top of page

Sent avgörande i seriefinalenHöstsäsongens andra match och en halvtidig seriefinal hemma på Åsen mot Dardania stod på menyn för Dansken. De rödvita kom från en smakstart borta mot Rönninge där segersiffrorna landade på 4-0 och en stor optimism fanns i truppen. Det var också i stort sett samma trupp som skulle spela bortsett ett målvaktsbyte och några avstängda spelare som ersattes med bl.a den nyss hemkommen semesterfiraren Ole.


Uppsnacket inför match handlade framförallt om vilja, passion och att jobba stenhårt för laget precis som förra matchen, spelet kommer lösa sig så länge vi jobbar för varandra och skapar ytor. Det pratades även om stort fokus på fasta situationer, såväl defensiva som offensiva då förra matchen mot Dardania slutade med två(!) insläppta mål på kontring efter offensiva hörnor.

Coach Loebbert ställde upp följande elva:

Juhl

Ole-Ola-Anton-Godén

Lindén-Svensson-Ekman

Aron-Gibba-Niels


Bänk: Casper, Reza, AMP


Matchen rullades igång och Preben tog tag i bollen från start och rullade upp med anfall på båda kanter blandat med längre bollar bakom Dardanias backlinje. Det blev dock en del inte helt ofarliga kontringar som den rödvita backlinjen tillsammans med Juhl lyckades lösa. Det saknades dock tydliga målchanser från båda lagen och det var bortalaget som skulle ta ledningen efter en halvtimmes spel. Preben har haft problem på fasta situationer och det var något Dardania tog vara på, fina inläggsfötter kombinerat med duktiga boxspelare var deras nyckel när en frispark från högerkanten hittade in på första stolpen där en spelare snyggt och stenhårt skarvade in 0-1.


Sur smak i munnen men Preben lät sig inte slås ned. Några minuters darr följdes upp av att ta tag i taktpinnen igen. Och även om bortalaget höll något högre tempo efter deras ledningsmål så skulle kvitteringen inte dröja mer än några minuter. Efter en hörna från Preben fastande bollen uppe på högerkanten där Gibba håller boll och en framrusande Dardaniaspelare på ett sorgligt sett försöker gå in i närkamp och ta bollen, men Gibba med en lätt axel skickar honom i backen innan han släpper vidare till Aron som med ett klockrent inlägg hittar Niels, som löpt sig helt fri i boxen och med pannan kan sätta bollen helt otagbart till 1-1.

Avvaktande spel följer men Preben får en sista chans till ledning precis innan halvtid där Ekman och Aron testar en ny frisparksvariant där Ekman får drömläge men lägger bollen över.

Halvtid och 1-1.


Preben börjar sedan bra direkt i andra halvlek och det ska ge ledningen omgående. Ett anfall på högerkanten där Aron tråcklar sig fram leder till ett inspel där bollen retfullt går förbi målvakt och försvarare där Gibba, efter en korslöpning från skolboken lurat sin försvarare, dyker upp och enkelt kan trycka dit 2-1.

Kort därefter går Svensson ut för AMP som tar plats till höger i anfallet med Aron går ner centralt. En svajigare period för Dansken inleds där Dardania, som även dom genomför byten, äter sig in i matchen. Det nämndes tidigare att Preben har problem på fasta och Dardania var bra på att utnyttja detta. Något som skulle upprepa sig när en nyinbytt Dardaniaspelare med en fin vänsterfot ska slå en inåtskruvad hörna som istället för att nå sina spelare går direkt in i mål i bortre krysset och matchen är kvitterad, 2-2.


Därefter byter Reza av Gibba och Casper går in för Ole med ca 15-20 min kvar av matchen.

Här går Dardania starkt och det hade inte varit orättvist med ett ledningsmål för bortalaget. Det har även börjat smälla rejält där ostskivor delas ut till båda lagen. Preben sticker dock upp där Casper kommit in med pigga ben och hittar ofta fram ute till höger. Med ca 10 minuter kvar av matchen kommer han igenom och hittar ett inspel där AMP är nån decimeter från att stöta in ett avgörande mål. Frustrerande och med bara dryga fem minuter kvar av matchen är känslan att seriefinalen ska sluta oavgjort. Men Casper och AMP ska lösa en chans till.


Casper har boll vid mittplan på högerkanten och slår en långboll där AMP hamnar i löpduell med en mittback som han förlorar, här har dock Dardanias målvakt av oklar anledning bestämt sig för att kliva ut och rensa. En kommunikationsmiss uppstår mellan back och spelare där ingen tar bollen, som rullar förbi alla i försvaret. AMP får öppet mål och några nervösa sekunder dyker upp. En studsande boll som ska slås in med fel fot och det hade mycket väl kunnat sluta i en snedträff och boll i gaveln men placeringen smiter retfullt över en försvarares ben och precis innanför stolpen. 3-2 på resultattavlan och TV-pucksfirande nere vid hörnflaggan för att dra ut på tiden! Preben jobbar stenhårt för att freda sig sista minuterna innan domaren sätter pipan i munnen och blåser av matchen. Stora glädjescener på planen och i omklädningsrummet, om det ändå vore fredag så laget kunnat unna sig en rejäl kväll på Lemon!


Men nu omladdning för en ny match just på fredag där Svensk-Palestina står för motståndet borta.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page