top of page

Ett hårt kämpande Preben fick se sig besegrade av ett skickligt Bajen

Precis en vecka efter triumfen mot Högalid i uppstarten av höstsäsongen var det dags för Preben att ta sig till Hammarby IP för att möta Bajen. Efter förra matchen kom laget med gott självförtroende och en stark tro på det nya spelsystemet som fungerade klockrent. Efter 90 minuter stod Preben dock som förlorare där Bajen visade prov på spelskicklighet och en stor effektivitet framför mål och tillslut kunde vinna tämligen enkelt med 4–1.

- Vi inleder matchen enligt planen med en lite mer återhållsam ton där vi vill jobba tight för att sedan gå till anfall. Dock så fick vi för korta anfall, säger assisterande coach Martin Karlsson.

 

Innan matchen pratades det en del om den form Bajen visat upp sedan vi spelade 2–2 i början av sommaren. Det gällde att ha en respekt för deras skickliga spel men samtidigt bibehålla en tro på vårt eget med vetskapen om att vi är tillräckligt bra för att straffa vilket lag som helst i serien. Precis som mot Högalid valde coach Johansson att formera ett 3-5-2 på följande vis:

Runesson

Khelil – Ole (K) – Fahlman

Peter – Lindén – Miguel – Niels

Leinar

Skullman – Uller

Avbytare: Loebber, Nordzell, Stolt, Reza, Miettinen


Matchen inleds avvaktande där Preben tillåter Bajen med flera bollskickliga mittfältare hålla i bollen för att ligga på kontringar. Preben har dock svårt att lyckas ta bollen under större delen av den första halvleken och när spelarna väl fick tag på den blev spelet fast på den ena kanten istället för att lyckas spela över på andra kanten där både Niels och Peter ofta hade stora ytor men trots det blev isolerade och hamnade utanför spelet.

Trots stort bollinnehav från Bajen var det Preben som fick den första chansen när Uller testade vänstersläggan från distans och testade målvakten som släppte retur där ingen Preben-spelare hann fram tyvärr.

Kort därefter skulle Bajens ledningsmål komma. Deras anfallare med #9 på ryggen hade inte deltagit nämnvärt i spelet de första 20 minuterna men när han i minut 22 fick ett friläge efter en miss i Prebens uppspel gjorde han inga misstag och placerade in 1–0. Preben spelade upp sig en del efter målet men trots det så skulle Bajen drygt 10 minuter efter första målet öka på ledningen, ett inlägg från högerkanten passerad samtliga spelare i försvaret och då var #9 där igen och kunde enkelt stöta in 2–0. Detta blev en väckarklocka för Preben som började slå längre och pressa högre vilket skulle ge resultat.


Ett mönsteranfall där Lindén driver upp bollen mitt i planen och skickar en längre boll med vänstern(!) som hamnar hos Uller som vänder och vrider på kanten innan han hittar Leinar i mitten som tar emot, tittar upp och bränner iväg en rökare, även detta med vänstern(!). Målvakten är chanslös och bollen går in via stolpen, ett oerhört viktigt mål för Preben som går till halvtidsvila med ett 2–1 underläge.


- Vi slarvar lite oturligt vid deras ledningsmål och av farten kändes det som att de gjorde 2–0 med luft under vingarna. Vi gör ingen dålig första halvlek utan står upp bra enligt vår gameplan. Leinar skickar iväg en vacker projektil precis innan halvtid som tog oss in i matchen igen.

I halvtid pratade vi om att ha mer tålamod i vårt spel och jobba mer på att sätta bollen på fötterna, säger assisterande coach Martin Karlsson.


I andra halvlek byter Leinar och Miguel plats vilket leder till att Preben får en bättre balans i laget och kan under den första kvarten äga bollen och börja hota Bajen på allvar. Dock lyckas Preben inte skapa några riktigt farliga chanser men trots detta känns det som en kvittering hänger i luften. Därför kommer Bajens 3–1 mål som en rejäl kalldusch. Det är efter en period av dominans från Preben som Bajen kommer i kontring och straffar backlinjen på samma som effektiva sätt som i första halvlek. Där och då går luften lite ur laget. Gurra börjar rotera trötta ben i laget där Reza först går in för Peter, Stolt går in för Lindén och Miettinen går in för Niels. Det blir även ett formationsbyte till klassiska 4-4-2 med ett rakare spel. Formationsbytet resulterar även i att Preben anfaller med fler spelare och Bajen för stora kontringsmöjligheter, de utnyttjar också detta och sätter spiken i kistan och matchens slutresultat, 4–1.

Bajen vinner tillslut matchen mycket på grund av deras tempo och spelskicklighet som de orkade hålla upp under hela matchen. Det ska dock sägas att Preben gör en, resultatet till trots, godkänd insats och laget höll uppe ett hårt jobb i 90 minuter och hade med lite flyt kunnat få med sig ett bättre resultat.


- Vi bytte plats på Leinar och Miguel och fick en bättre dynamik i början av andra och tryckte tillbaka Bajen ett tag. Då fick vi en kontring mot oss och 3–1. Det kändes att luften gick ur lite. Bajen spelade snabbt och vi var rätt trötta på att ligga rätt hela tiden.

Vi försöker kontra i slutet på matchen men Bajen åt upp oss och vi fick jaga mycket boll. Vi tar vår lärdom med oss och samlar kraft inför måndagens möte med serieledaren.

Många var duktiga idag men jag vill lyfta fram Miguels kämpaglöd matchen igen. Han slutade aldrig springa och ville hela tiden deltaga där ute, avslutar assisterande coach Martin Karlsson.


Matchfakta: Hammarby TFF – Preben BoIS 4-1 (2-1)

2–1 Martin Leinar (Tobias Uller)


Gula kort: Fahlman

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page