top of page

Svängig match gav oavgjort

Det blev en match med mycket kamp och anfall fram och tillbaka när Kransen gästade Hägerstensåsens BP. Preben som just nu är extremt skadebenäget och fick bortfall på speldagen fick till slut ihop en trupp. En trupp som kämpade vilt för att ro tre poäng i hamn åt Dansken. Matchen slutade dock 4-4 efter två svängiga halvlekar.

- Vi släpper in alldeles för billiga mål just nu. Vår motståndare behöver knappt försöka och sen rasslar det i nätet. Vi har många spelare på ovana positioner och lider så klart av att många spelare är skadade. Men vi släpper till alldeles för billigt, säger Martin Karlsson.


Det var en skadeskjuten trupp som gjorde sig redo till matchstart och det hela blev inte bättre av att vi på matchdagen fått reda på att Kapten Ole var avstängd efter sitt sjätte(!) gula, samt att Kim Karlsson insjuknat i feber, samt den notoriske målskytten Tobias Uller skadat sig på uppvärmningen. Och då är det endast toppen på isberget.


Men Preben mobiliserade en stabil startelva men tillräckligt kunnande att slå Kransen - om så även att vi hade spelare på ovana positioner.


Matchen började dock böljande där Preben försökte vara spelförande och just som övertaget skett där ute så kommer kalldusch nummer ett. Ett mönster man sett i samtliga matcher under höstspelet. Preben tar avspark och två minuter senare står det 0-2 efter nästa kontring och slarv. En rejäl uppförsbacke för ett frustrerat Preben där Kransen bjudits på två målchanser och slängt in båda.


Men Preben kändes starkare i det offensiva spelet och gick direkt till motattack och det skulle till slut skörda frukt där Johan Wahlströms känsliga höger hittar in till en fristående Amir som nickar bollen mot mål, retur uppstod och Reza var snabbt framme och skickade upp bollen i nättaket. 1-2 och Preben kändes på gång. Men sen blev allt som vanligt.


Kransen kontrade och vaskade fram en hörna och på efterföljande retur och lite kalabalik i straffområdet där Dansken tittar boll så står en fristående Kransenspelare och kan enkelt cementera in 1-3 till gästerna. Matchen böljade fram och tillbaka och det var tydligt att man försökte hitta in i luckorna mellan Prebens försvar och mittfält när man inte gick på kontring. Backlinjen i Preben lämnades oftast ensam mot vilt springande gäster.


Men Preben fortsatte att försöka forcera och även om man lämnade defensiven aningen fri så förde man spelet på offensiv planhalva, om än något stressat emellanåt. Dock klev planens gigant fram i Henrik Lindén och skickade in en fantastisk frispark från 25 meter helt otagbar för målvakten. Preben började åter igen närma sig och man gick till halvtid.


I halvtid pratade man om att ha mer tålamod, jobba med spelvändningar oftare och för guds skull, täpp igen hålet mellan försvar och mittfält. Kransen ville pressa högt och Dansken behövde komma ner tidigare på kanterna för hitta trianglarna.


Andra halvlek började som en jämn historia där båda lagen skapade chanser. Kransen hade läge att utöka sin ledning och Preben genom ett Wimnell-friläge kvittera. Även Amir hittade farligheter men bollen letade sig upp mot stängslet bakom målet.


Det skulle dröja fram till den 76:e minuten när matchens andra häxpipa skulle introduceras. Kransens 2-0-mål var mycket vackert där ett skott avlossades från ca 30 meter i en stenhård vrist, helt otagbart för Nutte - men frågan är inte om Jakob Stolts kanon från 35 meter på volley var mycket vackrare utfört, både i teknik och precision. Efter en hörna letar en rensning ut och Stolt klipper på ett tillslag och bågen blev vacker och hård, samt otagbart för målvakten.


Preben kändes nu på gång. Målvakten(!) Sebastian Runesson byttes in som anfallare och helt plötsligt började man låsa fast spelet på offensiv planhalva och detta efter att en Kransenspelare också tagit sitt andra gula kort precis innan Prebens 3-3-mål. Kransen krampade och hade svårt att hitta kontringar och bollen kom oftast tillbaka till sin planhalva.


När det återstod mindre än tio minuter kvar av matchen - Preben trycker på för ett ledningsmål - så dyker han upp. Tobias Wimnell möter upp ett perfekt inlägg från Johan Wahlström med pannan och sätter ledningsmålet. Preben hade vänt på steken och var dessutom en man mer på banan. 4-3 och vändningen fullbordad och rättvis.


Men. Våra motståndare behöver endast en chans på sig att göra mål på Preben just nu. När minuterna tuggade upp mot full tid tar Preben en extremt onödig frispark en bit utanför eget straffområde. På efterföljande inspel så möter en Kransenspelare upp bollen på skallen och sätter dit det oavgjorda resultat som sedan skulle skrivas in som slutresultat.


Preben skulle dock få en sista chans på stopptid. Sebbe fick bollen rättvänd i straffområdet och drog en passning förbi två försvarare och målvakten mot bortre stolpen där Johan Wahlström stod naken - men en Kransenback kastar sig febrilt och styr bollen till en hörna i absolut sista sekund. Matchen slutade oavgjort och det var två besvikna lag efter matchen som tackade varandra.


- Vad ska man säga? Vi bjuder på så billiga mål just nu och vi får kämpa så hårt för att själva sätta dit den. Kransen är ett lag som Preben ska slå och så enkelt är det. Vi har för många spelare som varit bofasta i startelvan under säsongen borta just nu. Men de som kommer in sliter med hela hjärtat och det märks att vi är väldigt osynkade där ute. Men jag är ändå stolt över grabbarna som aldrig ger upp under matchen, trots krämpor och småskador. Nu är vi i en sits där vi måste börja skörda trepoängare dem sista matcherna och att alla plåstrar om sina sår ordentligt. Vi kommer igen, avslutar Martin Karlsson.


Matchfakta: Preben BoIS - Kransen United 4-4 (2-3)


1-2 Reza Jafari (Amir Khavari)

2-3 Henrik Lindén (Frispark direkt i mål) 3-3 Jakob Stolt

4-3 Tobias Wimnell (Lindén)Årets mål har nog Jakob Stolt redan gjort

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page