top of page

Rasmus Karlsson klar för Preben!

Det har rapporterats om tunga spelartapp för Preben de senaste veckorna men så kommer äntligen nyheten, årets första nyförvärv är i hamn. I samband med att laget gör sin första utomhusträning och förbereder sig för en ny försäsong så skriver Ludvikasonen Rasmus Karlsson på för klubben!


Hallå Rasmus, hur går tankarna efter att du äntligen kritat på för Preben?

Hej på er! Det har tagit mig ett tag innan jag velat krita på för någon klubb i området. Men när Preben hörde av sig och jag gjort ett par träningar kan jag bara beskriva känslorna med ett ord: Magiskt!


Du har redan hunnit med ett par inomhusträningar där du imponerade rejält på ledningen, vad tror du att du kan tillföra till laget?

Först och främst får jag tacka för de smickrande orden. Jag tror att min snabbhet, utmaningsförmåga och inlägg kan tillföra ett offensivt hot i första hand. Mina tidigare tränare har beskrivit mig som Nordeuropas sämsta försvarsspelare, så där kommer jag inte tillföra mycket dessvärre.


Du är säsongens första nyförvärv, har du hunnit få en bild av dina nya lagkamrater?

Det måste jag ändå säga. Jag känner ju André (Glenn, Jesus, AMP) sedan innan. Men det är idel goa gubbar jag träffat på hittills. Känslan är att många är glada i alkoholen, vilket jag såklart uppskattar!


Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

Moderklubben är Östansbo IS och efter det bar det av till Borlänge och IK Brage där jag lirade ett antal år. Er hittade jag via André som har tjatat i flera år.


Du känner alltså lagets andre dalmas André sedan tidigare, hur ser du på att få spela ihop med honom igen?

Det kommer bli en sann ära! Eller ja, när han inte är skadad eller är avstängs såklart. Vi kompuerade ihop i många år, så vi hittar varandra med ögonbindlar skulle jag säga.


Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

Styrkorna sitter i offensiven med min snabbhet. Svagheterna sitter i defensiven och att jag inte är lika stor och stark som resten av grabbarna.


Berätta lite om din bakgrund och hur du tog dig till huvudstaden?

Är ju från Ludvika från början och tog mig hit via mitt yrke som journalist! Är ju självklart en Don Juan så mycket för kärlekens skull också.


Ge oss en inblick i Rasmus liv, vad gör du om dagarna när du inte sparkar boll?

Det är mycket jobb på Aftonbladet. Kan även hända att det blir en och annan blöt utekväll också. Gillar att spela CoD och kika fotboll!


Yrket är journalist alltså. Kan du garantera tystnadsplikt eller behöver övriga spelare i truppen vara oroliga för att dyka upp dyka upp i tidningen efter en blöt utekväll?

Inga kommentarer.


Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

En jävel på att dricka redbull med jägermeister!


Berätta om dina klubbsympatier i fotbollsvärlden, vilka lag ligger dig närmst om hjärtat?

Med tanke på yrket kommer jag inte dela med mig av detta. Nejdå, det är Stockholms stolthet Djurgården som ligger närmast hjärtat. Det finaste Sverige har. I Storbritannien är det Chelsea som gäller!


Du har p.g.a din ringa ålder missat en del goa danska landslag genom åren, har du trots det ett danskt favoritlandslag och någon/några spelare du gillar extra mycket?


Så är det ju… Så därför måste jag nästan säga deras goa gäng EM 2004 i Portugal där spelare som Gravsensen, Tomasson och Rommedahl fanns med. Men en riktig favorit är Soren Larsen!


Har du hunnit bekanta dig något med årets motståndare och vad tror du om lagets chanser i serien?

Spelar ingen roll vilka som står på andra sidan. Ge mig vad som helst! Vi kommer vara med och slåss om topp-placeringarna, inget snack!


Vad har du för målsättningar för säsongen?

Topp-placering, slå mig in i laget och ta en startplats samt oräkneliga utekvällar!


5 snabba!

H.C Andersen eller Selma Lagerlöf?

Sorry Danmark, här kniper Selma platsen.

Olsen brothers eller Triple & Touch?

Olsen Brothers alla dagar.

Kebab eller pølse?

Ett jävla påfund med pølse… Kebab!

Under bron eller Bron?

Bron!

Dansk Fadøl eller Norrlands Guld?

Inget snack. Dansk Fadøl!
Redaktionen tackar Rasmus för en mycket trivsam stund och önskar stort lycka till under säsongen!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page