top of page

En slitvarg som funnits med på det centrala mittfältet hela säsongen, välkommen Johan Ekman!Hallå! En något försenad intervju med dig men hur går tankarna nu när säsongen närmar sig sitt slut?

Tjena! Säsongen blev väldigt lyckad, framför allt sedan sommaruppehållet. Vi har ett otroligt flow och det är väldigt kul att spela när det går bra. Kvalitén i laget är mycket högre än div 6 så det är skönt att vi tog hem serien.

Hur ser det ut med den tidigare klubbhistoriken och hur hittade du oss?

Jag är en Skånepåg från Ängelholm och spenderade min karriär i Ängelholms FF från att jag snörade på mig skorna för första gången tills jag var 19 år. Tyvärr blev det inget A-lags kontrakt. Jag körde en säsong i Vejby IF i div 3 innan jag flyttade till Lund för studier 2015. Sedan dess har det mest blivit futsal. Flyttade upp till Stockholm för ett år sedan och blev snabbt introducerad till Preben av gode Aron och efter lite träningar så kände jag suget på att köra i gång.


Vad kan du säga om dina styrkor och svagheter på fotbollsplanen?

Jag är väl en löpstark semi-spelskicklig dammsugare. I Preben har jag en roll lite högre upp i banan än vad jag traditionellt brukar ha och då får man en bekräftelse på hur ohet jag är när det ska göras mål.

Berätta lite om din bakgrund och hur du tog dig till huvudstaden?

Som sagt växte jag upp i Ängelholm och efter ett sabbatsår gick flyttlasset till Lund. Pluggade till Civil ingenjör inom elektroteknik. Efter 6 år i Lund flyttade jag upp till Stockholm, it-konsultlivet kallade. Ett år in i Stockholm och jag trivs väldigt bra!


Har du hunnit hitta något favoritvattenhål? Där ölen gärna intas eller dom lurviga svingas?

Har inte riktigt hittat mitt stammishak än. Är lite trött på alla 39kr-för-en-öl-ställen, vill nog ha lite mer känsla än så. Testar mig runt!


Vad har du för dig när du inte rullar boll på åsen? Berätta om livet utanför fotbollsplanen:

Har turen att många kompisar också valt att flytta hit så när man inte jobbar så blir det polare och öl.


Har du någon dold talang utanför fotbollsplanen du vill dela med dig av?

Under mina år i Lund va jag frisör. Har dock lagt saxen på hyllan, tog för dåligt betalt och det tog för mycket tid.


Hur ser det ut med klubbsympatierna?

Mitt hjärta bankar för SvFF. Följer dock AIK och Milan så där är också stora sympatier.


Du har p.g.a din ringa ålder missat en del goa danska landslag genom åren, har du trots det ett danskt favoritlandslag och någon/några spelare du gillar extra mycket?

Kanske kontroversiellt i detta sammanhanget men det värsta jag vet är när Danmark är bättre än Sverige. Blundar för Danska landslag som går bra. Dock kan jag uppskatta enskilda spelare: Gravesen, Kjaer, Krohn-Dehli och numera Jonas Wind.


Vad är dina målsättningar för säsongen?

Preben till div 5!


5 snabba!


H.C Andersen eller Selma Lagerlöf?

H.C


Olsen brothers eller Triple & Touch?

Olsen brothers


Kebab eller pølse?

Kebab


Under bron eller Bron?

Under bron


Dansk Fadøl eller Norrlands Guld?

Dansk Fadøl


Stort tack för pratstunden!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page