Efter mycket om och men så var det så äntligen dags för de rödvita att plocka säsongens första trepoängare. I den så otroligt viktiga sexpoängsmatchen borta mot Högalid i fredags fick tillresta supportrar se Preben avgöra sent och kravla sig upp från sistaplatsen i serien.

Laget samlades innan de flesta slutat jobbet, på Tantolundens BPs läktare bytte spelarna sedan om i brist på omklädningsrum i området. Under uppvärmningen tillkom även två juniorlag som tydligen också skulle spela match, en klassisk dubbelbokning där störst tillslut gick först och den stackars kansliansvarige som stått för missen hade en rejäl hårtork att kassera ut från diverse spelarföräldrar.

Martin fortfarande out med en mancold hade återigen lämnat över huvudansvaret till Gurra som ställde upp med följande elva:

Ole - Anton - Skullman - Kamil

Lindén

Wimnell - Henrik - Loebbert - Niels

Uller

Preben tog tag i bollen som så många matcher förr men skillnaden denna gång var att inte bara spelet fördes, utan chanser skapades. Uller sköt tätt över, sedan en frispark som gick precis utanför innan det var dags.

Efter bolltapp på Högalids mittfält kunde Niels bryta fram centralt och bara glida igenom försvaret som en ål innan han tryckte dit 1-0. Det hann dock inte gå många minuter innan Niels tyvärr fick avbryta matchen på grund av en knäskada.

Svensson ersatte och skapade genast chanser men det ville sig inte riktigt.

Precis innan halvtid hann Nutte med att göra en superräddning för att hålla 1-0 in i vilan.

Andra halvlek rullade igång och det var kamp första kvarten. Tyvärr leder denna kamp till att Högalid kan kvittera efter ett fint anfall.

Bara minuter senare får Preben chans att kontra. Wimnell har boll på mittplan och dåligt med ork, det enda alternativet är att slå en magisk macka till Uller som får friläge där inga misstag görs, ett behärskat avslut och 2-1 dansken!

Kort därefter får publiken se Nutte med ännu en fin räddning men i anfallet efter kan Högalid dessvärre kvittera på nytt.

De rödvita supportrarna har vid det här laget fått i sig ett par stålbaguetter för mycket och har svårt att avgöra hur mycket tid som finns kvar på klockan. Känslan är dock att matchen ska sluta 2-2, men då kommer anfallet från ingenstans. Gurra hade hunnit ta av Svensson för att sedan sätta in honom till forceringen, genidrag. Det är Svensson som får en boll på djupet och trycker in bollen mot straffpunkten där Henrik, som vunnit i stort sett varenda duell under dagen kan bryta fram och skicka in 3-2.

Följande minuter kunde Prebens runt om i landet följa i livesändningen på instagram. Vi fick först se Lindén springa/halta av med kramp innan han mot alla odds byts in igen kort därefter och blir bara minuter senare överkörd på mitten bara för att få höra Högalids ultras ropa på filmning och maskning. Strax därpå tar Skullman ett andra gult kort och visas ut.

Tid för sista forcering men tiden räcker inte till, Preben stänger igen och går därifrån med tre oerhört viktiga pinnar!

Segern firades därefter ute på Söder med billig bärs till sent in på natten som sig bör.

Nu väntar en ny viktig match redan imorgon, borta mot Gimonäs på Stora Mossens IP 20.00, ta er dit och ropa fram Preben till ännu en vinst!