top of page

Stabil insats gav tredje raka segern för Preben!En stark trupp hade tagit sig ut till Vårbergs IP under fredagkvällen för att ta sig an Croatia, ett lag Preben stötte på under föregående säsongens cupspel. Där man också vann med 2-1. Efter måndagens urladdning med 4-0 hemma på Åsen fanns förhoppningar om att bygga vidare på den och klättra i tabellen.


Laget formerades enligt 4-3-3 och pressen skulle alltjämt sättas högt för att störa deras mittbackar i uppspel.


Nutte

Godén - Ola - Anton - Sebbe

Lindén

Hörnell - Niels

Ole - Kevin - Aron


Bänk: Kamil, Casper, AMP, Axel


Man anade att det skulle finnas ytor bakom deras fysiska men aningen långsamma backlinje.

Matchen blåstes igång och Preben slår långt och klev högt första fem minuterna enligt plan. Trots prat om att hålla fokus från början så såg det ändå lite lojt och trött i inledningen. Men Preben fortsatte ändå med presspelet som gav frukt efter dryga tio minuter. Ole som redan testat skott en gång för att skjuta in sig fick bollen till sig och på volley tryckte han in den mot den bortre delen av målet, otagbart för målvakten och 1-0 till Preben.


Spelet som följde efter matchen var ganska svängigt. Det kändes som Preben hade kontroll utan att för den delen föra matchen ordentligt. Det skapades också några halvchanser där både Kevin, Aron och Sebbe hade kunnat bli målskyttar om dom haft marginalerna med sig. Även Ole fortsatte testa avslut i sin nya position högt uppe i banan.

Det skulle dock inte bli några mer mål innan domaren blåste av för halvtid.


Andra halvlek går igång och AMP ersatte Kevin medan Casper kom in som ytter istället för Sebbe och Ole fick finna sig i sin vanliga roll som ytterback.

Med nya fräscha ben pressade Preben återigen högt. Både Casper och AMP slet och fick med sig frispark högt upp i banan och det var den förstnämnde som ordnade det bästa läget. Casper klev förbi sin försvarare innan han blev fällde precis utanför straffområdet, drömläge.

Fram kliver Lindén med sällan skådat självförtroende. Grabbarna på bänken hade minuterna innan slagit vad om att just Lindén skulle sätta en frispark idag. Aron manar på att hugga på returen med AMP menar att det inte kommer bli någon retur av detta.

Och någon retur blev det inte, Lindén skickar bollen över muren och upp i vänster kryss, 2-0 och lite lugn och ro för Preben.


Sedan följer en 30 minuter lång jakt på reducering och kvittering från Croatia där de förvisso tog sig fram till mål men aldrig riktigt skapade några chanser.

Preben fortsatte slita hårt och skickade in nya friska ben i Axel och Kamil. Även denna halvlek kunde Preben ha gjort fler mål, denna gång om Casper, Hörnell och AMP haft marginalerna med sig.


Men det skulle inte bli några mer mål på fredagskvällen. Utan när domaren blåste av för fulltid kunde Preben konstatera att man numera har tre raka segrar och Nutte kan stoltsera med två raka nollor.

Ett segerrusigt lag for sedan ut på lokal för att fira in poängen!


Nu spelledig vecka innan Preben tar sig an Kransen nästkommande måndag.

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page