top of page

Delad poäng på Hägerstensåsen

På måndagskvällen skulle Loebberts orkester återigen bjuda upp till fest men ostämda instrument framför mål ledde till att Nationaldagsfirandet på Hägerstensåsen slutade i moll.

Som avslutning på en långhelg som gått i sommarens tecken drabbade dansken ihop med ett laddat Svensk-Palestinska i behov av poäng. Coach Loebbert hade som vanligt gjort en grundlig scouting och upplyste i försnacket att motståndarnas skrala poängskörd med största sannolikhet inte var helt i paritet med kvalitén och att de lett de flesta av sina matcher i årets serie fram till sista 10 minuterna. Elvan som mönstrades såg ut som nedan, från höger till vänster.

Raz

Kamil - Ola - Ekman - Svensson

Aron - Lindén - Hörnell

Casper - Ole - Kevin

Efter en uppvärmning som inte går till historien som den mest intensiva så tog Preben ändå visst tag om matchen när domaren blåste igång. Inget större övertag men ändå en känsla av att det var dansken som hade greppet och ett motståndarlag som hade svårt att etablera spel på offensiv planhalva. Svensk-Palestinska visade på mod med bollen i defensiven, trevligt men även riskabelt skulle det visa sig. Efter dryga kvarten lyckades Preben med sin höga press, flera hemmaspelare tryckte upp och jagade frenetiskt och via Ole så damp bollen ner framför Kevins fötter som smällde in bollen lågt och otagbart till 1-0.

Matchbilden fortsatte men Svensk-Palestinska stack upp med vissa halvlägen och skott utifrån. Men Preben hade grepp om matchen och med lite bättre skärpa så kunde ledningen ha utökats. Casper, Kamil och Ole lyckades kombinera sig fram till ett vasst läge men målvakten kom snabbt ut. Lite senare så hittade Hörnell fram med en passning på läppen men medtaget från Ole var svagt och målvakten lyckades avvärja även det här läget. Istället kom 1-1 med 30 sekunder kvar av halvleken, Svensk-Palestinska tog sig upp på sin vänsterkant och efter ett gäng studsar och vunna närkamper så tryckte de in kvitteringen från nära håll. Dusch: Kall.

I halvtid så var det optimistiskt och frustrerat på samma gång, känslan i laget var att det här skulle lösa sig och kanske var detta en anledning till det otillfredställande resultatet, känslan att det skulle lösa sig, att någon annan skulle ta tag i det. Början av andra halvlek påminde om den första med bollinnehav för hemmalaget och efter fem minuter hittade Hörnell fram med ytterligare en perfekt djupledspassning, den här gången blev mottagningen bättre och Ole lyckades placera bollen vid sidan av målvakten, 2-1 och känslan av att det här skulle lösa sig växte.

Men Svensk-Palestinska skulle visa sig vara en svårare nöt att knäcka och efter en rak boll i djupet från sidan så kom en anfallare fri i löpduell med Ekman, anfallaren lyckades få fram sin fot först och med en rapp tåfjutt satt bollen återigen i de danska maskorna. Efter 2-2 målet så böljade matchen friskt sista 20 minuterna. Aningen fler lägen för Preben men det kunde definitivt ha slutat med 0 poäng med lite mer oflyt. Framförallt lyckades Preben vaska fram farliga lägen på fina Lindén-hörnor men några fler mål blev det inte och det lilla extra rycket i toppen som de danska supportrarna önskat sig uteblev den här dagen.

Topp-match mot Dardania på fredag, näst sista matchen innan sommar-uppehållet och viktigt för Preben att studsa tillbaka efter två svagare insatser mot Camdja och Svensk-Palestinska.