top of page

Årets vinnare 2018


Nere i Linköping bjöd festkommittén på en heldag med aktiviteter. Trots några sura miner efter Jacob Khelils vinst i gokarten så repade sig gänget tämligen snabbt när öltävlingar i kombination med Premier League-tips stod på agendan. Festgänget löste lokal där pilsner i kombination med svåra GT:s ställdes upp. Senare på kvällen innan en stökig utgång arrangerades det i vanlig ordning en bankett där priser varvades med halvljumma tal. Det var först när Tobias Ullers farsa delade ut ett pris till sin son som det vattnades lite i Johan Wahlströms ögon.


Här kommer samtliga vinnare med tillhörande motiveringar:


Årets Skyttekung – Tobias Uller Han kom in som ett tydligt stjärnförvärv där ribban var satt extremt högt. Förväntningar som onekligen skulle infrias. Efter att ha ”sålt” in sig som anfallare, började också skörden i målprotokollet. Vid flera matcher bar han nästan Prebens offensiv där strutar dunkades in från straffpunkt till skott från 35 meter. En otrolig injektion i Preben BoIS med sin härliga attityd och kanon till vänsterslägga.


Årets Assistkung – Reza Jafari Årets assistkung är en poängmaskin som glatt Preben-supportrarna under två och en halv säsong. Hans ständiga löpningar och dribblingsräder leder ofta till mål alternativt ett öppet läge för någon annan lagkamrat eller en vunnen straff. Man ska inte heller glömma hans fina passningar, exempelvis den som landade på Wimnells blad i sista matchen för säsongen.


Årets Poängkung – Tobias Uller Ibland är det tröttsamt att dela ut dessa priser, framförallt när man börjar läsa samma texter och samma namn. Ja vi vet att du har varit jävligt bra i år, tredje gången för kvällen, så återigen stort jävla grattis igen Mr Uller! Nu är det upp till bevis nästa år!


Prebenligan – Tobias Uller Den klassiska Prebenligan med danska skallar, kan vara det finaste prestationsbaserade priset att vinna här ikväll. Då samtliga spelare får vara med att rösta på planens gigant i vardera match så ökar sannolikheten för en rättvis bild och vem som i det långa loppet förtjänar priset. Backar man tillbaka bandet och ser på personerna som vunnit detta pris är det inte ett helt ofint rum man slår sig in i. Bland annat har vi legender som Bröderna Claesson, Erik Hornby, Victor Jebsen m.m. Årets gigant är mycket välförtjänt av tillträdda detta finrum då han besitter många bra kvalitéer där listan blir alldeles för lång för att rabbla. Stort tack för dina otroligt fina prestationer i år, Tobias Uller!


Årets Mål – Amir Khaveri

Vad är väl en kall träningsmatch i slutet av Mars? En chans för nya ansikten att visa upp sig, men också en chans att skapa sitt bidrag till årets mål. Det var precis detta som Amir gjorde. I sin blott andra match i den rödvita tröjan fick han på en träff som Smålänningen Robert Karlsson (tillika ordförandens fader) beskrev som ”bland det värsta jag har sett”!En längre boll droppar via Skullman ner till Amir som från, sägs det, 35-40 meter krutar iväg en halvvolley-rökare som dånar över Enskede IP. Bollen ska enligt hörsägen bara ha stigit och stigit innan den via kryssribban hittar in i nätmaskorna bakom målvakten i Oranje. Ett klassiskt mål för Preben BoIS.


Årets Goe Fyr – André Miettinen Persson

När Borlängesonen gled in i omklädningsrummet för första gjorde han det med en lugn harmonisk aura kring sig. Att känna av ett rum är något Andre har kunnat sedan barnsben vilket vi också sätt prov på i andra forum. Idag bidrar han med en ständig aktivitet och närvaro i laget och är en stark bidragande orsak till Preben goda stämning. Han är en glädjespridare båda på och utanför plan, (främst utanför då han ibland kan bli lite väl arg på planen). När vi ser han i de rätta rummen utanför planen så bidrar han med något unikt till oss övriga, han svänger med sitt långa yviga år, rör på kroppen som Ricky Martin och får damerna på fall, André låter oss äldre herrar fortfarande känna oss unga och vår låga är fortfarande vid liv. Prebens egna Jared Leto.


Årets Prestation – Henrik Lindén”Lycka till, ni som får spela”.

Det finns få saker som är så sorgligt som en bitter ung man och så bitter som Lindén var denna aprilafton när första truppen annonserades har man inte sett sen Verner von Heidenstam storhetsdagar för över 100 år sedan. Däremot var det självklart för coach Malmberg att ställa över Lindén till första seriematchen trots att han hade visat framfötterna på de få träningarna vi hade haft. Han var nämligen helt iskall på träningsmatcherna i positionerna anfall och yttermittfältare. Efter ett personligt samtal med coachen fick han möjligheten att agera i rollen som defensiv mitt i kommande match och som han tog den chansen. Lindén har varit fullkomligt briljant under säsongen och är numera en av dom mest självklara startspelarna i truppen. Hans förmåga att läsa spelet, ta löpningarna, gå in i närkamperna och behandla bollen har gjort honom oerhört viktig för Prebens framgång 2018. Han får priset Årets prestation för att han har lyckats att omvandla frustrationen för en petning till att lägga den energin på att ta en plats i startelvan genom hårt arbete.


Sedan valdes två legendarer in i Prebens Hall of Fame. Nedan kommer motiveringarna:


Mattias Malicki

Efter årets sista batalj nere i Ösmo meddelade en sann klubblegendar sin avgång från fotbollen. De tomma blickarna i omklädningsrummet byttes sakteligen ut mot välförtjänta och rungande applåder. När hyllningarna till slut lagt sig, kom de tomma blickarna tillbaka på sina håll. Några av oss i det äldre gardet blickade säkerligen tillbaka på en fantastisk karriär som han gjort i Preben. Men det är långt ifrån endast spelet på planen som har talat, främst så är det människan som fått andra människor att må bättre. Nu är det dags att låta sulfinterna vila, språkbruket rättas till och fortsättningsvis rulla gangster-rap i någon hyrbil. Välkommen till Prebens Hall of Fame, Mattias Malicki.


Svante Larsson

Grunden, väggarna eller kanske taket? Eller varför inte hela institutionen?! Vi kan rabbla spelare som betytt mycket för föreningen genom åren där man låtit mål och assist tala – men det är ändå inget i närheten av jämförelse för vad den här killen har gjort. Utan dennes lojalitet, ihärdighet och tålamod hade föreningen aldrig i närheten varit vad den är idag. Hans arv kommer för alltid leva vidare i föreningen då i stort sätt alla rutiner och processer en gång startas av honom. En sann Lagledare, hjälptränare, administratör, anfallare, målvakt, organisatör och vän. Svante Larsson – det kommer aldrig bli sig likt, men tack vare dig fortsätter föreningen i medvind!


Tack för allt!Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Facebook - svarta cirkeln
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Twitter - svarta cirkeln
bottom of page