top of page

Så kom den - första trean blev mot Grödinge SK


Ordförande Karlsson anlände 20 min sent till Mälarhöjdens IP iklädd en linnekavaj, solglasögon och ett par otroliga mockaloafers, stämningen spred sig. Preben var på Mälarhöjden denna måndagskväll för att ta med sig tre poäng från planen OCH vinna stilkampen utanför. Efter att ha startat säsongen trögt fanns det nu en dansk hunger och revanschlusta. 


Dansken kom till start med bra matchträning men både huvudcoach Loebbert och assisterande Hörnell lyste även denna match men sin frånvaro. Coach hade dock gjort jobbet och skickade med tydliga instruktioner till Karlsson för hur varje position skulle agera för dagen. Något Karlsson antog att alla redan gått igenom och fokuserade i stället på vikten av att agera som en enhet och ta löpningar för varandra. Han hade även identifierat att Grödinges anfallare var stark på huvudet och ett hot vid fasta, Von Heijne fick instruktioner om att punkta på varje situation. 


Stämningen i omklädningsrummet var taggad och dagens samtalsämne bestod av; Kamils spotify play list, Arons solkyssta torso, Blåvitts konstanta förfall (rip). Ole hittade ett plåster i sin högerstrumpa som äcklade det gamla gardet, nya tider i Preben muttrades från Karlsson i en tyst protest mot vad han bevittnat under samlingen. 

Laget som mönstrades var enligt följande. 

Nutte

Von Heijne - Widén - Fille - Godén

Patrik - Ekman

Aron - Ali - Ole(C)

Samuel


Bänk: Lindén, Liam, Kamil


Avspark och matchen var i gång i en fantastisk vårkväll. Preben öppnade piggt med ett högt tempo men trots detta var det Grödinge som rann igenom för dagens första målchans, en parad av Nutte senare var den avväpnad. Preben skulle nu få ett rejält övertag där spelet flöt och chanserna duggade tätt. 


Ole, Samuel, Patrik och Ali hade alla chanser att sätta dit 1-0 och Preben sköljde över Grödinges backlinje genom anfall från alla håll och kanter. Många fina kombinationer senare så spelade Ali en fin boll genom mitten till Patrik som säkert satte 1-0 till dansken. 


Matchen fortlöpte och Preben hade fortsatt tydligt grepp om spelet, en hög press gjorde att Grödinge gjorde några försök att slå långbollar och anfalla på vänsterkanten men utan något vidare resultat. De få gånger Grödinge gav sig på ett anfall på högerkanten visade Von Heijne med all önskvärd tydlighet, där är stängt. En gigant för dagen på högerbacken.


Halvtid blåstes och ett mål kändes i underkant för Preben men man var fast beslutna om att göra jobbet i andra också. Vid inledningen av andra jobbar sig dock Grödinge in i matchen och dansken har svårt att etablera sitt spel igen. 


Dagens första byta skulle komma i 50e när Fille utgår med en smärtande rygg. Ekman ner på MB och Lindén in på det centrala mittfältet.  Trots sin aning mer defensiva position så skulle Ekman ut på en otrolig soloräd i matchminut 57e. Preben etablerar spel på högerkanten och Ekman kommer som understöd och får också bollen. Trots flertalet möjligheter att slå den vidare till båda Aron och Von Heijne väljer Ekman att behålla den själv, trycka sig förbi fem Grödingespelare i en sanslös soloräd och ta sikt mot hörnflaggan. Väl där slår han en väl avvägd boll som Ole behärskat kan nicka in, 2-0.


Nu tog Preben tag i taktpinnen igen. Ole och Patrik utgick för Kamil och Liam. Samuel som redan sprungit upp mot 2 mil för dagen kom fri några gånger men skärpan saknades fram till minut 74’ då han återigen gick förbi sin back i djupet för att rulla bollen bredvid målvakten. Liam identifierade en eventuell risk att bollen ej skulle passera mållinjen och stötte, med sin första touch för dagen, in 3-0 till dansken. Samuel får vänta med debutbaljan. 


Resterande 15 minuter var det böljande spel och det ryktades från bänken att linjedomaren som vinkat upp mot 40 offside hade krampkänningar i armen. Matchen blåses av och Preben får väl godkänt på sin insats med många bra prestationer för dagen. 


Framåt Dansken! 

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page