top of page

Tung förlust mot Marieberg

Preben BoIS föll tung mot serieledaren Marieberg på Stadshagen i måndags. Slutsiffrorna skrev till 4-0 när den duktige rättsskiparen blåst för 90 minuter spelade. - Vi kom helt fel in i matchen och släpper ett tidigt mål, sen tar Marieberg helt över i första halvlek. Vi såg inte ut som ett lag där ute och fick oss en lektion av hemmalaget, säger Martin Karlsson.


Man kom till spel med en väldigt bra trupp och endast några få avbräck. Men redan efter lite mer än en handfull spelade minuter så fick den för dagen briljante Jacob Wimnell vittja nätet bakom sig.


Marieberg var bättre på alla positioner och hittade snabbt ner med bollar bakom ett högt stående Prebenförsvar som fick jobba i motvind. När man sedan korrigerade detta så ökade man ytorna på mittfältet där man tillät Marieberg rulla boll i stället. Första halvlek var en av de sämre sett ur Prebenperspektiv den här säsongen. Dock ska det inte förringas att serieledarna var väldigt bra. Väldigt bra. Man hade en rörlighet och ett tålamod och när läget kom så satte man sin sett ur Division 5-ögon alldeles för bra anfallare i jobb.


Preben började jobba sig in i matchen och lyckades balansera bollinnehavet. Men då kom nästa kalldusch. En vacker upprullning av Marieberg och 2-0. Preben började nu trycka upp pressen fram till halvtid och lyckades på så sätt skapa en del hörnor och skott utifrån som antingen täcktes eller gick över.


I halvtid var det ett frustrerat Preben som kände att man var i underläge i varje yta på planen. Och man var frustrerad för att man tillät deras backar slå lyror över Preben mot den snabba trion där uppe.


Preben försökte forcera

I andra halvlek tryckte man upp laget och störde Marieberg redan utanför straffområdet och det gav frukt. Helt plötsligt så låg man på och tryckte ner hemmalaget ordentligt - som nu lagt sig lite mer på försvar för att inte tappa sin ledning.


Man lyckades dock inte komma till de här riktigt heta målchanserna i Preben, även om det var lite kalabalik i offensivt straffområdet några gånger. Med lite flyt så hade man fått in en reducering, men lädret ville inte in. Preben var det bollförande laget i nästan 20 minuter i andra halvlek och fortsatte att trycka upp spelare i pressen och Marieberg fick slå långt i panik. Något som så klart gjorde att yta fanns framför Prebens backlinje.


Lädret ville inte in och i stället kontrar Marieberg in 3-0 och slaget var förlorat. Ett sargat Preben och mycket besviket tappade även in ytterligare en onödig boll i matchens slutskede.


- Vi möter ett klart bättre lag idag. Bästa i serien utan tvekan. Vi lyfter på hatten till Marieberg som är ett väldigt kompakt lag med tydlig spelidé. Vi gör inte vår bästa insats alls och kan inte bjuda upp till den fight vi hade hoppats på. Men vi kommer igen, avslutar Martin Karlsson.Inte lika glatt efter 90 minuter spelade.


Matchfakta: Marieberg SK - Preben BoIS 4-0 (2-0)


Gula kort: Ole Jahren Andersson (Avstängd mot Bajen)


Prebenligan mot Marieberg


3 Danska skallar: Jacob Wimnell

2 Danska skallar: Peter Lindström

1 Dansk skalle: Axel Thålin

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page