top of page

Välkommen till de rödvita, Filip!Filip Samuelsson klar för Preben BoIS.

Telefonen gick varm och anbuden var många när Filip Samuelsson, 27, flyttade från Göteborg till Stockholm i vintras. Trots det var klubbvalet enkelt.

— Dansken var en perfekt match direkt och tugget om att vara lika bra i baren som på plan passar mig utmärkt just nu, säger Filip Samuelsson och ler brett.

27-åringen som bland annat har fem säsonger i division 2 med Stenungssunds IF i bagaget, var en het potatis för flertalet division 2-klubbar i huvudstaden inför den kommande säsongen. Samuelsson blev dessutom inbjuden till provspel med en divison 1-klubb i Västsverige, men alla anbud till trots så är det i den rödvit-randiga tröjan Samuelsson kommer spela den kommande säsongen.

— Jag flyttade till Stockholm för kärleken och hamnade i Preben genom Kamil Bochenski som jobbar tillsammans med min flickvän på Lilla Sportspegeln och SVT Sport. Redan på första träningen fick jag ett otroligt bra intryck av klubben och jag blev mycket bra mottagen av alla. Jag kände mig som en i gänget direkt och även om alla sprang runt i minusgrader med halsdukar upp till pannan, så möttes man av varma leenden, säger Samuelsson och fortsätter:

— Därför var dansken en perfekt match direkt och tugget om att vara lika bra i baren som på plan passar mig utmärkt just nu. Jag menar, man måste ju leverera både på och utanför plan.


Snabb och teknisk


I Samuelsson får dansken en snabb, orädd och teknisk lirare som kan husera överallt i backlinjen, men också i anfallet.

— Jag är ganska allround som spelare, men i grunden är jag en försvarare som älskar tacklingar och närkamper vilket jag tror Prebens supporterskara snabbt kommer att märka. Jag har exempelvis alltid beundrat Puyol för det hjärta han visade på plan och för att han alltid gav allt. Det är något jag försöker efterlikna.


27-åringen, som till vardags jobbar som lärare, ser fram emot den kommande säsongen där Preben BoIS spelar som nykomling i division 5 Södra efter fjolårets serieseger.


Se upp för dansken

— Jag tycker vi har väldigt mycket kvalité och vilja i truppen och det märks att det finns flera gubbar som lirat högt upp i divisionerna. Så fort domaren blåser igång matchen är det 100 procent på alla skallar, men efteråt är det väldigt avslappnat vilket jag gillar.


Trots att Preben är nykomling menar Samuelsson att motståndarna får se upp med den danska dynamiten.

— Jag och grabbarna kommer ge allt för att vi ska hålla nollan i alla matcher och gör vi det så har vi ju alla möjligheter att vinna serien. Jag hoppas helt enkelt få fira många vinster där grabbarna i laget får visa mig runt i jakten på Stockholms bästa vattenhål.

Preben inleder säsongen 2023 med bortamatch mot Skogås-Trångsund den 1 april 16:00.


Sex snabba:

Dansk dynamisk 4-3-3 eller 4-4-2 á la Janne A? 4-3-3! Kebab eller Pölse? KEBAB! Astrid Lindgren eller HC Andersen? ASTRID! Dansk Fadöl eller Absolut Vodka? DANSK FADÖL! Köpenhamn eller Stockholm? Stockholm!

Viggo Mortensen eller Joel Kinnaman? Kinnaman!
Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page