top of page

Topptränat Preben vann mot Rönninge/Salem


Äntligen var det dags att starta andra delen av säsongen mot tufft motstånd i form av Rönnige/Salmen Fotboll. Vi möttes i sista matchen innan sommaruppehållet där Rönninge/Salem tog hem matchen med en 3–1-vinst.


Preben hade en stark trupp med sig söderut, många utvilade och solbrända ansikten samlades på Gullmars redo för resan ner. I omklädningsrummet så var stämningen god, mycket fokus på att förbättra förra matchen och hänga på toppen i tabellen.


Preben ställde upp med följande lag:

Nutte Kamil - Godén - Anton - Ödquist

Hörnell - Svensson - Ekman

Aron - Gibba - Niels

Matchen sparkades i gång i 30 graders värme, men det stoppade inte Preben från att ett skiftande bollspel från vänster till höger och tillbaks. För det mesta så gick anfallen snabbt via högra kanten (dvs där skuggan var). Prebens Pirlo Hörnell skapade fina ytor och anfallarna sökte sig gång på gång bakom motståndarens försvar.


Utdelning kom också form av ett inkast från Kamil som studsade till Gibba, till Aron och sedan till Hörnell. Hörnell slog till bollen från hörnet av straffområdet och skruvar in bollen i vänstra krysset likt Tielemans mål mot Manchester, för de som minns det. 1–0 till Preben.


Preben tryckte på och fortsatte hålla tempo och motståndaren hade svårt att komma in i press. Samtidigt så var Prebens mittfält taktiska och värderade de passningar som slogs in bakom försvaret i Rönninge/Salem, men det var inte mittfältet som skulle se till att assistera till andra målet för dagen. Nej, det började längst bak från målvakten Nutte som med en passning (läs rensning) nådde bakom hemmalagets försvar där en löppande Aron påpassligt dök upp och avslutade behärskat i mål. 2–0 Preben.


Strax därefter blåste domaren till slut av för en välbehövlig vattenpaus som väckte liv i de trötta och värmeslagna minerna i båda lagen. Kort därefter fortsatte Preben på samma inslagna väg, med hög intensitet och tempo i anfallen fortsatte man med djupa bollar bakom motståndarens försvar som skulle visa sig vara fortsatt svårhanterliga för hemmalaget. Så svårhanterligt att någonstans i matchminut 30-35 så använder en hemmaspelare ”Guds hand” för att stoppa dansken från ett friläge. Tacka Gud för en sekulariserad domare som inte går på miraklet och väljer att frilägesutvisa spelaren. STOR uppförsbacke för hemmalaget.


Hörnell får, återigen på skuggsidan, bollen till höger i Prebens anfallsriktning och lägger en djup boll på Gibba som tar löpningen, samtidigt gasar Aron och Niels i straffområdet. Med ett pass snett inåt bakåt så kommer Aron först till boll och slår klipper till med ett skott som målvakten parerar. Olyckligt för målvakten som lämnar retur och påpassligt av Aron att fullfölja situationen så kan Aron sätta 3–0 till Preben innan första halvlekens slut.


Preben börjar andra halva starkt med samma tempo. Backlinjen blir testade några gånger när Rönninge bryter igenom mittfältet, men med snabbt erövringsspel så återtar Preben bollen. Prebens höga bollinnehav skulle till slut leda till en till kontring där backlinjen och mittfältet snabbt för upp bollen till Niels. Som i första anblick ser ut att ha bestämt sig för att börja dribbla, men med sin danska list vänder han sig snabbt mot mål och drar i väg ett skott som kryper in vid närmsta stolpen.


Vad gjorde målvakten Nutte den här matchen då, förutom att rensa till sig en assist? Jo, de sista tio minuterna så får Rönninge/Salem sin första chans att på riktigt bryta nollan. Anfallaren kommer på tu man hand med Nutte och försöker skruva in bollen i Nuttes högra hörn. Nutte, som för dagen både är snabb som en kobra och vig som en yogalärare lyckas parera friläget med antingen sin stortå eller de legendariska hockeybenskydden som han så ofta brukar få fina kommentarer och ryggdunkar för… VAR på det friläget kan diskuteras.


Domaren blåser kort därefter av matchen och slutresultatet blir 4–0 till Preben som hakar på Dardania i toppen av tabellen.


Forza Preben!

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page