top of page

Fjärde raka segern!

Under gårdagskvällen åkte Dansken ut till Vårberg för att ta sig an sin årliga batalj mot Oranje. Ett lag vi är väl bekanta med vid det här laget. Främst också för att flera spelare i Preben representerar just Oranje i Futsal.


Preben ställde upp med en högintressant startelva där bl.a. Kim Karlsson gjorde debut hos de rödvita.

Sebbe

Loebbert, Ole, Grändås, Svensson

Peter Lindström

Sandhoff, Leinar, Brolev, Karlsson

Uller


Bänk: Helk, Jörgensen, Andre, Miguel


Matchen inleddes i ett högt tempo i vårdunklet ute i Vårberg. Planen kändes väldigt hård och lamporna kändes daterade. Båda lagen ville rulla där Preben jobbade med tålamod i uppspelsfasen och Oranje gärna drev upp så fort man fick bollen.


Preben märkte ganska snabbt att Oranje ville tajta till ytorna i mitten och spelade med ett högt stående försvar. Firma Grändås och Leinar såg detta och skickade pastejer ut mot Kim Karlsson som vid flera gånger ryckte ifrån sin försvarare och avlossade bössan. Ibland över, ibland räddning från målvakten.


Oranje gjorde det bra och gjorde det svårt för Preben att etablera ett spel i sista tredjedelen. Underlaget och kylan gjorde det svårt för båda lagen men de tekniska spelarna i Oranje var ändå de som klarade det bäst.


Första halvlek slutade mållöst där ändå Preben haft de hetare chanserna där bl.a. Niels kommit fri och lobbat målvakten, men där bollen studsat över ribban.


I halvtid pratade man om att inte kladda så mycket på boll och hitta tillbaka till sitt enklare spel med färre touch och snabbare rörelser ut ur ytorna. Något man började praktisera och få utdelning av i andra halvlek. Dessvärre utgick båda ytterbackarna i Loebbert och Svensson i början på första med skador där Helk och Jörgensen ersatte.


I andra halvlek mattades Oranje av en del och Preben börjande nu etablera sitt spel högre upp i planen. Det skulle heller inte dröja innan det förlösande 1-0-målet kom av Tobias Uller. Inte långt där efter satte han en boll i insida stolpe.


Repliken skulle dock inte låtas vänta på sig. Efter ett missförstånd mellan Ole och Sebbe lyckades en anfallare komma emellan och pilla in kvitteringen. Men Preben tog genast tag om taktpinnen och några minuter senare stod hade den förre Oranje-spelaren Niels Brolev skickat in en missil i bortre stolpen, 2-1.


Men ett vilt krigande Oranje som för dagen gjorde en mycket imponerande insats för att ligga i Division 7 ville inte ge upp. 2-2 tillkom efter att en straff hittats och motståndaren gjorde inget misstag.


Men Preben skulle vara det starkare laget och när det återstod ca 10 minuter kvar la man i en växel till och forcerade mot motståndarnas mål. Nyförvärvet Martin Leinar fick bollen utanför straffområdet och kopierade mer eller mindre Niels mål och skickade in den stenhårt i bortre stolproten.


Mot slutet var det trötta och iskalla ben där Miettinen drivit upp bollen längs kanten, hittade in till Niels som hade väggspelsträning med Uller och prickade sedan insida stolpe. Men helt friställd i mitten stod ett annat nyförvärv, dansken Jakob Sandhoff och kunde enkelt stöta in 4-2.


Matchen var vunnen och domaren blåste sedan av matchen. Preben tog sin fjärde raka seger, trots att skönspelet utelämnades. Det var med en krampaktig match där man inte fick ut särskilt mycket spelmässigt, men man avgick ändå med segern vilket vittnar om karaktär i årets trupp.


Stort tack till Oranje för en mycket väl genomförd match. Med ett sådant spel bör man utan några som helst bekymmer ta steget upp i division 6 i år.


På måndag nästa vecka åker dansken ut till Ösmo och gör sin sista träningsmatch innan seriepremiären. Det är nära nu.

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page