top of page

Tung hemmapremiär för dansken

Det var ett taggad Preben som mötte upp till andra matchen i serien. Första matchen hade gett smakprov på Prebens potential denna säsongen, men då säsongsstarten för Preben har varit miserabel hoppas man på förbättringar i varje match. Förhoppningen var att men kunde leverera en bättre insats och även ta hem de tre poäng. På positiv-sidan var det även att Kapten Ole var tillbaka efter sin tredje välförtjänta utlandssemester detta året.


Preben började starkast och med ett - för dagen - högt press lyckades man skapa flera stora chanser de första 20 minuterna. Aron hade en lobb som gick över mål och Niels träffade stolpen efter ännu ett avslut från Aron.


Stockholm Södra lyckades inte hålla i bollen mera än ett par passningar och slutade oftast med att skjuta eller passa bollen ur plan.


Efter exakt 20 minuter lyckades dock Stockholm Södra med en kontring. Bollen sköts emot Stockholm Södra’s ytter Burak Bulduk som uppvisade en otrolig fart och lyckades springa hela vägen från mittplan till målet, där han kyligt la bollen i mål. En rejäl kalldusch för Prebens annars positiva start på matchen.


Målet ändrade matchbilden något, då Stockholm Södra nu kunde utnyttja sin bolltrygga spelare på mittplan såväl som i anfallet.

Preben tryckte dock fortfarande på för 1-1 målet.

Efter 39 minuter blev det dock tydligt att idag inte skulle bli Prebens dag. Stockholm Södra hade inte skapat något sen målet, men efter en tackling träffade bollen en Södra spelare då bollen flög i en vacker båga i mål, utan chans för dagens danska målvakt Juhl.

0-2 på Hägerstensåsen var resultatet vid halvlekspaus.


I pausen manade Loebbert till att behålla lugnet och fortsätta i samma spår. Från andra halvleks början fortsatte Preben pressa högt, samtidigt som Stockholm Södra kontrade med sin starka offensiv när möjligheten bjöd sig.

Möjligheten skulle bjuda sig för Stockholm Södra igen, denna gången på hörna. Ett kort gärna blev blockerat och på returen sköt en Stockholm Södra spelare så bollen på slutet hamnade på foten av en lagkamrat som lätt kunna styra bollen in i ett öppet mål. 3-0.

Detta skulle visa sig att vara för stor ledning för att Preben kunna komma tillbaka. Trots försök från avstånd från båda Kamil och Ekman, lyckades Preben bara med en enkelt reducering. En bra boll i djupled gjorde Aron fri med målvakten och här svek han ute och gjorde det till 1-3.


Detta blev också slutresultatet. Stockholm Södra car bättre på dagen med att utnyttja sina chanser och på division 5 nivå behövs detta. Preben tackar Stockholm södra och domaren för en välspelat match och ser fram emot de förhoppningvis första tre poängen idag, fredag.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page