och backlinje. Som så ofta tidigare så letar man avgörande passningar och har väldigt korta anfall. En tröttkörd Svensson byttes ut precis innan paus mot Miguel som skulle sätta ett ordentligt avtramp i andra halvlek.


Preben höll undan tokoffensiven

I andra halvlek så blev matchen mer böljande och Högalid började trycka på rejält. Preben låg dock på kontring och hotade hela tiden från Niels och firma Uller/Leinar/Skullman. Den sistnämnde bar stora delar av anfallet och tillät Preben komma upp med hela laget och kunde etablera spel på offensiv planhalva. Bortalaget började nu slarva lite mer och chansspela offensivt och låg kvar med mer folk. Detta utnyttjade Preben och efter 55 spelade minuter kom så även 2-0. Efter en otroligt vacker genomskärare från egen plan ser Uller att Martin Leinar tar fart i en överraskande löpning. Leinar tar emot den efter att vunnit löpduellen mot sin mittback, strax utanför straffområdet och sätter vackert dit 2-0 för Preben som nu började se ruggigt organiserade ut.


Då satte gästerna full fart mot Sebbe i Prebenkassen som fick avvärja flera gånger. Det var räddningar från mållinjen från Ole, styrd nick i ribban av Sebbe och flertalet farliga hörnor. Det luktade verkligen reducering och ingen hade nog blivit nämnvärt förvånad. Men Dansken visade tåga och slet oerhört för varandra och efter att ha tappat ledningar i slutskedet mot så väl Lidingö, Vasastan och Fisksätra i matchernas sista minutrar under våren så var man nu bestämd med att stänga igen butiken.


Preben fick många väldigt fina kontringslägen där Miguel och Niels gav sig iväg offensivt. Uller, Leinar och Skullman hakade på oftast kom man i numerärt överläge. Men tröttheten hade gjort sig påmind och oftast slog man bort enkla passningar i stället för att döda tillställningen med ytterligare en kasse. Det saknades verkligen inte chanser. Högalid fokuserade endast på en reducering och släppte defensiven och visst borde Preben gjort 3-0 likväl som Högalid borde skickat in 2-1.


För att stabilisera upp offensiven och lugna ner spelet bytte man in Victor Loebbert mot Peter Lindström som slitet på rejält på kanten i andra halvlek. Några minuter senare valde man också att få in fräscha ben i Amir där Skullman som stångat frenetiskt under matchen, gick av.


Dansken höll undan i en svängig andra halvlek och visade prov på organisation och defensivt hårt jobb. Prebens första nolla för året var ett faktum och glädjescener utbröt efter slutsignalen.


- Delaktigheten från samtliga, det hårda jobbet från samtliga som var Preben på Åsen idag borgade för att vi kunde ta hem segern. Vi borde hängt minst ett mål på alla våra kontringar i andra, men det viktigaste är att vi vann och höll nollan. Jag är extremt imponerad i hur laget tog sig an uppgiften med en helt ny formation som ställde krav på löpvillighet, positionsspel och främst kommunikation. Tre delar som vi vill och behöver förbättra om man tittar på vårsäsongen. Högalid är ett jävligt bra division-5-lag och jag är stolt över att vi fick vår revansch, avslutar Karlsson.


Matchfakta: Preben BoIS - Högalids IF 2-0 (1-0)


1-0 Tobias Uller (Niels Brolev)

2-0 Leinar (Uller)


Gula kort: Miguel, Ole, Khelil
Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page