top of page

Preben träningskryssar efter sent kvitteringsmål


Efter fredagens seger i seriepremiären borta mot Wollmars så var det dags för ännu en träningsmatch och denna gång mot kändisgänget FC Samp från Djursholm.

Coach Malmberg hade bytt ut stora delar av truppen för att låta spelare som inte spelat lika mycket tidigare få visa upp sig och ge honom än mer huvudvärk inför nästkommande seriematch.

Tala om kontraster från Stockholms södra serie när truppen kör förbi miljonvillorna och anländer till Djursholms IP där de möts av en skylt med storssponsorn ”Djursholms Country Club”, vänsterfalangen i truppen tittade med avsmak.


Det talades om att FC Samp satt på ca 60 man i truppen att plocka mellan och att kvalitén på laget kunde variera utefter vilka spelare som var tillgängliga, till dagen var det av det något äldre gardet med Patrick Ekwall i spetsen som kanske saknade löpstyrkan men kompenserade med taktiskt kunnande.

Elvan som skulle inleda matchen löd följande från höger:

Jacob ”Wimnells brorsa” Wimnell

Fahlman Ole Axel Steffen

Loebbert

Kim Niels Wahlström Stolt

André


Matchen rullar igång och Preben tar omgående kommando och kunde rulla boll väldigt fritt där Samp sällan satte någon högre press. Preben tar sig fram både genom mitten med uppspel på våra centrala mittfältare eller André samt ute på kanterna där både Kim och Stolt ofta kunde kliva förbi sina gubbar för inlägg/inspel.

Efter dryga kvarten hade André hållit sig framme och tagit inte mindre än tre avslut varav en häxpipa som går i innerribban men studsar precis utanför mållinjen och trots vädjande blickar från Mr. Lemon så signalerar domaren att det inte är mål.

Preben fortsatte att skapa chanser och det kändes som en tidsfråga innan nollan skulle spricka men det var tydligt att det saknades skärpa i avsluten som ofta gick både utanför och över och när bollen väl gick på mål stod Samps målvakt i vägen.

Det var istället FC Samp som med sitt första riktiga anfall skulle ta ledningen mitt i den första halvleken då de snirklat sig fram på Prebens planhalva och Samps Adam Pinthorp lyckats trycka in bollen.

Matchbilden höll i sig där Preben skapade chans på chans, André har två klockrena lägen i straffområdet som räddas av vilt kämpandes Sampförsvarare. Efter en tilltrasslad hörna får även Thålin chansen att från bara någon meter stöta in bollen men bollen hinner rinna iväg för honom.

Men tillslut så kom kvitteringen äntligen för dansken. Efter att Kim tagit fram bollen på sin kant och lämnat över till Wahlström som driver mot straffområde, där finns flera Prebenspelare som ropar efter boll men Wahlström väljer att skicka en yttersida mot mål som målvakten lyckas parerar, men då finns Stolt där och kan enkelt trycka dit returen, 1–1.

Från bänken hörs Patrick Ekwall skicka iväg ett ironiskt: ”otroligt orättvist”.

Målet kom lägligt precis innan halvtid och Preben går till vila med ett kryss och stor frustration.

Malmberg läser upp statistiken i halvtid och Preben har haft hela 14 klara chanser i första halvlek. Han trycker på skärpan i avsluten där vi behöver få fler bollar på mål för att få utdelning.

Det roteras en del i halvtid där Wimnell byter av André, Nordzell byter av Ole och Helk kommer in för Steffen.

Andra halvlek fortsätter i samma manér där Preben dominerar matchbilden totalt och Wimnell har tidigt två fina avslut på mål men den storspelande målvakten står i vägen på nytt.

Efter ytterligare 10 minuter kommer Amir in för Kim och Teichman byter av Niels, Stolt tar plats på centralt mittfält och Teichman bildar en dynamisk duo tillsammans med Helk på vänsterkanten.

Anfallen fortlöper för Preben och efter en stund ger det resultat, en boll dimper ned framför Loebbert som från distans trycker iväg en yttersida som seglar in i hörnet likt Roberto Carlos klassiska strut.

Efter målet saknas inte chanser att knyta ihop säcken men trots det så lyckas Preben inte få in bollen vilket såklart skulle straffa sig. I absolut sista minuten misslyckas Prebens försvar med att få undan bollen och då är Adam Pinthorp där på nytt, han trycker resolut ner bollen i vänstra hörnet och slutresultatet är ett faktum.

Besvikna Prebenspelare vandrar av planen men vi tar ändå med oss att vi skapar enormt mycket målchanser över hela matchen från båda kanterna och även centralt och ska vi göra en sån här match någon gång är det på plats att göra det i försäsongens sista träningsmatch. Nu vänder vi blickarna mot helgen och mötet med Gamla Karlbergare på Stadshagen söndag 16.00, väl mött!


Matchfakta: FC Sampierdarenese - Preben BoIS 2-2 (1-1)

1-1 Jakob Stolt

1-2 Victor Loebbert

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page