top of page

Segertåget rullar vidare!


Startelva, från höger till vänster:

Jacob "Wimnells brossa" Wimnell

Fahlman - Khelil - Axel - Steffen

Nordzell - Gustav - Ole (c) - Miguel - Stolt (fd Stuvsta-spelare)

Skullman


Bänken: Amir och Tobbe


------


Klockan var 13.30 och vi befann oss på ett blåsigt men soldränkt Enskede IP. Vi kom med två sköna segrar i bagaget mot Kongo United och Danderyd SK och hoppades en tredje vinst i följden.


Preben inledde matchen relativt passivt och lät Stuvsta föra mycket boll dock utan att dem kom till några farliga lägen då vi var väldigt tighta i försvarsspelet. Stuvstas spelidé var känd sedan tidigare och idag var inget undantag. Man rullade boll fint i backlinjen ett par varv innan långbollen slungades upp från antingen kaptenen "Faffa", som gärna sjönk ner djupt och fördelade boll, eller Jonas Strandberg (f.ö son till tränare Kenneth Strandberg). Men genom Prebens organiserade försvarsspel och fina presspel hotade aldrig Stuvsta på allvar. Vi lyckas stundtals bryta bollen långt upp i banan för att kontra men utan att skapa några riktigt farliga lägen.


Lite titt som tätt lyckas vi skapa fina kombinationer genom innermittfältets eleganta fötter där det fanns stora ytor där man sedan hittar ut på kanterna för för att sedan lyfta in bollen i boxen. Men genom den starka motvind vi sprang i under första halvlek och kanske lite ofokus hade vi svårt att skapa något på den sista tredjedelen.


I mitten av första halvlek blir Stolt frispelad efter en elegant löpning och framspelning men just som han ska skjuta får han en knuff i ryggen och faller, solklar straff. Men domaren väljer att inte blåsa. Ett beslut både Stolt och kapten Ole låter domaren få höra.


Dansken gör en välspelad första halvlek där man hamnar rätt i positioner, försvarsspel och presspel genom framförallt Skullman och Miguel som trycker på bra. Men första halvlek slutar 0-0.


Andra halvlek är igång och det dröjer inte länge innan vi till slut får hål på Kenneths mannar i dem svart-gröna ränderna. Axel pressar högt och bryter boll och gör en helt osannolik räd genom Stuvstas försvar och efter att ha rundat 3 spelare hittar han sig ut på högerkanten och vispar in ett inlägg (med högerfoten!) som glider mellan Stuvsta-keeperns händer och där är Amir snabbt framme och hugger. 1-0 Preben. En otrolig prestation av Axel som Amir får kröna med sitt första mål för säsongen, men inte sitt sista.


Vi fortsätter trycka på för mer och inte långt därefter står det 2-0. Även denna gång är målet signerat Amir. Och som om det inte vore nog gör vi även 3-0 kort därefter, denna gången är det Skullman som är framme med ett avslut som räddas och studsar ut på nytt men som skickas tillbaka upp genom ett volleyskott i krysset liggandes i luften. Vackert nummer.


Nu ska matchen bara spelas av men vi vi slappnar av lite väl mycket och släpper in Stuvsta i matchen igen. Ett elegant solonummer från vänsterkanten och det står 3-1 och kort därpå står det 3-2 i protokollet när vi inte alls är organiserade i några sekunder och då är Stuvsta snabba att ta vara på den chansen som dyker upp.


Vi lyckas dock hålla undan och skapar lite lägen i slutet av match. Steffen har bland annat ett skott i insida stolpe och Amir är farligt nära ett hattrick. Men tillslut blåser domaren av matchen och vi kan konstatera att det är den tredje raka i följd och att det är vind i de rödvita-seglen.


På det stora hela gör gubbarna i Preben en fin insats där vi ligger rätt i våra positioner och inte stressar fram allt för mycket, även om vi kan bli ännu bättre på att visa tålamod. Vi tackar Stuvsta för en god match och önskar er lycka till i årets upplaga av Div 5 södra.


Nästa träningsmatch är redan imorgon mot Div 7 laget Oranje, vi gör oss redo för den sammandrabbningen där hela truppen byts ut förutom kapten Ole som dubblerar. Om det är så att han själv tagit ut trupperna inför matcherna lämnar vi osagt men det är något han själv väljer att dementera.


Framåt Dansken!

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page