top of page

En besvikelsens dag i AlbyInför lördagens drabbning mellan alltid välspelande Marockanska och Preben var humöret högt hos Preben BoIS. Ordförande Karlsson hade med CAPS uttryckt ”ALLA TILL ALBY” inför dagens match och detta satte självklart stämningen inför matchen. Det var lördag, fredagens resultat mellan KIF och Midsommarkransen hade blivit oavgjort så Preben stod med chansen att ta hem seriesegern om man lyckades ta tre poäng. Det skulle dock visa sig att bli exakt lika svårt som man trodde.


Preben samlades som alltid en dryg timma innan avspark för att ladda, prata och ha bra tid med uppvärmning och den obligatoriska stretch ala Teichmann.

Stämningen var på topp då en vinst skulle göra att de medbragte ölen skulle smaka ännu bättre än vanligt. Dessutom hade Hörnell innan matchen annonserat att det fanns möjlighet för att inta ölen hos honom efter matchen. Med andra ord, det var uppdukat för en fantastisk lördag.

Försnacket och uppvärmningen som vanligt med gott humör och det förväntades en bra prestation av Preben på dagen.


Preben började också bäst. Man lyckades helt stänga ned Marockanskas bollskickliga lag och skapade själv många chanser och Preben kunde lätt ha lett med ett par mål efter 30 minuter, utan att någon skulle känna orättvisa över det.

Preben kombinerade ett flertal gånger långt framme på plan och båda backar Ödquist och Ole kom fram till flera fina inlägg, höga och låga, men in ville bollen inte.


Första målet skulle dock inte visa sig att komma från snabbt kombinationsspel. Preben fick i 7e minuten hörna i höger sida och Lindén la hörnan med så mycket snö på att Olof från frost skulle blivit kär i bollen. Detta resulterade att Niels kunde sätta pannan på den, 1-0 Preben.

Preben gick till halvlek med känslan av att ha kontrollerat matchen, kanske borde ha gjort ett mål mera, men även att Marockanska var ett bra lag som man kom ha sina utmaningar med att kontrollera hela matchen.

Från andra halvleks början lyckades Marockanska ta mera initiativ och Preben hade inte övertaget i bollinnehav som man hade haft i första halvlek. Preben behövde springa mycket för att försöka stänga ned Marockanska vilket resulterade i att man inte lyckades sitta så nära i pressen som man hade pratat om innan matchen och i halvleken. Marockanska skapade inte mycket, men i minut 65 kom Marockanska över Prebens vänstersida och lyckades med ett snyggt inlägg till bakre stolpen där en Marockanska-spelare från en snäv vinkel satte målet till 1-1.


Efter 1-1 målet höjde matchen i intensitet och matchen ökade i hårda dueller, på och lite över gränsen. Både Preben och Marockanska hade sina chanser och båda lag appellerade i ett par fall för straff, men domarens vissla förblev tyst i båda fallen.

På slutet av matchen tryckte Preben på ännu mera och detta resulterade i flera stora chanser, man på en vanlig hade gjort mål på.

Tyvärr hade Preben inte turen eller skickligheten i dagens match till att ta hem tre poäng. En intensiv och underhållande match slutade 1-1.

Kvällen fortsatte trots detta hos Hörnell och det ryktas om en rejält blöt kväll som i vanlig ordning slutade på Lemon Bar. Vad som skedde där? Locket har legat på från samtliga inblandade.


Näst på tur står KIF Söderort i en ren seriefinal måndag 3 oktober. Och precis som nu så kommer president Karlsson skandera: "ALLA TILL ÅSEN!"

Senaste inlägg

Visa alla

Tung seriepremiär för Dansken!

Det var ett taggat Preben som rullade in på Enskede IP under fredagskvällen där säsongens första match snart skulle spelas. Alla var överens om att inställningen, som tidigare varit konsekvent tveksam

Commentaires


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page